Taki Fiat w Tychach wstrzymuje produkcje Forda Ka, bo nie jakiego silnika wsadzić, żeby spełniał Euro5, a boją się, że nie sprzedadzą samochodów i będą w plecy...
Skoda Octavia II ROK MODELOWY 2011 \ NOWE FELGI I KOLORY !
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kloszykTaki model można zarejestrować jeszcze do końca tego roku. Po nowym roku pierwsza rejestracja auta z sinikiem nie spełniającym normy EURO 5 z tego co się orientuję nie będzie możliwa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mg1976Zamieszczone przez kloszykTaki model można zarejestrować jeszcze do końca tego roku. Po nowym roku pierwsza rejestracja auta z sinikiem nie spełniającym normy EURO 5 z tego co się orientuję nie będzie możliwa.
Pytanie - czy zakupioną w tym roku nową Octavię z silnikiem 1.6MPI lub 1.9TDI spełniającą normę EURO4 będę mógł bez problemu zarejestrować po raz pierwszy w nowym 2011 roku?
Odpowiedź - Dla samochodów nie wprowadzonych do użytkowania w 2010 roku ©koda Auto Polska wystąpi o końcową partię produkcji i na podstawie decyzji zwalniającej z obowiązku uzyskania świadectwa homologacji takie samochody będą rejestrowane do końca 2011 roku (ten dokument ważny jest tylko w kraju uzyskania decyzji).
Komentarz
-
-
Ponieważ temat jest też o kolorach, uzyskałem informację od Skoda Auto Polska, że z nowych kolorów (o których było na początku wątku) w Octavii na polskim rynku pojawi się tylko nowy Pacific Blue (niemetalizowany, bez dopłat) i zastąpi on wściekły niebieski Dynamic. Możemy więc zapomnieć o 5 odcieniach żółci w Polsce
W sieci nie znalazłem choćby jednego zdjęcia Octavii w tym kolorze, ale jest np. Superb:Załączone pliki
Komentarz
-
-
matwrc, to wielka szkoda. Gdybym kupował teraz to chyba nawet pofatygowałbym się na czeski rynek po jeden z dwóch (Oran¾ová Fun lub Èervená Rally):
Ale z drugiej strony myślę, że mimo wszystko dałoby radę zamówić którykolwiek z tej wielkiej puli kolorów. Przypomina mi się sytuacja, jak znajomy zamawiał Superba 1 z niedostępnym (wówczas) silnikiem 2.0 140km. Po odpowiedniej perswazji udało mu się zamówić taki silnik, więc z kolorem nie powinno być jakiś strasznych problemów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arekbanDodatkowo w Czechach za dopłatą około 2400 zł zaczeły być oferowane dodatkowe 32 kolory metalizowane i perłowe które były oferowany w starszych modelach Skody. Między innymi:
- beż sahara
- biały perłowy
- pacific blue
- safari metallic (w Scout)
- 5 jaskrawo żółtych kolorów (między innymi taki jak w Fabii RS)
Czekamy na informację o nowych kolorach u nas w cennikach.
Komentarz
-
Komentarz