Xenony i uszkodzone uchwyty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paulm
    Ambiente
    • 2005
    • 108

daneczek76, Ja juz chyba wiem od czego to jest. Kiedys sie cos porypalo i nie zamykal mi lewych drzwi. W tej chwili pokasowalem te bledy i popatrze za jakis czas

Jeszcze jedno czy te wartosci podkreslone na wolnych obrotach takie moga byc, czy tez nie :?:
  • Patron
    Classic
    • 2005
    • 32

Witam wszystkich. Zastanawiam się nad kupnem ksenonów do octy po lifcie i z ofert na Allegro widzę tylko takie "LAMPY MAJĄ USZKODZONE UCHWYTY POŁAMANE" lub "REFLEKTORY MIALE SPAWANE ZACZEPY" - no i dylemat.

Mniemam, że takie lampki pochodzą z nocnych akcji na naszych parkingach. Nie chciałbym żeby się okazało, że kupiłem lampki, które należały do jednego z kolegów OCP, bo sam nie chciałbym się obudzić pewnego pięknego dnia bez świateł w mojej okcie.

Co sądzicie o takich towarach i czy często słyszycie o kradzieżach lamp xenonowych?
    TDi i tyle.

Komentarz

• Ziomal
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 5841
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Patron, nikomu chyba jeszcze nie zawineli lamp na forum,żeby kraść lampy trzeba troche się na kombinować.
      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Patron, Da sie tez kupic cale, trzeba szukac. Ile mialyby kosztowac te polamane??
        Spritmonitor.de

Komentarz

• BaPit
          Rider
          S_OCP Member
          • 2004
          • 630

Re: Xenony i uszkodzone uchwyty

Zamieszczone przez Patron
          Co sądzicie o takich towarach i czy często słyszycie o kradzieżach lamp xenonowych?
          Większość z tych lamp to na szczęście nie efekt włamów, tylko lampy przywiezione do PL z aut uszkodzonych. W trakcie wypadku często któryś z uchwytów pęka. Najczęściej są to te górne uchwyty, których obecność i tak nie jest niezbędna.

Kolejna sprawa to reflektory z wadliwymi uchwytami górnymi. Jest ich na rynku od pyty, bo są one efektem błędu na linii produkcyjnej. Uchwyt zbyt mocno odstaje od mocowania i w trakcie przykręcania pęka. A jak nawet nie pęka wtedy, to przy małym obciążeniu (gwałtownym hamowaniu) już możemy o nim zapomnieć.

Jeśli chodzi o złodziei, to im akurat zależy, żeby jak najmniej uszkodszić - żeby uzyskać później jak najlepszą cenę. Ja u siebie taki reflektor wykręcam na luzie przez 30-40 sek. Złodziej robi to pewnie krócej i ma do tego lepszy sprzęt. Także pourywane zaczepy nie muszą być koniecznie efektem "nocnych akcji". Jak kupujesz na allegro, to sprawdź inne aukcje danego kolesia - można po nich wywnioskować czasami, czy to jakiś złodziej/paser, czy raczej normalny gość.

Pozdrawiam,
          Bartek
          była mocna Octa, a jest konik
          Greckie Delikatesy

Komentarz

• Patron
            Classic
            • 2005
            • 32

Zamieszczone przez Maicroft
            Patron, Ile mialyby kosztowac te polamane??
            gość chce 999zł - chyba nie dużo choć trzeba się pewnie pobawić z tymi uchwytami.

z lutowanymi inny ma za 1600 komplet(bez żarówek)

A czy macie jakieś inne źródła poza Allegro?

BaPit dzięki za wyczerpującą odpowiedź.
            TDi i tyle.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Patron, Lutowane/spawane bez zarowek za 1600 - poglupieli czy jak??

Dobry z legalnego zrodla komplet ostatnio znalazl wlasciciela za mniej niz 1500zl
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Patron
                Classic
                • 2005
                • 32

Ok Będę szukał.
                TDi i tyle.

Komentarz

Pracuję...