doraka, no to nieładnie sprzedawca się zachowuje. Poszukałbym pomocy u prawnika i nie odpuszczał tak łatwo tym bardziej, że (trochę nie rozumiem jak można włożyć maxi-dot za Bolero) ASO ma narzędzia by Ci to konkretne auto doprowadzić do stanu zgodnego z zamówieniem. Powodzenia!
[O1] opóźnienia w odbiorze nowych samochodów
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez dorakaa my czekalismy od wrzesnia, czyli powiedzmy ze tez 9 tygodni. a w zamian dostalismy niekompletne auto, sprzedawca wiedzial o tym juz ponad tydzien przed dostarczeniem auta do salonu (zamiast radia Bolero wlozyli maxi dot), zaproponowal upust w wysokosci ceny radia (co jest smieszne poniewaz jak bysmy chcieli na wlasna reke wymienic radio to musimy zaplacic za radio + wymiana!!).... odmowilismy proszac o nowe, w pelni wyposazone auto- takie jakie zamowilismy... sprzedawca wyslal nam nowa wycene, z uwzglednieniem tego ze musimy czekac kolejne 3 miesiace na nowa skode i co sie okazalo- cena bardzo promocyjna bo WYZSZA niz na wczesniejszej umowie ktora podpisywalismy... bo to juz bedzie skoda z rocznika 2011... bo Vat podskoczyl... a bo to wcale nie taka wielka podwyzka...a bo to nie ich wina....
a kogo wina, nasza?? gdybysmu chcieli auto z rocznika 2011 z wyzszym Vatem pewnie bysmy sobie poczekali do stycznia...
niezle robia ludzi w konia...
Ja zamówiłem auto30/08 odbiór ma być 1 lub 2 tydzień grudnia...
Co do tego, że cena auta po nowej kalkulacji jest inna to sie zgodzę bo zmienił sie wogóle cennik Skody.
Trzeba było w tej spwrawie interweniować do kierownika regionalnego Skody
Komentarz
-
-
Kris 75 - czasy PRL-u sie skonczyly i nie trzeba brac to co jest tylko to co sie chce wiec sie nie zgodze z Toba.
nasze rozmowy z salonem skody byly naprawde bardzo burzliwe przez ostatni weekend. kombinowalismy juz jak kon pod gore... proponowalismy nawet zeby z innego salonu zamowic radio i wtedy u nich na miejscu je wymienic. ktos powie ze moglismy zamowic radio z np.allegro i wymienic sami ale wtedy stracilibysmy gwarancje na sprzet grajacy. :|
jednak panowie z salonu ( :diabelski_usmiech ) dawali tylko nam do wyboru to niekompletne auto, zamowienie nowego drozszego auta badz zwrot zaliczki... nic z tego na raczke nam nie bylo ale czekalismy do dzis by tam zadzwonic i zrezygnowac z ich uslug a tu niespodzianka- glos w telefonie nas zaczal uspokajac. nasz pan przedstawiciel rozmawial z dyrektorem salonu i ten wpadl na genialny pomysl :idea: , ze zamowia to radio z fabryki skody i wymienia go na miejscu :?
no masakra!! jak czlowiekowi tluczesz do glowy takie rozwiazanie to absolutnie nie ma takiej opcji :roll: a tu jednako jest taka mozliwosc bo dyrektor wpadl na genialny pomysl o zamowieniu tego radia- brawo, naprawde.... :shock:
co czlowiek sie nadenerwowal to juz nasze ale przynajmniej autko bedzie pod choinka :wink:
Komentarz
-
-
doraka, przynajmniej już wiesz gdzie nie należy kupować, czasem warto przejechać pół Polski, bo nie dość że taniej niż na miejscu , to wszystko załatwiane na maila i telefon, przyjazd w umówionym dniu furka czeka, wszystko zgodne z zamówieniem plus pomysły późniejsze, wszystko załatwione od A do Z.
Danielcio ukłony
Komentarz
-
-
OK, wobec tego napiszcie gdzie mógłbym kupić Octavię Combi 1,4 TSI jeszcze w tym roku?
Narazie w żadnym salonie na Śląsku nie ma takiej możliwości...http://www.profi-it.pl
Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dorakaKris 75 - czasy PRL-u sie skonczyly i nie trzeba brac to co jest tylko to co sie chce wiec sie nie zgodze z Toba.
