Mam nadzieję, że w dobrym dziale. Standardowe lampy i standardowe żarówki. Klosze wymienione niedawno, a podczas jazdy w nocy samochody jadące z naprzeciwka oślepiają na tyle, że moje światła nie dają rady doświetlić wystarczająco mi drogi abym ją widział, mijając się na długich jest dużo lepiej. Nie wiem czy dobrze opisałem, ale nie widzę przez 1-2 sek nic poza poboczem. Podczas jazdy innym autem jest lepiej. Macie podobnie czy tylko u mnie tak. Sugerują mi wymianę całego klosza (słabe odbłyśniki), a może warto zainwestować w jakieś lepsze żarówki
Słabe światła w nocy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez krzysiekj Zobacz wpisKlosze wymienione niedawno
Według mnie przy dobrej lampie nawet kiepskie żarówki będą dobrze świecić. A przy kiepskiej lampie lepsza żarówka raczej nie wiele da. Może i na początku efekt będzie zadowalający ale z czasem kiedy żarówka zacznie się wypalać będzie coraz gorzej.
-
-
Zamieszczone przez BASTIAN001 Zobacz wpisJakiej firmy...?
Według mnie przy dobrej lampie nawet kiepskie żarówki będą dobrze świecić. A przy kiepskiej lampie lepsza żarówka raczej nie wiele da. Może i na początku efekt będzie zadowalający ale z czasem kiedy żarówka zacznie się wypalać będzie coraz gorzej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiekj Zobacz wpis
Nie pamiętam kupiłem na allegro nowe oba bo jeden pękł. Czyli co jednak wymiana całych lamp czy regeneracja?
Jak całe lampy to jakiej firmy. Na lampie powinna być nazwa producenta czasami nawet na kloszu. TYC, Depo czy inne?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Basu Zobacz wpis
Wymieniałeś same klosze, odbłyśniki czy całe lampy?
Jak całe lampy to jakiej firmy. Na lampie powinna być nazwa producenta czasami nawet na kloszu. TYC, Depo czy inne?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marian 2 Zobacz wpisProponuję założyć przekażniki do świateł mijania i drogowych. Na pewno będzie różnica zauważalna.
https://www.elektroda.pl/rtvforum/vi...60783#13360783
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Don Corleone Zobacz wpispolecam lepsze żarówki np. Osram Night Breaker.
Skoro wymieniałeś klosze to przypuszczam, że masz lampy przed liftem w tych poliftowych za bardzo się tego zrobić nie da. Jeśli światła są nadal słabe to kolejnym elementem do sprawdzenia są odbłyśniki i napięcie na pinach żarówki mierzone w czasie jej świecenia.
Żarówki też są bardzo ważneZamieszczone przez BASTIAN001 Zobacz wpisWedług mnie przy dobrej lampie nawet kiepskie żarówki będą dobrze świecić.
Jeśli nie chcesz się wganiać w koszty żarówek za 100zł bo tyle około kosztują lepsze osramy czy philipsy to przy dobrych odbłyśnikach spokojnie dają radę wspomniane NARVY za kilkanaście zł. Wszelkie no-name omijać szerokim łukiem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiekj Zobacz wpis
Różnica zauważalna bo?? Nagle będzie jaśniej?
Komentarz
-
-
na słabe światła w O1 polecam to, co sam przerobiłem na sobie: http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...5%82-przednich
i słabe światła w O1 robią się przynajmniej mniej słabe (bądźmy szczerzy - z H4 cudów się nie wykręci, IMO: H7 z supermarketu > H4 za 50pln/szt)
Komentarz
-
Komentarz