Octavia Tour lub II z silnikiem Tsi1,2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marx
    Elegance
    • 2009
    • 865

jak ja kupowalem to O1 byla najtanszym tego typu autem na rynku (i w sumie nic dziwnego)
    R jak i wszystkie francuzy odpadaja u mnie w przedbiegach (mialem dwa francuzy i wystarczy). Hyunday wychodzi drozej...

Komentarz

• Morgoth
      L&K
      • 2010
      • 1116

Zamieszczone przez andrzejm
      Mam podobny dylemat jak kilku forumowiczów, tzn. chciałbym O2 1.4 tsi (ew. 1.2 tsi), planuję zakup na jesień, ale kasy może nie starczyć.
      Przesuń zakup o miesiąc lub dwa, to więcej kaski odłożysz, do tego może dojdzie jakaś wyprzedaż przed końcem roku. Niekoniecznie u Skody

Zamieszczone przez Marx
      jak ja kupowalem to O1 byla najtanszym tego typu autem na rynku (i w sumie nic dziwnego)
      R jak i wszystkie francuzy odpadaja u mnie w przedbiegach (mialem dwa francuzy i wystarczy). Hyunday wychodzi drozej...
      Jaki Hyundai i z jakim wyposażeniem była wtedy O1 i koreańce? Aż dziw, bo w tej chwili można spokojnie kupić nieźle wyposażonego koreańca (cee'd, i30) poniżej 50K PLN.
      Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
      G.B.Show

Komentarz

• Marx
        Elegance
        • 2009
        • 865

metalik, z automatyczna klimatyzacja i silnikiem ok 100KM wychodzily duzo drozej

Komentarz

• Morgoth
          L&K
          • 2010
          • 1116

Od 1-go lipca 2010 są nowe cenniki i wersje wyposażeniowe Kii cee'd 2011, teraz porównaj.
          Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
          G.B.Show

Komentarz

• Marx
            Elegance
            • 2009
            • 865

teraz to mam Octavie wiec nie mam po co porownywac piszesz o Kia czy o Hyundayu? niby to samo ale jednak nie...

Komentarz

• markip
              Classic
              • 2009
              • 15

Zamieszczone przez Marx
              teraz to mam Octavie wiec nie mam po co porownywac piszesz o Kia czy o Hyundayu? niby to samo ale jednak nie...
              Prawie to samo, w kombi i30 to porażka ma 100l mniejszy bagażnik od ceed-a, taka wersja dla koszykarzy full miejsca z tyłu a bagażnik jak nie w kombi.
              A tak poza tym ceed FL wydaje mi się dużo fajniejszy niż i30, przed liftingiem był remis.
              Marek

Komentarz

• EFENDI
                Drive
                • 2010
                • 97

To jest własnie to, porównanie modelu w wersji GD (gołe druty) i selction. Jednego nowego modelu, drugiego sprzed kilkunastu lat, gdzie wiekszość samemu bądz kazdy mechanik naprawi, a drugi, nowszy i mozna domniemywać przerostu formy nad treścią. Sam własnie waham się, jestem w kropce bo za O1 przemawia wlasnie prostota i mysle o 1,6LPG, wiec jak w przyapdku Diesla zapewne brak najdroższych czesci do naprawy- dwumasówki, EGR, przepływomierza, pompy lub wtryskiwaczy. Od stycznia Diesel ma być w naszym kraju wzbogacony wiekszą zawartościa BIOkomponentów niewiem czy jest to obojętne na żywotność elementów zasilania...
                A owym 1,6LPG?? Porównać do budowy cepa obraza ale... ale gdy gwarancja minie, udziwgnie sie myśle naprawy ewentualne, jedynie znów rozsadek nakazuje ostrożnośc poprzez wieksze utaty wartości, ale ja nie kupuje auta na handel a do codziennego jezdzenia,w tym raz na rok w Europę.
                To ma coś z pokera, wyczekać trzeba i... i powiedzieć sprawdzam we własciwej chwili. Wiem jedno, jesli O1 combi 1,6 LPG selection z małymi duperelkami za ok 1800 PLN zejdzie poniżej 50 000 PLN wezmę ją, potrzebuje auta na min.5 lat, fakt ze linia juz opatrzyłą się, ale.. ale jak ktoś chce linie Alfa zaprasza.

PS. A ma ktoś info jak sprzedaje sie obecnie O1??? Moze wydłuża produkcje o 6-10 mies jesli zapotrzebowanie bedzie
                OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

• tomekc
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 128

Zamieszczone przez EFENDI
                  Moze wydłuża produkcje o 6-10 mies jesli zapotrzebowanie bedzie
                  Nie wydłużą, bo nie będzie mozna zarejestrować takiego autka po 31.12.2010 (przynajmniej tak powiedzial mi dealer, i dlatego zamówiłem O1 1.8T combi 8) ) - ze wzgledu na normę EURO5.

Komentarz

• EFENDI
                    Drive
                    • 2010
                    • 97

Hm, w dokumentcaji marketingowej, był gdzieś zapis z gwiazdką ze spelnia EURO5, ale moze jak z tymi gwiazdkami- warunkowo. A co do zakupu, to jesli tak to ekolodzy znów poprawiają nam standart życia ( Więc.... nie bedzie lekko, jak auta nie pojdą dealerzy bedą rejejstrować je na siebie po czym w styczniu i poźniej sprzedawać, raz tak było w Renault jak pamietam, takze coś z emisjami....
                    Emida daje 3 rok gwarancji gratis, ... a dopiero sierpień, co bedzie we wrzesniu??? Moze na prawde zejdą z cena lub ciekawsze formy finasowania???
                    OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

• Morgoth
                      L&K
                      • 2010
                      • 1116

Zamieszczone przez Marx
                      piszesz o Kia czy o Hyundayu? niby to samo ale jednak nie...
                      O obu

Pod pewnymi względami lepszy może być Hyundai (np. silnik 1.4 109 KM), pod innymi Kia (np. cena, gwarancja, kombi). Hyundai oferuje spore zniżki - jest rabat na wszystko i dodatkowy Po jeździe próbnej, ale nie na wszystkie modele.

A Skoda ... ceni się skubaniutka, nie ma co. Ma to sens dopóki koreańce nie wprowadzą szerszej ofert silników z turbo-benzynami.
                      Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• andrzejm
                        Drive
                        • 2010
                        • 51

Jak sądzicie, czy w okresie październik 2010-luty 2011 da się kupić za gotówke w salonie O2 1.4 tsi Mint w cenie poniżej 50 tys zł?

Komentarz

• Octa-vian
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 122

os 01 stycznia 2010 dolicz 1 % VAT...

Komentarz

• rkb
                            RS
                            • 2008
                            • 2152
                            • Rapid Spaceback (NH1)
                            • CYVB 1.2 TSI 110 KM

andrzejm, bez metalika i radia byc moze, ale te silniki tak schodza ze na cokolwiek co zalega bym nie liczyl
                            Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• pascal
                              Rider
                              • 2009
                              • 510
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez andrzejm
                              Jak sądzicie, czy w okresie październik 2010-luty 2011 da się kupić za gotówke w salonie O2 1.4 tsi Mint w cenie poniżej 50 tys zł?
                              netto jak najbardziej :P

Komentarz

Pracuję...