jeżeli bezpiecznik nr 1 jest sprawny to może "wysypał" się przełącznik lusterek? Może od kogoś na podmiankę?
DSG tryb S
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MorgothA jak wygląda osiągnięcie Vmax ze skrzynią DSG, ktoś wie? Skrzynia sama zrzuca najwyższy bieg, żeby dojść do Vmax?
w BKD 6 wrzuca przy ~190, ale to nie nadbieg, więc sobie dalej normalnie radzi.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothA jak wygląda osiągnięcie Vmax ze skrzynią DSG, ktoś wie? Skrzynia sama zrzuca najwyższy bieg, żeby dojść do Vmax?
Jak startujesz od 0 i idziesz do Vmax to zazwyczaj skrzynia zmienia biegi tak że ostatniego nie włącza.
Jak masz 150-160km/h na liczniku i zapięty max bieg i wciśniesz to skrzynia redukuje i dojeżdża do max znowu na przedostatnim biegu.
Generalnie jak ja jeździłem to auto blisko Vmax wrzucało najwyższy bieg po warunkiem że nie było pedału w podłodze.
Jednak znane mi są przypadki gdy to po wciśnięciu pedału na max auto dobiło do ostatniego biegu i na nim osiągnęło kapkę mniejszą prędkość i dalej się nie rozpędzało a do Vmax dobiło jak ręcznie bieg zbiłem - skrzynia się uczy człowieka i ta pewnie była ospałaO ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ThundiJednak znane mi są przypadki gdy to po wciśnięciu pedału na max auto dobiło do ostatniego biegu i na nim osiągnęło kapkę mniejszą prędkość i dalej się nie rozpędzało a do Vmax dobiło jak ręcznie bieg zbiłem - skrzynia się uczy człowieka i ta pewnie była ospała
Teraz kolejne pytanie ... a jak będzie w trybie S? :diabelski_usmiechMorgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothTeraz kolejne pytanie ... a jak będzie w trybie S?
Uczenie się w trybie "S" też występuje ale mocno przytępione i do zamulenia dochodzi w dużo mniejszym stopniu więc w okolicach Vmax nie powinno i tak wrzucać najwyższego biegu.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Jak dotąd raz ruszałem ze świateł w trybie S, żeby sprawdzić co się dzieje. Może żałowałem deptać gaz, może automat nauczył się od małżonki jeżdżącej na codzień, ale zmieniał biegi przy ok 4.000-4.500 obr, a spodziewałem się wyżej - w Passacie 1.8 TSI DSG, który miałem do testów tryb S zapinał kolejne biegi powyżej 6.000 obr (tam max moment ciągnie się o 500 obr dalej niż w 1.4 TSI, ale to chyba nie jedyny powód)..Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Ja bym tryb S określił jako tryb, w którym silnik nie schodzi na niskie obroty, tak aby przy ewentualnym wciśnięciu gazu nie było straty czasu na redukcję biegu. Czyli nie jest trzymany najniższy bieg jaki się da, ale powiedzmy taki aby obroty były powyżej np. 2000 obr.
Przy kickdownie jest bez znaczenia czy masz na S czy na D.O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Nie kickdownuję (jeszcze), a poza tym jestem niemal w 100% zadowolony z DSG ... no może poza BEZNADZIEJNYM hamowaniem silnikiem. Na szczęście mam manetki pod kierownicąMorgoth
G.B.Show
Komentarz
-
Komentarz