szkoda, kupując auto możesz udać się do Tow. Ubezp. i jeśli poprzedni właściciel nie wycofuje ubezpieczenia - to sporządzają Ci w Tow. Ubezp. aneks do polisy - przepisują ją na Ciebie i możesz śmiało na tym śmigać. Przed końcem polisy jeśli kończy się ważność, a chciałbyś zmienić Tow. Ubezp. to idziesz do nich i wypowiadasz na piśmie umowę. Najpóźniej chyba w ostatni dzień ważności ubezpieczenia. Jeśli chcesz pozostać w tej firmie to towarzystwo sporządza polisę i normalne opłacasz składkę na następny rok. Jeśli nie napiszesz wypowiedzenia, to z automatu przedłużają na następny rok. W przypadku kiedy chciałbyś zatem zmienić tow. ubezp. i podpisałbyś w nowym tow. polisę, a w starym nie wypowiedział to płacisz za 2 polisy :diabelski_usmiech
Przykładowo ja kupiłem auto w kwietniu, ale polisa była ważna do połowy sierpnia. Właściciel nie chciał wycofywać ubezp., więc poszedłem przepisać polisę na siebie. Po tym fakcie jeździłem do sierpnia na opłaconej przez niego polisie, a kiedy kończyła się to wtedy podpisałem nową i to wszystko.
Przykładowo ja kupiłem auto w kwietniu, ale polisa była ważna do połowy sierpnia. Właściciel nie chciał wycofywać ubezp., więc poszedłem przepisać polisę na siebie. Po tym fakcie jeździłem do sierpnia na opłaconej przez niego polisie, a kiedy kończyła się to wtedy podpisałem nową i to wszystko.
Komentarz