no nie przesadzajmy ale widziałem porównanie z fokusem octavi i gdyby to był inny znaczek a nie skody to było by pewnie inaczej
TVN Turbo Rentgen
Zwiń
X
-
Dodatkowe wyjaśnienie silnika w OPLU - nie 2.0 DTI w Astrze tylko 1.9 CDTI. I ma 120 KM i jest silnik Fiat'a. Poza tym faktycznie porównywać się powinno w miarę takie same silniki. W tym wypadku powinni wziąść 1.7 CDTI 100KM a nie 1.9. No ale coż...Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez sebo w swoim podpisie152 KM/342,8 Nm 0-100 km/h w 7,20 sek.
Bez zadnego przygotowania, wiec moze i 7,2s jest realne? :roll:
Oczywiscie wedlug G-techa w wersji USA, czyli do ~96km/h. :szeroki_usmiech
7,2 zrobiłem sam na pokładzie.
Mierzone G-techem w wersji USA.
Komentarz
-
-
Widziałem dzisiaj jeszcze raz to porównanie. Hmm porównali auto za 95.000 PLN (astra) z autem za 81.000 PLN (octavia) - DEBILE. Poza tym kim jest ten kmiot co prowadzi ten program?Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebo7,5 robie z pasażerem
7,2 zrobiłem sam na pokładzie.
Mierzone G-techem w wersji USA.
Wpisywanie takiej bzdury w podpis, zreszta przeklamanej (bo pomiar nie jest wcale do 100 km/h) nie swiadczy, moim bardzo skromnym zdaniem, dobrze o podejsciu do tematu - bez urazy.
:|TDI 205PS
Komentarz
-
-
I tak to wątek o Rentgenie...
...zamienił się w wątek o streetracingu. Podsumowując, Octavia to nie ścigant. Z bardzo wielu powodów. Zestawianie w jednej parze Octavii i czasów do setki rzędu 7.5s jest kompletnym nieporozumieniem. Nie dlatego, że to niemożliwe (bo podobno nie ma rzeczy niemożliwych), tylko dlatego, że to... kuriozalne... To mniej więcej tak, jakby lokomotywa startowała w konkursie gracji... Oczywiście bez urazyk
Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft,...Do tego Opel ma jeszcze silnik 1.7 100KM, ktory wg mnie jest najwieksza porazka, ale niech im bedzie.
to nie silnik jest porażką tylko to auto...jeżdziłem Corsą z tym motorkiem i odejście miała całkiem, całkiem.
A szykuje się jeszcze mocniejszy dieselek 1,7 do Astry,Corsyi innych, ale o tym ni pary z geby nie puszcze. Normalnie morda w kubeł. :wink:
Komentarz
-
Komentarz