ASO gwarancja, czy to ja jestem nienormalny znowu?!

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomil
    L&K
    S_OCP Member
    • 2008
    • 1179

shok, trzeba byłoby go gdzieś podkleić- najlepiej w Off-Topie, bo tam jest wątek humorystyczny to raz a dwa, żeby się nie narazić na ostracyzm ze strony ASO.
    It doesn't matter what we're losing
    It only matters what we're going to find!

Komentarz

• baca10
      RS
      • 2009
      • 6225

Zamieszczone przez szkoda
      czy ja wiem, może ja jestem wyjątkowy.
      Nie przesadzaj, chyba razem jestesmy wyjatkowi w tych sprawach, ja odaje znowu auto do reklamacji po naprawie szkody z AC:evil:

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez baca10
        czy ja wiem, może ja jestem wyjątkowy.
        Nie przesadzaj, chyba razem jestesmy wyjatkowi w tych sprawach, ja odaje znowu auto do reklamacji po naprawie szkody z AC :evil:
        ehh...
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• tdi122
          Ambiente
          • 2009
          • 127

Zamieszczone przez Maru 123
          szkoda, i czytając takie posty zastanawiam sie czy jechac do ASO na przeglad który mam wykonać :? normalnie boję się zostawiać tym pajacom auto ale z drugiej strony mając magiczną pieczątke w książce servisowej łatwiej sprzedać auto :roll:
          nie co się bać Umów się na przegląd po południu, ja zawsze umawiam się tak gdzieś 15-16, wtedy nie ma dużego ruchu, wchodzę na serwis i stoję przy aucie :diabelski_usmiech A jak jeszcze pochwale mechanika to jeszcze coś dodatkowo sprawdzi :diabelski_usmiech

Komentarz

• _tm_
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 2333
            • Superb III (3V3)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM
            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Agamek12
            Przykład znajomości tematu przez pracowników ASO (chłopaki w garniturach przyjmujący auto do naprawy).
            Jak przyjmowali moje Yeti i spisywali z dowodu rejestracyjnego dane samochodu to gość się mnie zapytał czy to jest silnik 1.6 ? :diabelski_usmiech. Zapewne zmyliła go moc taka sama w 1.2TSI i 1.6 (105KM), ale chyba powinni wiedzieć, że 1.6 nie jest dostępne w Yeti ad:.
            S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
            Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
            -------------------------------------------------------------------------
            O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
            O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
            O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• tomasz0328
              Drive
              • 2008
              • 57

gwaracje na listwy to byś miał jakbyś zamówił samochód z fabrycznymi listwami.
              Na niefabryczne masz gwaracje ale tam gdzie je kupiłeś (dostałeś).
              dlaczego dealer A ma ponosić koszty listew nieprawidłowo przyklejonych przez dealera B?
              Fakt faktem mogli spróbować podkleić tą listwę i bydź może zyskaliby nowego zadowolonego klienta
              ale że kupiłeś samochód najtaniej na świecie u danielcio to pobliskie ASO ma cię głębokow...nosie

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez tomasz0328
                ale że kupiłeś samochód najtaniej na świecie u danielcio to pobliskie ASO ma cię głębokow...nosie
                a Ty uważasz, że to jest w porządku, tak :?: :lol:
                zajebiste podejście

i mówię jeszcze raz, mimo, że byłem idiotą i kupiłem w najbliższym ASO\salonie najdroższe na świecie auto za 103kpln to również miało mnie nie tylko w nosie, ale nawet w... DUPIE :lol:
                czy Twoja logika znajduje na to jakieś wyjaśnienie :?:
                chętnie posłucham, czy mam tam się wybierać na kolanach we włosiennicy, wykonać samobiczowanie czy może powinienem się pojawiać z pi@#dolonymi kwiatami, po prostu w każdym z opisywanych razów chciałbym wiedzieć co zrobiłem źle i jak należałoby się prawidłowo zachować :?: :lol:
                zachowywać tak, żeby nikogo nie urazić tym, że nie kupiłem u nich samochodu, a może właśnie tym, że kupiłem, tym, że drogi samochód ma wadę fabryczną, z którą każe mi się sp@#dalać aby tylko dowozić się do końca GWARANCJI, czy tym, że jestem niezadowolony za każdym razem, kiedy nikt nie potrafi wykonać swoich codziennych obowiązków, za które odpowiada, od rzeczy skomplikowanych do banalnie prostych, narażając mnie na OGROMNE, w moim przynajmniej rozumieniu, koszta, nie mówiąc o niewygodach.
                pokrętna, zasrana, peerelowska logika.
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Bartolomeo
                  Rider
                  • 2010
                  • 267

Powinieneś wjechać do tego serwisu CZOŁGIEM :zastrzelic

Usługi tokarskie, frezarskie
                  Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• westwi78
                    RS
                    • 2008
                    • 2940

Zamieszczone przez Bartolomeo
                    Powinieneś wjechać do tego serwisu CZOŁGIEM
                    też by zepsuli.

