Tuleje wahacza przód
Zwiń
X
-
wszyscy producenci szukają oszczędności w produkcji bo nie jak ,jak cena i jakość zwabia klienta .
-
-
Zamieszczone przez sebastian1901 Zobacz wpisTo już nie ten sam Lemforder co kiedyś. Już nie made in Germany tylko Turkey albo Brazil.
Febi chyba też niestety poszedł w tym kierunku...
Zostaw komentarz:
-
-
Jeśli mogę wtrącić. To już nie ten sam Lemforder co kiedyś. Już nie made in Germany tylko Turkey albo Brazil. Gumy bym jeszcze założył ale sworzeń albo gałkę kierowniczą już nie. Dlatego poszedłem w TRW.
Ale do sedna.
W golfie 4 którego zeswapowałem na 1.8T AUQ z Octavia RS mam założone pełne gumy na tyle przedniego wahacza i powiem szczerze że jest za sztywno no ale co kto lubi. Auto dobrze czuje się na kierownicy co za tym idzie szybciej zużywa się przekładnia kierownicza i każdą dziurę czuć na całym aucie...
Niedawno przesiadłem się na Octavia RS I i się zakochałem bo dużo przyjemniej się prowadzi. Do wymiany miałem też gumy wahacza ale założyłem to co w oryginale czyli te półpełne.
Musisz pomyśleć co chcesz czy większy komfort bo np dużo jeździsz czy bardziej chcesz iść w "sport"
Zostaw komentarz:
-
-
Tak jak piszą koledzy...Lemforder lub Febi.
U siebie zakładałem Lemfordera pełne do S3 i był na nich oryginalne numery.
Zostaw komentarz:
-
-
sierwa
ja mam u siebie okrągłe pełne od S3 ,a resztę lemfordera i ostatnio zmieniałem tuleje po 4latach choć jeszcze nie musiałem ale z racji wymiany innych elementów zawieszenia i wykonania po tym zabiegu geometrii to zdecydowałem się na wymianę wszystkiego .ok Lemforder jest jak oryginał tylko nie p[osiada numerów bądź ma je specjalnie zdarte aby nie było widać .ok
Zostaw komentarz:
-
-
Ja zmieniłem na lemfordera, małe standardowe a duże pełne od S3, jest trochę sztywniejszy, pewniej się prowadzi.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja pewnie na razie nic nie będę ruszał. Jeździ się ok tylko jak auto jest na szarpakach np na przeglądzie to mnie wzywają i pokazują że miękko. Jak będę zmieniał to pewnie sprawdze jak się spiszą pełne tuleje z audi s3.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez kylo125 Zobacz wpisJa wsadiłem lemfordera i niby ok nic się z nimi nie dzieje, ale od początku były bardziej miękkie niż stary zerwany oryginał.
Zostaw komentarz:
-
-
Tuleje wahacza przód
Witam
Mam do wymiany teraz tuleje przedniego wahacza. Może mi ktoś polecić jakąś dobrą firmę? Nie chciałbym za pół roku robić znowu tego samego.
PozdrawiamTagi: Brak
-
Zostaw komentarz: