Według mnie, może się myle, ale wyciągnięta - rozciągnięta linka jest mało prawdopodobnym tropem. Przecież ona jest stalowa a siły potrzebne do poruszenia zamkiem znikome.
Autoalarm montowany w salonie czy warto??
Zwiń
X
-
Ja widziałem jak to założyli u mnie i... cóż, nie polecam. Jako że nie zdradzamy tutaj co i jak o alarmach to powiem, że centralka sobie luźno lata, kabel do diody nie przyczepiony do niczego tylko puszczony na szagę, przycisk do deaktywacji w ciekawym miejscu. Ponadto wiercą paskudną dziurę na obskurną diodę w środkowej zaślepce obok ESP. O ubrudzonych paluchami słupkach nie wspominam. Czujniki ultradźwiękowe jakby nie od tego samochodu były. No i piloty. Znaczki się ścierają po 3 miesiącach. Na szczęście można doprogramować scyzoryk, ale jak bierzesz Ambiente to nie masz tego problemu akurat.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pitersoonna jak bedą go zakładali to nie zniszczą autka...?? Zakup w InterAuto kraków.. Ma ktoś jakieś doświadczenia??
[ Dodano: Sro 04 Sie, 10 23:43 ]
Tak prawde mowiac.....alarm bedziesz włanczał za kazdym razem przy zamykaniu auta.....a blokade...to moze bys na samym początku "uruchamiał" a poxniej...... :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoZamieszczone przez pitersoonnZakup w InterAuto kraków.. Ma ktoś jakieś doświadczenia??
Komentarz
-
-
kross12
Nic poza cena nie przemawia za montowaniem alarmu w ASO. Ja żałuje że nie dołożyłem kasy na fabryczny alarm. Rozbieranie słupków nie napawa optymizmem i do tego ta niebieska dioda...Dodam że alarm montowany na Kocmyrzowskiej - serwis porażka, na dniach umieszczę fotki montażu tempomatu który przeprowadzili "specjaliści" z tego ASO
Komentarz
-
Daruj sobie montaz w ASO - każdy będzie wiedział gdzie masz wyłącznik serwisowy. Ty będziesz cieszyć się że masz alarm a złodziej że wie gdzie go wyłączyć. Szkoda kasy, chyba że pogadasz z monterem i swoje pare groszy dorzucisz to może zrobi to profesjonalnie a nie jak najszybciej i w dodatku tak samo jak w każdym samochodzie który z danego serwisu wyjechał.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kross12i do tego ta niebieska dioda...Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
No ja mam nadziję ze będzie wszystko OK. Teraz wiem ze jak bede odbierał musze zrobić sobie listę i posprawdzać sobie wszystko bo pozniej to juz bedzie po ptaszkach.
[ Dodano: Pią 06 Sie, 10 10:03 ]
A na co przy tym alarmie jeszcze trzeba zwrocic uwage. Chciałbym by miał domykanie szyb z pilota, mam nadziję ze taka opcja będzie??
Komentarz
-
-
Mój alarm założył diler InterAuto Kraków. Nic nie było urwane, przewody nie gonią samopas, alarm działa prawidłowo. Przy wyborze fabryczny czy dilerski stwierdziłem, że fabryczny jako produkcja masowa jest bardziej znany dla amatorów cudzej własności niż dilerski, których modele montowane są przez krótkich okresach czasu.
Komentarz
-
-
Fabryczne alarmy są tylko na gówniarzy. Zakładane są wg. jednego schematu. Każdy kto kroi autka od razu wie, gdzie szukać.
Ale ogólnie tez alarmy są tylko na amatorów. Podobno fachowiec radzi sobie z nimi w klika, kilkanaście sekund.
Jak dają gratis, to bierz dla świętego spokoju i zakładaj jeszcze jakąś dobra blokadę mechaniczną. Podstawa to kilka różnych zabezpieczeń - żeby opóźnić rozbrojenie samochodu. Być może wtedy pójdzie ten obok - bo czysty.
A jak pisali wcześniej - najlepiej to AC, albo nie mieć autkapozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pitersoonnA reasumując to i tak jedyny pewny sposób na zabezpieczenie auta to AC:-)
Komentarz
-
-
kross12
Octa-vian, żadne, alarm montowany w ASO mogą Ci dorzucić jako bonus. Najlepiej podczas zamawiania auta zaznacz że chcesz mieć alarm fabryczny a nie montowany w ASO.
Komentarz
Komentarz