Zamieszczone przez owen
[O1] Moduł czujników cofania
Zwiń
X
-
[O1] Moduł czujników cofania
Zamontowałem hak i delikatnie mówiąc wkurza mnie jak cofam z przyczepą. Wiem o istnieniu modułów haka ale odradzono montowanie go (więcej elektroniki więcej do psucia, więcej roboty z pociągnięciem zasilania ). Gdzie znajduje się moduł czujników (nie rozbebeszałem i nie chcę rozbebeszać w poszukiwaniu modułu całej wykładziny bagażnika). Montowałem w innej marce pojazdu czujniki cofania z allegro, zasilanie (+) z lampy cofania na nim zamontowałem wyłącznik umieszczony na plastyku w bagażniku. Czy podobny myk można zastosować w oktawce? Nie chcę czegoś spierniczyć.
-
-
Jaką masz wiązkę elektryczną instalacji haka? Oryginał czy uniwersalną, lutowaną do instalacji, inną?
Polecam lekturę instrukcji do wiązki Wesfalii: http://www.westfalia-automotive.de/f...391102-001.pdf
Podsumowując - należy przekodować moduł PDCSpecial information concerning vehicles with parking distance control (PDC)
On vehicles with PDC it is possible to deactivate the PDC for trailer operation.
The PDC control unit (Fig. 1/1) is located behind the left side covering of the luggage trunk near the wheel case (Skoda part number 1U0 919 283).
19. Lay the brown/white cable from pin 7 of the trailer module (Fig. 1/2) to the PDC
(Fig. 1/1). Connect the end of the cable to pin 5 of the 16-pin plug.
20. The PDC control unit has to be re-coded for trailer operation using the service tester 5051, 1551 or 1552 prior to start-up.
- Connect the vehicle system tester and select the PDC control unit (address word 76).
- Select the control unit coding features and set the first digit of the 5-digit code to 1.
- The PDC control unit is now coded for trailer operation.
Komentarz
-

Komentarz