Zamieszczone przez januszdg
Gaz fabryczny
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Gaz fabryczny
Witam.Czy wie ktoś może czy kupujac nowe auto w salonie z fabryczną instalacją gazową otrzymam( na moją prośbę) zaświadczenie holenderskie G3.O coś takiego mi chodzi http://www.autogas.pl/modules.php?na...rticle&sid=114
No bo skoro fabryczne to powinno spełniac wszystkie normy.
-
Raczej nie. Najprędzej Prins takie coś będzie mieć bo to holenderska instalacja. Włoskie instalacje (a taka jest w Octavii) niespecjalnie celują w ten rynek. Instalacja, którą można zamówić do Octavii nie jest fabryczną instalacją tylko montowaną w serwisie.
Komentarz
-
moze nie mozna u nas zamowic w salonie i podobna jast drozsza niz landi ale fabryka tez zakłada instalacje LPGZamieszczone przez jacogRaczej nie. Najprędzej Prins takie coś będzie mieć bo to holenderska instalacja. Włoskie instalacje (a taka jest w Octavii) niespecjalnie celują w ten rynek. Instalacja, którą można zamówić do Octavii nie jest fabryczną instalacją tylko montowaną w serwisie.ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
Rozmawiałem z pracownikami serwisu LANDI RENZO i to oni właśnie jeżdżą po salonach Skody i zakładają instalacje. U nich instalacja z pełna sekwencja do silnika 1.6 kosztuje 2900zł. Tak mi powiedzieli
Pozdrawiam
Komentarz
-
W Holandii instalacja G3 czyli (na wtrysku)1800-2000Euro.Jeżeli instalacja nie ma zaświadczenia G3 trzeba płacić 300% podatku czyli więcej niż za diesla.A na diesla w Octavia podatek wynosi 308Euro na kwartał :roll:
Heh zadzwonie do salonu i się spytam.Dzięki za zainteresowanie w temacie.
Komentarz
-
Przede wszystkim to nie jest fabryczna instalacja, bo nie montują jej w fabryce. To jest instalacja dedykowana montowana przez dealera, która za aprobatą skody (pewnie cele czysto marketingowe)nie powoduje utratę gwarancji.
Komentarz
-
-
Tą instalacje może zainstalować nawet Tadek nie jadek byle by tylko posiadał kompetencje wystawienia takiego zaświadczenia... :lol: :lol: :lol:
Komentarz
Komentarz