[O1] Moduł czujników cofania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marh
    Classic
    • 2011
    • 19

Zamieszczone przez owen
    witam,mam problem z ustawieniem oświetlenia mojej francy,a mianowicie jedna lampa świeci wyżej od drugiej-z mojej wiedzy powinno się dać regulować pojedynczy reflektor
    ps.żarówki założone prawidłowo a franca nie była po żadnym dzwonie :?
    podjedz gdzies na stacje diagnostyczna...dasz gosciowi na piwo i bedziesz miał dobrze światła ustawione - bo zebys nieprzedobrzył.....a regulacje masz przy lampie.....
  • imported_Pikuś
    Classic
    • 2010
    • 15

Zamontowałem hak i delikatnie mówiąc wkurza mnie jak cofam z przyczepą. Wiem o istnieniu modułów haka ale odradzono montowanie go (więcej elektroniki więcej do psucia, więcej roboty z pociągnięciem zasilania ). Gdzie znajduje się moduł czujników (nie rozbebeszałem i nie chcę rozbebeszać w poszukiwaniu modułu całej wykładziny bagażnika). Montowałem w innej marce pojazdu czujniki cofania z allegro, zasilanie (+) z lampy cofania na nim zamontowałem wyłącznik umieszczony na plastyku w bagażniku. Czy podobny myk można zastosować w oktawce? Nie chcę czegoś spierniczyć.

Komentarz

• rogoz
      Rider
      • 2006
      • 397

Jaką masz wiązkę elektryczną instalacji haka? Oryginał czy uniwersalną, lutowaną do instalacji, inną?
      Polecam lekturę instrukcji do wiązki Wesfalii: http://www.westfalia-automotive.de/f...391102-001.pdf

Special information concerning vehicles with parking distance control (PDC)

On vehicles with PDC it is possible to deactivate the PDC for trailer operation.
      The PDC control unit (Fig. 1/1) is located behind the left side covering of the luggage trunk near the wheel case (Skoda part number 1U0 919 283).

19. Lay the brown/white cable from pin 7 of the trailer module (Fig. 1/2) to the PDC
      (Fig. 1/1). Connect the end of the cable to pin 5 of the 16-pin plug.

20. The PDC control unit has to be re-coded for trailer operation using the service tester 5051, 1551 or 1552 prior to start-up.
      - Connect the vehicle system tester and select the PDC control unit (address word 76).
      - Select the control unit coding features and set the first digit of the 5-digit code to 1.
      - The PDC control unit is now coded for trailer operation.
      Podsumowując - należy przekodować moduł PDC

Komentarz

• Jeżyk
        Rider
        • 2009
        • 691

Pikuś, moduł jest na lewym nadkolu pod wykładziną.
        Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

Pracuję...