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

:szeroki_usmiech
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• theOne
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 177

Jak kumam, że coś można spieprzyć itp., ale czemu chcą za to słoną kasę? W nie-ASO często zrobią lepiej i do tego taniej. Czemu ASO ma nas tak w dupie?
                        Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez theOne
                          W nie-ASO często zrobią lepiej i do tego taniej.
                          często albo i nie często, jest dokładnie tak jak ze wszystkimi usługami IMO, czyli kiepsko, jak jakiś warsztat jest dobry to szybko staje się popularny, zaczyna się nie wyrabiać i jest tak jak wszędzie zazwyczaj
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• tomil
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2008
                            • 1179

jak jakiś warsztat jest dobry to szybko staje się popularny, zaczyna się nie wyrabiać i jest tak jak wszędzie zazwyczaj
                            A wystarczyłoby trzymać wysoki poziom i długie kolejki. Znam taki warsztat- w Wawie na Modlińskiej- ceny są zaporowe, długie kolejki ale robota profi. Jak się okazało, że simmering w skrzyni zaczął mi przeciekać po wymianie u nich (Punto II po dzwonie) to go wymienili za free (nawet części przywieźli).

Problem ASO polega nie na natężeniu pracy, tylko na pracownikach- jak można za tych parę złotych wypłaty utrzymać dobrych fachowców. Co bardziej łebscy zakładają własne warsztaty.
                            It doesn't matter what we're losing
                            It only matters what we're going to find!

Komentarz

• baca10
                              RS
                              • 2009
                              • 6225

szkoda, nikt cie za idiote nie uwaza, przynajmniej ja , ale tak sie zastanawiam czy nie brac giwery jak jade do ASO :twisted:

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

Zamieszczone przez baca10
                                szkoda, nikt cie za idiote nie uwaza, przynajmniej ja , ale tak sie zastanawiam czy nie brac giwery jak jade do ASO :twisted:
                                nie no, wtedy byłem, bo przepłaciłem grrrrrrrrruuuuuuuuuubo :lol:
                                no ale cóż, myślałem, że zostawienie trochę grosza w miejscu gdzie się będzie serwisowało, się że tak powiem opłaci, no cóż, pomyliłem się :lol:
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 6626
                                  • Volkswagen
                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

:lol: to co ja mam powiedzieć ...kupiłem już jedną Octavkę i nie widziała ona biedna serwisów w ASO...w poniedziełke-wtorek odbieram nową Octavkę i już z góry wiem, że obcy będzie jej widok serwisowych mechaników Skody (mimo że miły Pan sprzedawca zagwarantował mi zniżkę na serwis i naprawy w ASO)...już kiedyś ze Szkoda o tym pisałem...ja niewierzę znajomym mechanikom ...a i sobie samemu też :hammer i wszystko sprawdzam po kilka razy...a oddanie mojego "autka" w ręce nieznanych mechaników o nie ustalonej renomie to poprostu w głowie mi się nie mieści - tak więc nie schlebiaj sobie SZKODA jest nas conajmniej dwóch a myślę że i więcej by się znalazło na forum.. :lol: A tak wogóle jak mówię znajomym, że mam gdzieś gwarancję na nowe auto i że robię wszystko sam we własnym zakresie lub u dobrego mechanika-zajomego to myślą że żartuję. A ja przecież całkiem na poważnie
                                  PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                                    w poniedziełke-wtorek odbieram nową Octavkę
                                    no i dlaczego jeszcze o tym nie słyszałem :?:
                                    jakieś szczegóły :?:

to myślą że żartuję
                                    do tego trzeba dorosnąć, albo wziąć w dupsko parę razy

poprostu w głowie mi się nie mieści
                                    mi się mieści, bo cholera, przeciętnego Kowalskiego to wszystko powinno gówno obchodzić, no i obchodzi i pewnie w wiekszości przypadków jakoś tam jest, zwłaszcza jak się w miarę szybko zmienia auto, ale nie daj Manitou jakiś problem i zaczynają się schody.

