Zamieszczone przez PieTrzaK
samopoziomowanie reflektorów OII
Zwiń
X
-
samopoziomowanie reflektorów OII
Witam
Czy któryś z kolegów mógł by podesłać mi zdjęcie czujnika poziomowania z przedniej osi
Jestem na etapie doposażenia mojej OII w samo poziomowanie reflektorów ale za diabła nie mogę zamontować czujnika na przednią oś. Ten który niby kupiłem jest od golfa V
Tył psuje moduł zamontowany kwestia montażu przedniego i tu ugrzęzłem
-
-
zakup czujnika przód i tył + moduł LWR to koszt 350 - 400 zł zależy jak utargujesz
musisz kupić w serwisie 3 wtyczki + piny koszt ok. 200 zł
drobne materiały instalacyjne zaciski do łączenia przewodów, dobra taśma izolacyjna, rura peszla opaski zaciskowe i etc koszt ok 50 zł
nie mam pojęcia ile bierze elektryk za wykonanie instalacji bo to robie sobie sam
ile tu będzie dłubania to się okaże jak wykonam instalację nie wiem czy do lampy nie będzie trzeba dokładać jednego kabelka na stronę ale zobaczę jak zacznę robić
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez erazmuzz... nie wiem czy do lampy nie będzie trzeba dokładać jednego kabelka na stronę ale zobaczę jak zacznę robić
Co do kabelka do lamp to na 100% musisz jeden dołożyć.
BTW
A sprawdzałeś jaki masz wahacz przedni, bo do ksenonów jest chyba inny niż standardowy ( pewnie są dodatkowe otwory do mocowania czujnika ) i może dlatego nie możesz tego złożyć do kupy?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez akoloRozumiem, że moge tam zamowic caly komplet?
Dalbym to znajomemu w ASO to zalozenia ino aby mi potem nie powiedzieli, że to nie to lub, że jeszcze brakuje spooooro rzeczy
Ciekawi mnie ilu forumowiczow robilo tam zakupy (chodzi o ukl.samopoziomowania)Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Tylko zestaw z kufatec nie do końca pasuje do O II FL bo w FL jest inna centralka i inna wiązka przewodów niż w O II. Różnica ta wynika z tego, że w FL są nie tylko samopoziomujące się ksenony ale też skrętne.
Także zestaw z fufatec należałoby troszkę zmodyfikować przed założeniem do O II FL.
- zamiast centralki z zestawu 1T0 907 357 należy zakupić 5M0 907 357 C (używany 150 zł na Allegro lub nowy ok. 550 zł w ASO)
- do wiązki dołożyć dodatkowe kable miedzy lampami a centralką
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bohenTylko zestaw z kufatec nie do końca pasuje do O II FL...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
witam
fotek nie robiłem gdyż wszystko było ładnie pokazane w załaczonym linku do foto relacji VW Jetta
jeśłi chodzi o pomoc informacje co i jak nie ma problemu
służę pomocą
teraz kolejny etap modyfikacji to multifunkcja i duży FIS
zobaczymy co z tego wyjdzie
jak narazie wcześniejsze modyfikacje zakończone prawie sukcesem
pełnym pozdrawim
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jaro102ktoś może powiedzieć jakie części są potrzebne do samo poziomowania lamp poza silniczkami i jak się nazywają?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jaro102A tą resztę części można dostać gdzieś na allegro lub na jakiejś innej stronie?
A i na Allegro można trafić..
Tu masz jeden czujnik: http://allegro.pl/item1149396065_czu...ctavia_ii.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jaro102ktoś może powiedzieć jakie części są potrzebne do samo poziomowania lamp poza silniczkami i jak się nazywają?
Pozdrawiam
- czujnik z zespołem dźwigni TYŁ - 1K0 941 273 N,
- sterownik 1T0 907 357.
plus oczywiście okablowanie.
Ale jak wspomnieli koledzy najlepiej kupić komplet TUTAJ.
Komentarz
-
Komentarz