Dodac DSG, chipa i bylby fajny miejski samochodzik :diabelski_usmiech
[O1] Wycena odszkodowania
Zwiń
X
-
[O1] Wycena odszkodowania
Witam,
Panowie, jeśli macie jakieś doświadczenie w tego typu wypłatach odszkodowania powiedzcie, jakie może być minimum kasy za to uszkodzenie, auto jest z 99r.
Uszkodzony tak jak widać błotnik, mały odprysk lakieru na zderzaku, zarysowana felga, wgniecione nadkole wew. blaszane i plastikowe. I jeszcze jedno, aby dobrze pomalować błotnik trzeba też „zachmurzyć” drzwi, czy na to malowanie drzwi też powinienem dostać kasę? Sprawca ma ubezpieczenie w Hestii, zgłosiłem to do jego ubezpieczenia, sam posiadam AC, jak jest lepiej zgłaszać taką szkodę, tak jak zrobiłem do ubezpieczyciela sprawcy, czy też może do swojego AC? Czy to ma jakieś znaczenie?Załączone plikiaras
-
-
Niech to wycenia, wez kase, kup uzywany element pod kolor, kolor po kilku latach na tym elemencie jak i na drzwiach bedzie juz wyblakniety, zmien blotnik i po sprawie. Inaczej to pol auta trzeba malowac, bo drzwi trzeba cieniowac, teoretycznie maske, bo tez bedzie widac roznice, a tak problem sie minimalizuje :roll:
Malowany element to zawsze malowany, kombinowany itd, a tak masz ori lakier na elemencie i przynajmniej naprawa trwa kilka godzin
Komentarz
-
-
Maicroft, Tak też mnie kusi zrobić, nie wspomniałem o jednej rzeczy, ten właśnie walnięty błotnik był już kiedyś malowany, poprzedni właściciel obtarł się o jakieś krzaki, coś takiego, drzwi w 1/3 też były cieniowane, tak właściciel twierdził i tak winka z pomiaru grubości lakieru, przyznam, że, mimo, że błotnik był malowany, to był zrobiony bardzo ładnie, naprawdę trzeba było się długo wpatrywać pod odpowiednim kątem, aby dostrzec jakąkolwiek różnicę, srebrny to ponoć najgorszy lakier do lakierowania, wystarczy położyć farbę pod innym kątem niż to było robione w fabryce i już będzie widać inny odcień. Nie był chyba nawet ściągany, bo na śrubach nie było widać jakiegokolwiek malowania. Zastanawiam się teraz, że jak kupię błotnik oryginalnie pomalowany to przez te wcześniejsze chmurzenie drzwi będzie widać różnice. Poza tym zastanawiam się czy występowały różne odcienie srebrnego w octaviach w tamtych latach, i jeszcze jedna sprawa, kupienie błotnika pod kolor w idealnym stanie nie jest chyba takie łatwe, z tego, co widziałem na giełdzie, zawsze gdzieś są jakieś zarysowania, ale może się trafi... Chyba, że zrobię tak, że kupię pod kolor, założę i jak będzie widać różnice to wtedy oddam do malowania. I jeszcze pytanie dla znawców, byłem już u lakiernika, aby ocenić wstępne koszty malowania, bierze 400zł za element, wyliczając koszty wspominał coś o rozbrojeniu drzwi, czy aby zrobić cieniowanie trzeba je aż wyjąć zdjąć tapicerkę itp. czy to lekka przesada?aras
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aras_do ubezpieczyciela sprawcy
miałem identyczne uderzenie i mi z PZU wypłacili 1480zł. dodam że moja jest 98r. oczywiście z OC sprawcy
Zamieszczone przez aras_wyliczając koszty wspominał coś o rozbrojeniu drzwi, czy aby zrobić cieniowanie trzeba je aż wyjąć zdjąć tapicerkę itp. czy to lekka przesada?
Zamieszczone przez aras_bierze 400zł za element
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftkup uzywany element pod kolor, kolor po kilku latach na tym elemencie jak i na drzwiach bedzie juz wyblakniety, zmien blotnik i po sprawie.
Zamieszczone przez aras_Chyba, że zrobię tak, że kupię pod kolor, założę i jak będzie widać różnice to wtedy oddam do malowania.
Zamieszczone przez aras_bierze 400zł za element,
Zamieszczone przez aras_czy aby zrobić cieniowanie trzeba je aż wyjąć zdjąć tapicerkę itp. czy to lekka przesada?
co do felgi.. mow ze jest skrzywiona,i ma bicie... niech gosc buli jak przywalil :diabelski_usmiechsprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
vince123, nie wiem jak to możliwe, ale wczoraj po 21 Twojego postu nie widziałem.. szkoda, bo nie pomyślałem o tej feldze, chociaż dostałem kasę na geometrie.. Ale zacznę od początku, był rzeczoznawca i wycenił szkodę na 1450zł, czyli prawie identycznie jak sebu, mogę wziąć kasę bądź rozliczyć się bezgotówkowo np. w serwisie. Nie podjąłem jeszcze decyzji, nie musiałem tego robić na miejscu, ale jest raczej za tym aby wziąć kasę i szukać ładnego błotnika na allegro bądź giełdzie i zrobić to bez malowania tak jak radzicie..aras
Komentarz
-
Komentarz