Gaz fabryczny

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zodiak
    Classic
    • 2010
    • 14

Gaz fabryczny

Zamieszczone przez januszdg
    Migałem titałem a ty nic!
    zakochany :lol:
  • shok
    RS
    • 2009
    • 2070
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Gaz fabryczny

Witam.Czy wie ktoś może czy kupujac nowe auto w salonie z fabryczną instalacją gazową otrzymam( na moją prośbę) zaświadczenie holenderskie G3.O coś takiego mi chodzi http://www.autogas.pl/modules.php?na...rticle&sid=114 No bo skoro fabryczne to powinno spełniac wszystkie normy.

Komentarz

• jacog
      Rider
      • 2008
      • 420
      • Felicia I (6U1)

Raczej nie. Najprędzej Prins takie coś będzie mieć bo to holenderska instalacja. Włoskie instalacje (a taka jest w Octavii) niespecjalnie celują w ten rynek. Instalacja, którą można zamówić do Octavii nie jest fabryczną instalacją tylko montowaną w serwisie.

Komentarz

• S3 CHRIS
        Elegance
        • 2006
        • 979
        • Octavia I (1U2)
        • AUQ 1.8 20VT 180 KM
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez jacog
        Raczej nie. Najprędzej Prins takie coś będzie mieć bo to holenderska instalacja. Włoskie instalacje (a taka jest w Octavii) niespecjalnie celują w ten rynek. Instalacja, którą można zamówić do Octavii nie jest fabryczną instalacją tylko montowaną w serwisie.
        moze nie mozna u nas zamowic w salonie i podobna jast drozsza niz landi ale fabryka tez zakłada instalacje LPG
        ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• mateo15
          Ambiente
          • 2009
          • 132

Rozmawiałem z pracownikami serwisu LANDI RENZO i to oni właśnie jeżdżą po salonach Skody i zakładają instalacje. U nich instalacja z pełna sekwencja do silnika 1.6 kosztuje 2900zł. Tak mi powiedzieli Pozdrawiam

Komentarz

• shok
            RS
            • 2009
            • 2070
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

W Holandii instalacja G3 czyli (na wtrysku)1800-2000Euro.Jeżeli instalacja nie ma zaświadczenia G3 trzeba płacić 300% podatku czyli więcej niż za diesla.A na diesla w Octavia podatek wynosi 308Euro na kwartał :roll:
            Heh zadzwonie do salonu i się spytam.Dzięki za zainteresowanie w temacie.

Komentarz

• Picasso_26
              Drive
              • 2008
              • 47

Przede wszystkim to nie jest fabryczna instalacja, bo nie montują jej w fabryce. To jest instalacja dedykowana montowana przez dealera, która za aprobatą skody (pewnie cele czysto marketingowe)nie powoduje utratę gwarancji.

Komentarz

• mateo15
                Ambiente
                • 2009
                • 132

Picasso_26, masz słuszną racje, dokładnie to samo mi powiedzieli

Komentarz

• shok
                  RS
                  • 2009
                  • 2070
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Tą instalacje może zainstalować nawet Tadek nie jadek byle by tylko posiadał kompetencje wystawienia takiego zaświadczenia... :lol: :lol: :lol:

Komentarz

Pracuję...