Opony 16" indeks V - na Lato
Zwiń
X
-
Opony 16" indeks V - na Lato
Elo.
Jakie możecie polecić opony w/w w temacie. (letnie :wink: )
Zaznaczam że przebieg na takich oponach w sezonie może dojść do 50tyś km.
Jak tak szukam na necie, to ceny są rożne.
Proszę o odpowiedzi użytkowników różnych oponek 16" w rozmiarze 205/50/16.
Pozdrawiam
TymonŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
-
-
jest zasada ze dobre opony szybko sie zuzywaja
ja jezdze na michalkach i starczaja mi gora na 30kkm
ale naprawde auto jak po sznurku w kazdych warunkach
opony ktore nie wykazuja zniszczeni( bieznik nie maleje) sa poprostu kiepske
mozna latwo to sprawdzic patrzac np na zawodowcow w F1 tam oponki wytrzymuja kilka km i sa do wymiany ale za to auto sie trzyma jak przyklejone
opony ktore starcza na 50kkm dobrych niestety nie ma :|
Komentarz
-
-
Basel
ja też śmigam na Turanzach od nowości, teraz już będzie 3 sezon i uważam, że są do kitu. Co mi się w nich niepodoba to fakt, że np przy wjeździe w kałużę przy większej prędkości(czytaj 80 km/h) autko zaczyna pływać. Rezultat jest taki, że nie ufam tym oponom i zawsze jak widzę wiekszą kałużę to staram się jak najbardziej zwolnić. Nie wiem, może nie jest wina opon a samego zawieszenia skody. W rodzienie jest 307 na dunlopach i tam nie mam nigdy żadych oporów w takich sytuacjach. W zasadzie można by sie było do tej wady przyzwyczaić ale kolejna sprawa, która mi się nie podoba to fakt, że te opony są strasznie głośne, na zimę mam Micheliny Alpin 2 i one są extra ciche przy tych Turanzach. Jak będe zmieniał oponki to napewno nie na Bridgestone Turanza.
Pozadrawiam
Komentarz
-
polecam Goodyear Hydragrip rewelacja na mokrym,
jeździłem na takich 1,5 sezonu i byłem BARDZO zadowolony kWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJak podajecie opinie o jakis oponie podawajcie dokladny rozmiar. Opony tego samego modelu, ale o roznych wymiarach moga roznic sie bardzo wlasciwosciami jezdnymi, szczegolnie na mokrym :idea:
205/55/16było 172/338 by MT a jest 241/310 i 4x4 :-)
Komentarz
-
-
Nexus pisze o nastepczyniach modelu Ventura. Ja na Good Yearach Ventura zrobilem Golfem okolo 40 tys w ekstremalnych warunkach, tzn. jazda z duza szybkoscia w zakretach i nie tylko, czesto na granicy przyczepnosci. Naprawde super opony. A skoro HydraGrip maja byc ich nastepcami i co wiecej maja byc lepsze, to jestem jak najbardziej za HydraGrip. Poprzednie Ventury nie odczuwaly kaluz, czy hamowania na wodzie. Czesto specjalnie prowokowalem poslizg, ale mnie nie zawiodly. Acha i nie zabkowaly, scieraly sie bardzo rowno i nie wybulwilo ich mimo ze mialem 195/50 R15 i nabite non stop 2,5 atm.
PS. Kupilbym je teraz gdyby mi nie wcisneli michelinek na alusach jak kupowalem auto :evil:Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Basel
u mnie Turanza 205/55 16 natomiast wspomniane Miecheliny Alpin 2 to oczywiście 195/65 15. Auto to Octavia I. Może i te Turanzy w Octavii II są extra, wkoncu zawieszenia w tych dwoch autach troche się różnią
:roll:
Komentarz
-
Basel
oczywiście, że Alpin to zimówki tylko co chciałem przekazać, że Bridgestone Turanza 205/55 16 są głośniejsze od zimowych Michelinów 195/65 15 i dlatego ich nie polecam
pozdrawiam
Komentarz
-
juz ci mowie
zeby opona dobrz sie trzymala drogi musi wystepowac duze tarcie miedzy opona a nawierzchnia, i to ono (tarcie) zmusza gume zeby zostala na asfalcie (cieplo, oraz sily dzialajace w kierunku toru jazdy)
dobra mieszanka gumy (ktora zapewnia dobre tarcie opony o nawierzchnie)
nie jest wcale takie proste trzeba znalezc kompromis miedzy przyczepnosica a zuzyciem
w formule 1 nie ma takich problemow tam opona musi miec przyczepnosc jej zywotnosc jest drugozedna dlatego podczas wyscigu opony wymienia sie kilka razy
a zauwaz ze bolidy nie pala gum :wink:
[ Dodano: Wto 07 Mar, 06 00:40 ]
P.S. polecam przejechac sie na michelionkach Energy 205,55,15
starcza na 30kkm ale wrazenia z jazdy bezcenne k
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Baselu mnie Turanza 205/55 16Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz