[O1] Mechanizm wycieraczek zamiennik??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Peti-22822
    Classic
    • 2010
    • 31

Zamieszczone przez AdamB
    160km/h to prędkość taka standardowa przy której 1.9TDI ładnie oddycha i nie męczy się.
    owszem, oprocz ekstremalnych temperatur to jak najbardziej
  • amperek
    Drive
    • 2009
    • 88
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Witam czy ma ktoś może z was zamontowany mechanizm wycieraczek zamiennik?? jak on się sprawuje?? Mój niestety podczas czyszczenie został uszkodzony, oryginalny kosztuje koło 200zł a zamiennik znalazłem za 50 zł i 1 rok gwarancji.

Proszę o info bo niestety jeżdżę na razie beż wycieraczek i muszę jak najszybciej to naprawić
    Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
    Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

• elektryk22
      Classic
      • 2009
      • 10

Witam.
      Mam zamontowany w swojej O1 zamiennik około roku. jak na razie spisuje się dobrze. Jednak należy rozebrać trzpienie i przyspawać je do płaskownika w który są wciśnięte, ponieważ po jakimś czasie wyskoczą z płaskownika. I najważniejsze od razu należy przesmarować cały mechanizm.

Komentarz

• Przemek345
        Rider
        • 2008
        • 314

Ja kupiłem taki za 40 zł to się do niczego nie nadawał, trzpienie się ślizgały w tuleji, tak jak kolega elektryk22 mówi trzeba by go jeszcze spawać dodatkowo.
        Octa

Komentarz

• amperek
          Drive
          • 2009
          • 88
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

A jest może szansa na złożenie może jakoś z 2 jednego żeby działał bez problemu?(oryginalny +zamiennik) oryginalny jak rozebrałem i przy próbie wybicia trzpieni pękło aluminium przy samym mocowaniu.
          Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
          Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

• elektryk22
            Classic
            • 2009
            • 10

Tak jak pisałem poprzednio, ja używam zamiennika za około 40 zł. już rok i działa. Nie wiem czy podejdą trzpienie z oryginału do zamiennika, ponieważ nie próbowałem. W zamienniku wystarczy tylko lekko pospawać trzpienie do płaskownika i będzie działać. A poza tym oryginał proponowano mi za mniej więcej 150 zł.

Komentarz

• Chosek
              Classic
              • 2007
              • 8

Zakupiłem zamiennik mechanizmu wycieraczek

Sprawdza się dobrze-pod warunkiem że pospawacie płaskowniki do sworzni,wystarczą małe spawy,ponieważ ząbki sworzni nie trzymają płaskowników.
              Wraz z przesyłką 46 zł.

Komentarz

Pracuję...