[O1] opóźnienia w odbiorze nowych samochodów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ayu
    RS
    • 2009
    • 4154

doraka, no to nieładnie sprzedawca się zachowuje. Poszukałbym pomocy u prawnika i nie odpuszczał tak łatwo tym bardziej, że (trochę nie rozumiem jak można włożyć maxi-dot za Bolero) ASO ma narzędzia by Ci to konkretne auto doprowadzić do stanu zgodnego z zamówieniem. Powodzenia!

Komentarz

• kris75
      Ambiente
      • 2010
      • 217

z tymi terminami odbioru dalej jest roznie ale jak ktos czekał tylko 9 tygodni to moze sie uwazac za szczesliwca, a problem z bolero to moim zdaniem zaden problem

Komentarz

• BaaartPL
        Rider
        • 2010
        • 261

Zamieszczone przez doraka
        a my czekalismy od wrzesnia, czyli powiedzmy ze tez 9 tygodni. a w zamian dostalismy niekompletne auto, sprzedawca wiedzial o tym juz ponad tydzien przed dostarczeniem auta do salonu (zamiast radia Bolero wlozyli maxi dot), zaproponowal upust w wysokosci ceny radia (co jest smieszne poniewaz jak bysmy chcieli na wlasna reke wymienic radio to musimy zaplacic za radio + wymiana!!).... odmowilismy proszac o nowe, w pelni wyposazone auto- takie jakie zamowilismy... sprzedawca wyslal nam nowa wycene, z uwzglednieniem tego ze musimy czekac kolejne 3 miesiace na nowa skode i co sie okazalo- cena bardzo promocyjna bo WYZSZA niz na wczesniejszej umowie ktora podpisywalismy... bo to juz bedzie skoda z rocznika 2011... bo Vat podskoczyl... a bo to wcale nie taka wielka podwyzka...a bo to nie ich wina....
        a kogo wina, nasza?? gdybysmu chcieli auto z rocznika 2011 z wyzszym Vatem pewnie bysmy sobie poczekali do stycznia...
        niezle robia ludzi w konia...
        i jak co wynegocjowane zostało??

Ja zamówiłem auto30/08 odbiór ma być 1 lub 2 tydzień grudnia...

Co do tego, że cena auta po nowej kalkulacji jest inna to sie zgodzę bo zmienił sie wogóle cennik Skody.
        Trzeba było w tej spwrawie interweniować do kierownika regionalnego Skody
        Bartek
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=644167#644167

Komentarz

• doraka
          Classic
          • 2010
          • 5

Kris 75 - czasy PRL-u sie skonczyly i nie trzeba brac to co jest tylko to co sie chce wiec sie nie zgodze z Toba.
          nasze rozmowy z salonem skody byly naprawde bardzo burzliwe przez ostatni weekend. kombinowalismy juz jak kon pod gore... proponowalismy nawet zeby z innego salonu zamowic radio i wtedy u nich na miejscu je wymienic. ktos powie ze moglismy zamowic radio z np.allegro i wymienic sami ale wtedy stracilibysmy gwarancje na sprzet grajacy. :|

jednak panowie z salonu ( :diabelski_usmiech ) dawali tylko nam do wyboru to niekompletne auto, zamowienie nowego drozszego auta badz zwrot zaliczki... nic z tego na raczke nam nie bylo ale czekalismy do dzis by tam zadzwonic i zrezygnowac z ich uslug a tu niespodzianka- glos w telefonie nas zaczal uspokajac. nasz pan przedstawiciel rozmawial z dyrektorem salonu i ten wpadl na genialny pomysl :idea: , ze zamowia to radio z fabryki skody i wymienia go na miejscu :?
          no masakra!! jak czlowiekowi tluczesz do glowy takie rozwiazanie to absolutnie nie ma takiej opcji :roll: a tu jednako jest taka mozliwosc bo dyrektor wpadl na genialny pomysl o zamowieniu tego radia- brawo, naprawde.... :shock:

co czlowiek sie nadenerwowal to juz nasze ale przynajmniej autko bedzie pod choinka :wink:

Komentarz

• Cordi
            Drive
            • 2010
            • 92

doraka, przynajmniej już wiesz gdzie nie należy kupować, czasem warto przejechać pół Polski, bo nie dość że taniej niż na miejscu , to wszystko załatwiane na maila i telefon, przyjazd w umówionym dniu furka czeka, wszystko zgodne z zamówieniem plus pomysły późniejsze, wszystko załatwione od A do Z.
            Danielcio ukłony

Komentarz

• K_R_I_S
              Ambiente
              • 2010
              • 128

OK, wobec tego napiszcie gdzie mógłbym kupić Octavię Combi 1,4 TSI jeszcze w tym roku?
              Narazie w żadnym salonie na Śląsku nie ma takiej możliwości...
              http://www.profi-it.pl
              Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...

