Cenniki O II...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marcinisko
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 149

Cenniki O II...

tak o kluczyk chodzi niekiedy jak przekręce zapłon to mruga i jak odpalam samochod to on odrazu gasnie raz na 10 razy idaje sie ze niezaświeci
  • mariobros
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 551

Cenniki O II...

...No i wygląda na to, że miast stanieć, jak mogło się wydawać, że się stanie, lekko zdrożały w porównaniu do ubiegłego roku (o ile się nie mylę)... Różnic w wyposażeniu, które by to mogły uzasadniać, nie dostrzegłem. Czyli jest tak, jak sądziłem - O II na tyle dobrze się sprzedaje, że wsparcie na razie nie jest rozważane. Ale na dłuższą metę chyba bez obniżek się nie da, O II jest autem drogim...
    Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
    Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Tak, niech jeszcze podniosa to im zaraz sprzedaz spadnie, bo cena dojdzie blisko ceny Passata, a taniej bedzie Leon, ale tu kwestia stylistyki, ktora jest mniej podobna do auta rodzinnego
      Spritmonitor.de

Komentarz

• kicus_tomek
        Drive
        • 2006
        • 72

Mój ojciec był starym Skodziarzem od wielu lat, miał 105L, 120, Felicję, Octavię (którą obecnie ja jeżdzę no i w tym roku powiedział kupuję OII z wyprzedaży rocznika 2005r.
        Przeanalizował cennik i po stwierdzeniu że OII 2.0 TDI 140 KM kosztuje około 90 tyś. powiedzial żegnaj Skodo i kupił Seata Altea 2.0 TDI za 80 tyś. Gratuluję Skodzie polityki cenowej bo nie sądzę aby OII była warta 10 tyś więcej niż Altea.

Komentarz

• zeb
          Rider
          S_OCP Member
          • 2004
          • 415

kwestia gustu, plastiki w Altei są tragiczne... BTW ja również uważam że O2 powinna być tańsza! :evil:

Komentarz

• kicus_tomek
            Drive
            • 2006
            • 72

w porownaniu z moją Octą I to wnętrze Altei jest boskie

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

hehe, no dobra powiem moze cos kontrowersyjnego i wiem, ze wiele osob moze sie ze mna niezgodzic, ale ja uwazam, ze samochody sa na tyle fajna sprawa, ze akurat nie patrze na nie tylko i wylacznie przez pryzmat ceny ops:

w zwiazku z tym, mam po prostu gdzies, ze altea jest tansza, a w podobnej cenie co moja octa moglem kupic wiele roznych samochodow, marek, przez niektorych (a moze nawet i wiekszosc) uwazanych za lepsze, bardziej prestizowe itd itp.

na szczescie kupilem samochod, ktory po prostu mi sie podobal, spelnia wlasciwie wszystkie moje oczekiwania i co najfajniejsze, nie mam kompletnie zadnego dysonansu pozakupowego k

jezeli juz koniecznie rozmawiac o pieniadzach, to nalezaloby zaczac od tego, ze kupno nowego samochodu, w ogole jest swego rodzaju fanaberia, kompletnie, z punktu widzenia ekonomicznego, nieuzasadniona, bo dlaczego nie kupic samochodu rocznego, dwuletniego, ktory najbardziej juz na wartosci stracil i jest niewiele "gorszy" od nowego :?: :?: :?:

oczywiscie, pewnie tak jak wszyscy, uwazam ze samochody i wiele roznych jeszcze innych rzeczy, sa w naszym kraju sporo za drogie w stosunku do naszej sily nabywczej, ale to dotyczy dokladnie wszystkich nowych aut, wszystkich marek.
              pzdr!

-----------

jeszcze jedno:
              ja akurat nie znam polityki sprzedazowej naszego wspanialego koncernu, ale chyba jest troche tak ze koncern ten ma kilka marek, a kasa jakos tam musi sie zgadzac, ze tak powiem rowniez "globalnie", tak wiec nie wykluczam tego, ze my sie tu podniecamy jakas tam polityka cenowa, a tak na prawde to VW chce sprzedac teraz akurat troche wiecej seata, to daje tu nizsze ceny, jak im sie zmieni, to obniza ceny skody i generalnie moga sobie tym wszystkim dosyc dowolnie zonglowac.

no i na koniec warto sobie uzmyslowic, ze SKODA TO NIE JEST TANIA MARKA, to jest po prostu marka normalna

-----------

i drugie :
              wbrew pozorom, ktos tam dosyc dokladnie przyglada sie rynkowi i byc moze wbrew pozorom dosyc madrze pozycjonuje na nim marki i ustala ceny (mam jako takie o tym pojecie :szeroki_usmiech ).
              przykro powiedziec, ale jezeli komus z nas sie to nie podoba, to znaczy, ze nie jestesmy w targecie i tak na prawde producent ma nasze zdanie i nas gleboko w tyle.

to co mi przychodzi na szybko do glowy (oczywiscie nie musi to byc prawda w tym przypadku a juz na pewno nie temat do dyskusji) jezeli chodzi o seata i skode, to to, ze w oczywisty sposob marki te i modele takie jak akurat altea <-> octavia II sa nastawione na innych klientow, wydaje mi sie, ze VW konsekwetnie dazy do wykreowania seata jako marki zorientowanej zdecydowanie bardziej "sportowo" niz skoda, co za tym idzie - marki dla ludzi mlodszych i to juz wystarczy, ale dalej, jezeli inna grupa wiekowa to inne beda tez dochody i tak dalej i tak dalej i tak dalej...
              dla mnie to dosyc ciekawe rzeczy
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

• Perfee
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2005
                • 179

Znajoma właśnie odebrała nową Hondę Civic 1.8 Kosztowała nieco ponad 70 tys. Wyposażenie jest imponujące - 6 poduszek, kurtyny, stabilizacja toru jazdy, odlotowa deska i silnik 140 KM. Niestety wnętrze tego samochodu jest nieporównywalne do mojej O2. Wszystko zrobione jest z badziewnego, niedopasowanego plastiku. Na każdym kroku widać oszczędności - długo możnaby wymieniać... :x
                No ale to Honda a nie jakaś tam Skoda :diabelski_usmiech

Dlatego cena samochodu jest odbierana indywidualnie przez nabywcę. Wszystko zależy od tego, czego szukamy i ile jesteśmy w stanie za to zapłacić... :szeroki_usmiech
                Perfee
                149 KM / 313 Nm by Masters Tuning

Komentarz

O2 to bardzo przyjemny samochód, lecz w cenie 80 tys. zł jakie musimy zapłacić za wersję Ambiente 1,9TDI lub 2,0FSI nie mówiąc już o 2,0 TDI można nabyć auto o klasę wyższe (Laguna, Mondeo, Citroen C5,Vectra) z porównywalnym wyposażeniem. Szkoda,gdyż przy bardziej elastycznej polityce cenowej O2 mogłaby stać się prawdziwym przebojem na rynku

Komentarz

• BioBogon
                    Elegance
                    • 2005
                    • 921

Zamieszczone przez szkoda
                    jezeli juz koniecznie rozmawiac o pieniadzach, to nalezaloby zaczac od tego, ze kupno nowego samochodu, w ogole jest swego rodzaju fanaberia, kompletnie, z punktu widzenia ekonomicznego, nieuzasadniona, bo dlaczego nie kupic samochodu rocznego, dwuletniego, ktory najbardziej juz na wartosci stracil i jest niewiele "gorszy" od nowego :?: :?: :?:
                    Ceny nowych aut są duże i w dodatku im droższe auto tym szybciej się na nim traci. Trzeba mieć szmal, żeby się bujać nówkami. Ja już mam plan, że za 5-6 lat opylam Skodę i kupuje 2-3 letnie Audi A4 albo Hondę Accord :lol:

Co do polityki cenowej Skody to IMO krótka piłka: jest popyt to cena rośnie i tyle, jak ludzie nie będą kupować to cena spanie. I od razu apel do ludu: przestańcie kupować te nowe O2 to cena spadnie i wtedy się obkupimy :lol: k
                    Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• dzi
                      Drive
                      • 2005
                      • 77

troche ubawił mnie pan z salonu Skody w TVN Turbo w programie Rengden porównujacym Astre III i O2, gdzie oznajmił, że producent nie przewiduje obniżek cen (można liczyć tylko na obniżke cen dodatkowego wyposażenia) - troche zadarli nosy po ostatnich rocznych wynikach - jakby nie patrzeć, gdybym miał te 90k to bym nowe O2 kupił
                      Powered by Aligator

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

dzi, Ale to oni tak od dawna maja, ze na samo auto nie dadza znizki, a dokupujac dodatkowo np xenony, inne fele, jakies czujniczki, wycieraczke jest to za "free" tak bylo i jest.

Generalnie nalezy sie cieszyc. 6 lat temu w salonach Skody jak spominalo sie o 110KM TDI i wyposazeniu SLX to mowili, ze to bedzie trzeba czekac z pol roku, bo fabryka sie nie wyrabia :twisted:
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• nico21
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 2640
                          • Volkswagen

Tyle lat skoda jest nan naszym rynku i nie pamietma zeby kiedykolwiek obnizyli ceny, poa propocjami starych modeli itp. Najwidoczniej nie mysla przyszłościowo. :|
                          DACAR.team

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

Zamieszczone przez nico21
                            Tyle lat skoda jest nan naszym rynku i nie pamietma zeby kiedykolwiek obnizyli ceny, poa propocjami starych modeli itp. Najwidoczniej nie mysla przyszłościowo. :|
                            widzisz, skoro sa tyle lat na rynku to z pewnoscia nie mysla przyszlosciowo :rofl
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Ziomal
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 5841
                              • Octavia I (1U2)
                              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ja mam nadzieję że jak wycofają O1 to O2 stanieje . Wyczytałem ,że O2 jest kupowana z chęcią przez firmy dla pracowników. Własnie przeczytałem Cennik nowego Toledo i Alteii to nie powiem cena jest interesująca. Seat miał być sportową marką takie było założenie VW Ja bym wziął O2 w końcu płacimy za jakość i wygląd bo w seacie i skodzie takie same silniki są
                              Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• MiKruS
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 7976

Jesli chodzi np. o rynek uslug telekomunikacyjnych, albo energetyczny, gdzie prawa wolnosci nie maja zastosowania, bo dostep do niego jest reglamentowany przez urzędasów i inne polityczne miernoty, to jak najbardzije mamy prawo bluzgac na te firmy, ze wykorzystuja swoja niesprawiedliwie uprzywilejowana pozycje, zeby wyciagac kase z naszej kieszenie.

Natomiast w branzy samochodowej, gdzie jest praktycznie pelna wolnosc, a dodatkowo rynek jest w zapasci (czyli walczy sie o kazdego jednego klienta), nie moza miec pretensji do nikogo, ze nie obniza cen.
                                Owszem, moze nam sie to nie podobac i nie jest to nic fajnego, zwlaszcza jesli ma sie w planach zakup takiego samochodu, ale co z tego? Nie ma co miec do nich pretensji, bo nikt nikogo nie przymusza do zakupu Skody. Wolnosc Panowie!

No chyba, ze ktos w PiS wpadnie na pomysl powolania komisji d/s zbadania nieobnizenia cen Skody. Toc to po czesci firma Kulczyka, wiec pewno stoi za tym jakis uklad... Przepraszam MSPANC

[ Dodano: Nie Mar 12, 2006 2:04 pm ]
                                Zapomnialem dopisac, ze podpisuje sie pod tym co napisal Szkoda.
                                TDI 205PS

Komentarz

• marcind
                                  Rider
                                  • 2005
                                  • 438

owszem MiKruS, masz racje ze jest wolnosc rynkowa, ale jednoczesnie dobrze napisales
                                  Toc to po czesci firma Kulczyka
                                  a on oferuje w Polsce wszystkie marki z koncernu VW i jeszcze troche innych rzeczy trzyma w reku i ma caly sztab ludzi ktorzy pilnuja zeby kasa sie zgadzala i kreuja polityke sprzedazy.....
                                  Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
                                  mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez marcind
                                    owszem MiKruS, masz racje ze jest wolnosc rynkowa, ale jednoczesnie dobrze napisales
                                    a on oferuje w Polsce wszystkie marki z koncernu VW i jeszcze troche innych rzeczy trzyma w reku i ma caly sztab ludzi ktorzy pilnuja zeby kasa sie zgadzala i kreuja polityke sprzedazy.....
                                    no i wlasnie chyba to mielismy z MiKruS'em miedzy innymi na mysli.
                                    nie ma tu sprzecznosci.
                                    tak kreuje jak mu w danej chwili pasuje :diabelski_usmiech i trudno miec tu cokolwiek komukolwiek za zle.
                                    tak jak MiKruS powiedzial, nikt nikogo do zakupu ©kody nie zmusza i taka jest brutalna prawda.
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• perfex
                                      L&K
                                      • 2005
                                      • 1117