[...]
co czlowiek sie nadenerwowal to juz nasze ale przynajmniej autko bedzie pod choinka :wink:
sam powiedz czy bylo warto sie denerwowac? A jaka wersje brales octavii?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez K_R_I_SOK, wobec tego napiszcie gdzie mógłbym kupić Octavię Combi 1,4 TSI jeszcze w tym roku?
Narazie w żadnym salonie na Śląsku nie ma takiej możliwości...
Polecam też kontakt z Panem Marcinem (jak powiesz, że z działu sprzedaży to Cię połączą) z Sinclan Bis Zakręt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dorakaNo absolutnie nie bylo warto sie denerwowac, bo sami proponowalismy takie i podobne rozwiazania i wtedy nie szlo, ale kiedy dyrektor podsunal ten sam pomysl wtedy sie juz dalo
a bralismy Octavie 2 elegance, 1,8 manual
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dorakapiekne jest ale lepsza by byla RS lub Laurina ale Elegance faktycznie tez cieszy oko
a Ty co zamawiales?? zalapales sie na stare ceny??
Komentarz
-
-
DANIEL1987, cierpliwości, moja zjechała z taśmy 2-go listopada i myślałem, że odbiorę ją jutro lub w piątek a ona dopiero dotrze do dilera we wtorek, co mnie i tak nie urządza bo w tym czasie będę poza Polską i realnie odbiór szykuje mi się na 4-go grudnia.
Także, cierpliwości (przypomnę tylko, że zamówienie złożone w lipcu)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainZamieszczone przez K_R_I_SOK, wobec tego napiszcie gdzie mógłbym kupić Octavię Combi 1,4 TSI jeszcze w tym roku?
Narazie w żadnym salonie na Śląsku nie ma takiej możliwości...
Polecam też kontakt z Panem Marcinem (jak powiesz, że z działu sprzedaży to Cię połączą) z Sinclan Bis Zakręt.
Autko aktualnie zamówione u kolegi "danielcio". Takie jak chciałem i z odbiorem jeszcze w tym roku.
Mam nadzieję, że nie będzie żadnych opóźnień w odbiorze...http://www.profi-it.pl
Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainDANIEL1987, cierpliwości, moja zjechała z taśmy 2-go listopada i myślałem, że odbiorę ją jutro lub w piątek a ona dopiero dotrze do dilera we wtorek, co mnie i tak nie urządza bo w tym czasie będę poza Polską i realnie odbiór szykuje mi się na 4-go grudnia.
Także, cierpliwości (przypomnę tylko, że zamówienie złożone w lipcu)
zamawiałem na początku października :szeroki_usmiech na zamówieniu mam koniec listopada więc jeśli autko będzie w grudniu jak mówisz to będę kłócił się o jakieś dodatki w ramach rekompensaty :diabelski_usmiech
PS.Możliwe że nasze auta przyjadą tym samym transportem do Polandu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DANIEL1987co do opóźnień...moja Octavia wyprodukowana 05.11.2010 i jeszcze stoi w czechach....a myślałem ze na dniach ja będę miał...sprzedaż nowych aut kuleje a oni karzą tyle czekać... :twisted:
Ale czekam z niecierpliwością bo już bliżej niż dalej
Pozdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BaaartPLZamieszczone przez DANIEL1987co do opóźnień...moja Octavia wyprodukowana 05.11.2010 i jeszcze stoi w czechach....a myślałem ze na dniach ja będę miał...sprzedaż nowych aut kuleje a oni karzą tyle czekać... :twisted:
Pozdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DANIEL1987Zamieszczone przez BaaartPLZamieszczone przez DANIEL1987co do opóźnień...moja Octavia wyprodukowana 05.11.2010 i jeszcze stoi w czechach....a myślałem ze na dniach ja będę miał...sprzedaż nowych aut kuleje a oni karzą tyle czekać... :twisted:
Pozdr
Pozdr
Komentarz
-
-
zamówiłem 30.08 OctavięII 1.2 TSI Mint, z paroma dodatkami.
Umówiłem się na odbiór ok. 5 listopada. Najpierw dostałem info o poslizgu i terminie produkcji autka na 46 tydzień (czyli obecny), teraz kolejny poślizg - termin produkcji na 51 tydzien (czyli na święta). Oznacza to, ze autka nie odbiorę w tym roku.
Dealer chce mi to jakoś zrekompensować. Napisałem że chcę pakiet ubezpieczeniowy, albo zimówki i coś jeszcze. Myślicie że jest szansa żeto dostanę?
Komentarz
-
Komentarz