Komentarz

• kris75
                Ambiente
                • 2010
                • 217

Kris 75 - czasy PRL-u sie skonczyly i nie trzeba brac to co jest tylko to co sie chce wiec sie nie zgodze z Toba.
                [...]

co czlowiek sie nadenerwowal to juz nasze ale przynajmniej autko bedzie pod choinka :wink:
                no ale w koncu wszystko sie ulozylo - wiem ze powinno byc jak piszesz, ale tak niestety nie jest i nie jest Twoja historia jakims wyjatkiem, szkoda ze diler zamiast szukac rozwiazania poszedl w zaparte co narazilo Cie na newry zupelnie w tym momencie niepotrzebne bo ja rozumiem jakbys inny silnik dostal albo inna wersje nadwozia albo no powiedzmy lustero wsteczne bez sciemniania, ale radio to latwy element w montazu nawet dla laika a co dopiero dla serwisu, jesli po prostu instalacja jest pod radio - w sumie to smieszna ta historia ale
                sam powiedz czy bylo warto sie denerwowac? A jaka wersje brales octavii?

Komentarz

• Ayu
                  RS
                  • 2009
                  • 4154

Zamieszczone przez K_R_I_S
                  OK, wobec tego napiszcie gdzie mógłbym kupić Octavię Combi 1,4 TSI jeszcze w tym roku?
                  Poszukaj tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24541 i tutaj:

Polecam też kontakt z Panem Marcinem (jak powiesz, że z działu sprzedaży to Cię połączą) z Sinclan Bis Zakręt.

Komentarz

• doraka
                    Classic
                    • 2010
                    • 5

No absolutnie nie bylo warto sie denerwowac, bo sami proponowalismy takie i podobne rozwiazania i wtedy nie szlo, ale kiedy dyrektor podsunal ten sam pomysl wtedy sie juz dalo
                    a bralismy Octavie 2 elegance, 1,8 manual

Komentarz

• kris75
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 217

No absolutnie nie bylo warto sie denerwowac, bo sami proponowalismy takie i podobne rozwiazania i wtedy nie szlo, ale kiedy dyrektor podsunal ten sam pomysl wtedy sie juz dalo
                      a bralismy Octavie 2 elegance, 1,8 manual
                      piekne autko zycze bezawaryjnosci a ja na swoje czekam powinno byc styczen/luty

Komentarz

• doraka
                        Classic
                        • 2010
                        • 5

piekne jest ale lepsza by byla RS lub Laurina ale Elegance faktycznie tez cieszy oko
                        a Ty co zamawiales?? zalapales sie na stare ceny??

Komentarz

• DANIEL1987
                          Rider
                          • 2010
                          • 286

co do opóźnień...moja Octavia wyprodukowana 05.11.2010 i jeszcze stoi w czechach....a myślałem ze na dniach ja będę miał...sprzedaż nowych aut kuleje a oni karzą tyle czekać... :twisted:
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42786

Komentarz

• ace34
                            Drive
                            • 2010
                            • 41

Jak się ostatnio dowiedziałem od dealer'a Skody na 10 samochodów które wyjadą z fabryki w Mladá Boleslav 7 idzie do niemców a tylko 3 na Unię. A fabryka nie wyrabia z takim popytem.

Komentarz

• kris75
                              Ambiente
                              • 2010
                              • 217

piekne jest ale lepsza by byla RS lub Laurina ale Elegance faktycznie tez cieszy oko
                              a Ty co zamawiales?? zalapales sie na stare ceny??
                              tak cene mam dobra a zamawiam normalnie z salonu 1.4TSI ambiente z climatronikiem i kilka mniejszych dodatkow, pierwotnie mial być mint ale czas oczekiwania sie wydluzal i wydluzal auta nie wyprodukowali do 8 listopada i w koncu musialem dolozyc do ambienta

Komentarz

• DANIEL1987
                                Rider
                                • 2010
                                • 286

ale o to chodzi ze moja juz wyprodukowała sie 5listopada wiec jest....moze dealer zwleka z zapłata za auto ......

