Mam nadzieję, że w dobrym dziale. Standardowe lampy i standardowe żarówki. Klosze wymienione niedawno, a podczas jazdy w nocy samochody jadące z naprzeciwka oślepiają na tyle, że moje światła nie dają rady doświetlić wystarczająco mi drogi abym ją widział, mijając się na długich jest dużo lepiej. Nie wiem czy dobrze opisałem, ale nie widzę przez 1-2 sek nic poza poboczem. Podczas jazdy innym autem jest lepiej. Macie podobnie czy tylko u mnie tak. Sugerują mi wymianę całego klosza (słabe odbłyśniki), a może warto zainwestować w jakieś lepsze żarówki
Słabe światła w nocy
Zwiń
X
-
Jakiej firmy...?Zamieszczone przez krzysiekj Zobacz wpisKlosze wymienione niedawno
Według mnie przy dobrej lampie nawet kiepskie żarówki będą dobrze świecić. A przy kiepskiej lampie lepsza żarówka raczej nie wiele da. Może i na początku efekt będzie zadowalający ale z czasem kiedy żarówka zacznie się wypalać będzie coraz gorzej.
-
-
Nie pamiętam kupiłem na allegro nowe oba bo jeden pękł. Czyli co jednak wymiana całych lamp czy regeneracja?Zamieszczone przez BASTIAN001 Zobacz wpisJakiej firmy...?
Według mnie przy dobrej lampie nawet kiepskie żarówki będą dobrze świecić. A przy kiepskiej lampie lepsza żarówka raczej nie wiele da. Może i na początku efekt będzie zadowalający ale z czasem kiedy żarówka zacznie się wypalać będzie coraz gorzej.
Komentarz
-
-
Wymieniałeś same klosze, odbłyśniki czy całe lampy?Zamieszczone przez krzysiekj Zobacz wpis
Nie pamiętam kupiłem na allegro nowe oba bo jeden pękł. Czyli co jednak wymiana całych lamp czy regeneracja?
Jak całe lampy to jakiej firmy. Na lampie powinna być nazwa producenta czasami nawet na kloszu. TYC, Depo czy inne?
Komentarz
-
-
Faktycznie zamieszałem. Wymieniałem same klosze te szklane z przodu na zatrzaskach, a sugeruje mi się wymianę całej lampy bądź jej regenerację.Zamieszczone przez Basu Zobacz wpis
Wymieniałeś same klosze, odbłyśniki czy całe lampy?
Jak całe lampy to jakiej firmy. Na lampie powinna być nazwa producenta czasami nawet na kloszu. TYC, Depo czy inne?
Komentarz
-
-
Różnica zauważalna bo?? Nagle będzie jaśniej?Zamieszczone przez Marian 2 Zobacz wpisProponuję założyć przekażniki do świateł mijania i drogowych. Na pewno będzie różnica zauważalna.
https://www.elektroda.pl/rtvforum/vi...60783#13360783
Komentarz
-
-
Także polecam sam ich używam i światełka są bez najmniejszego zarzutu z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że na tych żarówkach świecą zauważalnie lepiej niż np. na NARVAch no ale wiadomo +ileś%, na zwykłych narvach też biedy nie było, a osramy kupiłem z czystej ciekawości aby samemu sprawdzić reklamę.Zamieszczone przez Don Corleone Zobacz wpispolecam lepsze żarówki np. Osram Night Breaker.
Skoro wymieniałeś klosze to przypuszczam, że masz lampy przed liftem w tych poliftowych za bardzo się tego zrobić nie da. Jeśli światła są nadal słabe to kolejnym elementem do sprawdzenia są odbłyśniki i napięcie na pinach żarówki mierzone w czasie jej świecenia.
Żarówki też są bardzo ważnenie do końca się zgodzę. Mam żarówkę H4 (działającą) firmy "SENTECH" i na pierwszy rzut oka wszystkie elementy w bańce są identyczne jak w innych żarówkach ale żarówka świeci tak, że jedna plama światła jest na przeciwnym pasie przy osi jezdni a druga na prawym poboczu natomiast przed autem czarno.Zamieszczone przez BASTIAN001 Zobacz wpisWedług mnie przy dobrej lampie nawet kiepskie żarówki będą dobrze świecić.
Jeśli nie chcesz się wganiać w koszty żarówek za 100zł bo tyle około kosztują lepsze osramy czy philipsy to przy dobrych odbłyśnikach spokojnie dają radę wspomniane NARVY za kilkanaście zł. Wszelkie no-name omijać szerokim łukiem.
Komentarz
-
-
Bo żarówki dostaną wyższe napięcie, bez straty na włączniku świateł.Zamieszczone przez krzysiekj Zobacz wpis
Różnica zauważalna bo?? Nagle będzie jaśniej?
Komentarz
-
-
na słabe światła w O1 polecam to, co sam przerobiłem na sobie: http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...5%82-przednich
i słabe światła w O1 robią się przynajmniej mniej słabe (bądźmy szczerzy - z H4 cudów się nie wykręci, IMO: H7 z supermarketu > H4 za 50pln/szt)
Komentarz
-
Komentarz