Ja do swojego RS kupowałem zestaw INA z paskami Contitecha i pompą wody HEPU... z tego co wiem w SKFie mogą być graty od INA a więc może się zdarzyć,że za graty INA zapłacisz więcej bo będą zapakowane w opakowanie SKF. Dlatego brałem INA
Co do produktów SKF to zdania wśród kierowców są podzielone. Generalnie jest to bardzo dobra firma i produkuje części zamienne raczej z wyższe półki. Nie mniej jednak od siebie poleciłbym Ci zestaw z pompą wody INA https://www.ucando.pl/p/zestaw-paska...4C028D447-3096 Cena jest bardzo przystępna, a części tej firmy cieszą się dużym zadowoleniem kierowców i mechaników.
U mnie w octavii lata SKF już ponad 10kkm zrobione bez problemów grubo ponad połowa z autostradowymi przelotami. Ale gość do fabii II 1.4 16v ostatnio założył INA nawet nie zapytałem czemu zmienił barwy bo zawsze skfy montował. Jak dotąd miałem najczęściej skf i nie było problemów.
ŻONA = Ekspert w każdej dziedzinie.
Jak ja mam mało czasu na wszystko... ale najlepszy jestem w nic nierobieniu.
Ja pompę wymieniam za każdym razem. Nie jest to tak duży kosz, żeby na tym oszczędzać. Rozrząd wymieniam między 50 a 60 tys.
Inna sprawa to że rozrząd w 1.8t tani nie jest, ale nie polecam kupować taniochy z allegro. U mnie rozrząd jest źle spasowany i pasek rozrządu na kole jest wysunięty ze 2 mm na zewnątrz. Nie trze o obudowę ale no nie jest w całości na kole.
Komentarz