Komentarz

• Ayu
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 4154

DANIEL1987, cierpliwości, moja zjechała z taśmy 2-go listopada i myślałem, że odbiorę ją jutro lub w piątek a ona dopiero dotrze do dilera we wtorek, co mnie i tak nie urządza bo w tym czasie będę poza Polską i realnie odbiór szykuje mi się na 4-go grudnia.
                                  Także, cierpliwości (przypomnę tylko, że zamówienie złożone w lipcu)

Komentarz

• K_R_I_S
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 128

Zamieszczone przez hotrain
                                    Zamieszczone przez K_R_I_S
                                    Poszukaj tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24541 i tutaj:

Polecam też kontakt z Panem Marcinem (jak powiesz, że z działu sprzedaży to Cię połączą) z Sinclan Bis Zakręt.
                                    Dzięki za informacje... bardzo się przydały.
                                    Autko aktualnie zamówione u kolegi "danielcio". Takie jak chciałem i z odbiorem jeszcze w tym roku.
                                    Mam nadzieję, że nie będzie żadnych opóźnień w odbiorze...
                                    http://www.profi-it.pl
                                    Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...

Komentarz

• doraka
                                      Classic
                                      • 2010
                                      • 5

jak tak czytam to faktycznie mielismy duuuuzo szczescia bo my zamawialismy poczatkiem wrzesnia a autko juz od tygodnia czeka na nas w salonie ...

Komentarz

• Ayu
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 4154

K_R_I_S, niech się darzy :!:

Komentarz

• DANIEL1987
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 286

Zamieszczone przez hotrain
                                          DANIEL1987, cierpliwości, moja zjechała z taśmy 2-go listopada i myślałem, że odbiorę ją jutro lub w piątek a ona dopiero dotrze do dilera we wtorek, co mnie i tak nie urządza bo w tym czasie będę poza Polską i realnie odbiór szykuje mi się na 4-go grudnia.
                                          Także, cierpliwości (przypomnę tylko, że zamówienie złożone w lipcu)

zamawiałem na początku października :szeroki_usmiech na zamówieniu mam koniec listopada więc jeśli autko będzie w grudniu jak mówisz to będę kłócił się o jakieś dodatki w ramach rekompensaty :diabelski_usmiech

PS.Możliwe że nasze auta przyjadą tym samym transportem do Polandu

Komentarz

• BaaartPL
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 261

Zamieszczone przez DANIEL1987
                                            co do opóźnień...moja Octavia wyprodukowana 05.11.2010 i jeszcze stoi w czechach....a myślałem ze na dniach ja będę miał...sprzedaż nowych aut kuleje a oni karzą tyle czekać... :twisted:
                                            Ja dostałem telefon od swojego sprzedawcy, że auto trafia na linie produkcyjną w ubiegłym tygodni (dokładnie dzwonił do mnie 09/11) a zamówiłem auto 30/08.

Ale czekam z niecierpliwością bo już bliżej niż dalej

Pozdr
                                            Bartek

Komentarz

• DANIEL1987
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 286

Zamieszczone przez BaaartPL
                                              Ja dostałem telefon od swojego sprzedawcy, że auto trafia na linie produkcyjną w ubiegłym tygodni (dokładnie dzwonił do mnie 09/11) a zamówiłem auto 30/08.

Pozdr
                                              dziś dzwoniłem i jutro dealer będzie miał juz dokumenty na auto więc octavia stoi już w Poznaniu także odbiór w następnym tygodniu

Komentarz

• BaaartPL
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 261

Zamieszczone przez BaaartPL

Pozdr
                                                dziś dzwoniłem i jutro dealer będzie miał juz dokumenty na auto więc octavia stoi już w Poznaniu także odbiór w następnym tygodniu
                                                Silniczek taki jak w opisie??

Pozdr
                                                Bartek

Komentarz

• DANIEL1987
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 286

1,9tdi 105km wiec raczej taki :szeroki_usmiech

Komentarz

• andrzejm
                                                    Drive
                                                    • 2010
                                                    • 51

zamówiłem 30.08 OctavięII 1.2 TSI Mint, z paroma dodatkami.
                                                    Umówiłem się na odbiór ok. 5 listopada. Najpierw dostałem info o poslizgu i terminie produkcji autka na 46 tydzień (czyli obecny), teraz kolejny poślizg - termin produkcji na 51 tydzien (czyli na święta). Oznacza to, ze autka nie odbiorę w tym roku.
                                                    Dealer chce mi to jakoś zrekompensować. Napisałem że chcę pakiet ubezpieczeniowy, albo zimówki i coś jeszcze. Myślicie że jest szansa żeto dostanę?

Komentarz

Pracuję...