swoją drogą ciekaw jestem jak będzie z tymi przedłużonymi gwarancjami w Skodzie, bo w 2 lata pewnie najcześciej udawało się jakoś wyrobić (w tym czasie zresztą nic się nie psuje, ewentualnie deska poskrzypi, nie ma też poważniejszych wymian typu rozrząd) a po tym czasie gros ludzi nie kontynuuje wypełniania magicznej książeczki, natomiast przy 4 czy 5 latach to już raczej wszystko powinno wyleźć zwłaszcza jak ktoś auta używa a nie głównie je ogląda i robi fotki...
                                    ale pewnie to jest tak, że jak ktoś decyduje się na taki długi serwis to przyjmuje wszystkie pierdoły jakie mu się wciska jako prawdę objawioną więc wszystko gra, przynajmniej, jak rozumiem, do momentu kiedy trzeba wybecelować kilka pensji na naprawę, to wtedy zaczynają się topiki "pomocy!!!!" i latanie jak kot z pęcherzem po allegrach i innych szrotach\złomowiskach :lol: :wink:
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 6626
                                      • Volkswagen
                                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

no i dlaczego jeszcze o tym nie słyszałem
                                      jakieś szczegóły
                                      ops: będą fotki ...spokojnie...żeby nie zapeszyć.
                                      swoją drogą ciekaw jestem jak będzie z tymi przedłużonymi gwarancjami w Skodzie
                                      a co mają powiedzieć właściciele ceeda - 7 lat gwarancji - a potem wakacje w szpitalu dla obłąkanych i nerwowo chorych ufundowane w podzięce przez koncern KIA :haha:

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

będą fotki ...spokojnie...żeby nie zapeszyć.
                                        ehh, napięcie rośnie :!:
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• SMOG_84
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 395

a co mają powiedzieć właściciele ceeda - 7 lat gwarancji - a potem wakacje w szpitalu dla obłąkanych i nerwowo chorych ufundowane w podzięce przez koncern KIA
                                          Pozostaje im w jak najkrótszym czasie wykorzystać 150 tys. km limitu gwarancyjnego :szeroki_usmiech
                                          O2 1.9 TDI BXE ELEGANCE - SILVER ARROW

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 6626
                                            • Volkswagen
                                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez SMOG_84
                                            Pozostaje im w jak najkrótszym czasie wykorzystać 150 tys. km limitu gwarancyjnego
                                            :haha:

Komentarz

• aniam111
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 436

tomasz0328, idąc dalej tym tokiem myślenia podobnie powinno być z innymi rzeczami. Kupisz auto w salonie A to w salonie A serwisuj i nigdzie więcej - czyż nie do tego prowadzi takie myślenie? A jak ci się auto nie daj bóg zepsuje podczas podróży to lawetą do swojego dilera.
                                              A gdybym mieszkała za granicą, tam kupiła nowe auto. Gdy auto jeszcze było na gwarancji zachciało mi się przeprowadzić do Polski to co wtedy z naprawą? W Polsce mi nie naprawią bo nie u nich kupione? Przecież to jakaś paranoja.

Powinno być tak ( i tak jest niestety tylko nie u nas ), że kupuje nowe auto, zamawiam do niego co chcę i nie obchodzi mnie to gdzie kupiłem tylko jadę serwisować/naprawiać/naprawiać na gwarancji gdzie mi się podoba/gdzie jest taniej/ gdzie mam bliżej a jakość usług powinna być wszędzie taka sama ( dego powinien dopilnować organ odpowiedzialny za rozdawanie autoryzacji serwisom ). A za naprawy gwarancyjne powinien płacić serwisom SAP bez znaczenia gdzie auto byłoby zamawiane/kupione.
                                              AniaM
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                                              O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez aniam111
                                                kupuje nowe auto, zamawiam do niego co chcę i nie obchodzi mnie to gdzie kupiłem
                                                ale to nawet nie o to chodzi, jak dla mnie może tak być, żeby się konsultować z dilerem, który coś dokładał, OK, chodzi mi o podejście i o te wszystkie inne rzeczy jak zwykle, przecież nie będę się w razie czego awanturował o listwę, którą mogę przykleić sam, tak mam
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• theOne
                                                  Ambiente
                                                  • 2010
                                                  • 177

a co mają powiedzieć właściciele ceeda - 7 lat gwarancji - a potem wakacje w szpitalu dla obłąkanych i nerwowo chorych ufundowane w podzięce przez koncern KIA :haha:
                                                  No właśnie narzekamy na nasze ASO, ale jak słyszałem, że w KII to dopiero jest obsługa, olewactwo i podejrzewam, że ta gwara to tylko i wyłącznie pic i mus, żeby przeglądy w ASO robić, bo jak coś się spierniczy po 4/5 latach to pewnie trzeba będzie stawać na rzęsach i się nie wiadomo jak ścierać by raczyli naprawić za darmo.
                                                  Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• mkera
                                                    Classic
                                                    • 2010
                                                    • 16

mam prośbę. Do wierzących oparę "zdrowasiek" do reszty o życzenie szczęścia, bo w środę prowadzę Skodzinkę na wyminę szyby do ASO. Listwy rzeczywiście kupię na Allegro i przykleję sam. Jak spieprzę (ale co można spieprzyć?) to pretensje do siebie1
                                                    mkera

Komentarz

Pracuję...