Zamieszczone przez owen
[O1] Moduł czujników cofania
Zwiń
X
-
[O1] Moduł czujników cofania
Zamontowałem hak i delikatnie mówiąc wkurza mnie jak cofam z przyczepą. Wiem o istnieniu modułów haka ale odradzono montowanie go (więcej elektroniki więcej do psucia, więcej roboty z pociągnięciem zasilania ). Gdzie znajduje się moduł czujników (nie rozbebeszałem i nie chcę rozbebeszać w poszukiwaniu modułu całej wykładziny bagażnika). Montowałem w innej marce pojazdu czujniki cofania z allegro, zasilanie (+) z lampy cofania na nim zamontowałem wyłącznik umieszczony na plastyku w bagażniku. Czy podobny myk można zastosować w oktawce? Nie chcę czegoś spierniczyć.
-
-
Jaką masz wiązkę elektryczną instalacji haka? Oryginał czy uniwersalną, lutowaną do instalacji, inną?
Polecam lekturę instrukcji do wiązki Wesfalii: http://www.westfalia-automotive.de/f...391102-001.pdf
Special information concerning vehicles with parking distance control (PDC)
On vehicles with PDC it is possible to deactivate the PDC for trailer operation.
The PDC control unit (Fig. 1/1) is located behind the left side covering of the luggage trunk near the wheel case (Skoda part number 1U0 919 283).
19. Lay the brown/white cable from pin 7 of the trailer module (Fig. 1/2) to the PDC
(Fig. 1/1). Connect the end of the cable to pin 5 of the 16-pin plug.
20. The PDC control unit has to be re-coded for trailer operation using the service tester 5051, 1551 or 1552 prior to start-up.
- Connect the vehicle system tester and select the PDC control unit (address word 76).
- Select the control unit coding features and set the first digit of the 5-digit code to 1.
- The PDC control unit is now coded for trailer operation.
Komentarz
-
Komentarz