Zamieszczone przez marcind
                                      a on oferuje w Polsce wszystkie marki z koncernu VW.....
                                      Poza Seatem. Seata trzyma w reku Iberia Motor Company - bandycka firma z bandyckimi metodami wobec dealerow - no ale przynajmniej auta nie maja bandyckich cen :szeroki_usmiech (np. nowy Leon 2.0FSI praktycznie z kompletnym wyposazeniem za 79 tys to niezla propozycja wg. mnie...)
                                      Pozdrawiam
                                      perfex

Octavia HTP

Komentarz

• daneczek76
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 3642
                                        • Toyota

o1 była wlatach kiedy wchodziła przebojem cenowym bo jakos trzeba było zdobyc klijenta a teraz to juz chyba wyluzowali a szkoda jakgy o2 kosztował w najtańszej wersji tyle co jej poprzedniczka na poczatku czyli jakies ok. 43 tyś . Ale Rommster wejdzie i ma być podobno w tej cenie ok. 45 tyś to by był szał pał
                                        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Zoltar
                                          Rider
                                          • 2005
                                          • 722

Na początku każdego nowego roku można było sobie wesoło porozmawiać z Klientami...

Cytaty w stylu "Panie, ja Mondeo w dieslu, z klimą, halogenami, w combi mam za X" :twisted: :twisted: :twisted: Takie rozmowy były na porządku dziennym.

Generalnie miesiąc luty był miesiącem załamania... W stosunku do stycznia sprzedaż spadła o 20 %

Faktycznie, ceny wyposażenia poszły w dół... Kupując auto na dobrym wypasie można zaoszczędzić nawet 2-3 tysiące.

Octavia II to bardzo udane auto, nowoczesne, posiadające świetne silniki (TDI) Jest to ogromny krok naprzód, w stosunku do poprzednika. Jednak zawsze znajdzie się głos, że jest wyrośniętym kompaktem, z ceną dużej limuzyny.

Jeśli ktoś trafi na jakiegoś diesla z zeszłego roku w jakimkolwiek salonie może liczyć na całkiem wyraźne upusty To samo szczególnie tyczy się benzyn... Model Superb to coś, co powoduje w marce sraczke... Ostatnie niedobitki mają rabaty po 15 % :wink:

Z pozycji sprzedawcy meczące były zmiany cen 5 razy w miesiącu... Mixy promocji z kredytami... Po 2 miesiącach człowiek był w tym głupszy od Klienta :evil:

Ps.

Dobra rada... Jeśli kupujecie auto z zeszłego rocznika... I jest duży wybór (Mozna poczekać z zakupem) To warto jest jednak odczekać... Szczególnie w przypadku Fabii różnice pomiędzy 2005, a 2006 wynosiły po 2000 zł :lol: :lol: :lol: Jeśli auto jest "rodzynkiem" Np. 2.0 TDI Elegance można/powinno się zakup przyśpieszyć... Takie auto rozchodzą się szybko... I można czaić się z zamiarem kupna przez kolejne 3 lata :lol: :wink:

Przykład... Octavia II dostała do styczniowych rabatów dodatkowo UWAGA 1000 zł dofinansowania :lol:

Także jak ktoś chce kupić, niech kupuje zaraz w styczniu... Kiedy może wybrać kolor, silnik itd

A, że auto jest ciut za drogie fakt... 10 tysięcy różnicy między Octavią, a zbliżonym Paskiem... Wybór dla mnie jest prosty :wink:

Pozdrawiam !
                                          www.soft-car.pl
                                          www.chiptuning-gdansk.pl

- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
                                          - Wyłączanie DPF
                                          - Hamownia Obciążeniowa

Komentarz

Pracuję...