Maxi - dot kontrolka płynu do spryskiwaczy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pavvulon
    Classic
    • 2011
    • 18

Lepiej kupić ELM327 na Bluetooth, do tego programik OBD Scope za ok 10EUR na komórkę (symbian) ale są tez inne, pod Androida nawet darmowy chyba jest i cieszyć się tym samym za o wiele mniejsze pieniądze
  • terre
    Ambiente
    • 2010
    • 128

Witam. Chciałbym aby mi wyświetlało na zegarach kontrolkę że nie mam już płynu do spryskiwaczy. Od paliwa się wyświetla. Mam vaga i mniej więcej wiem raczej gdzie wejść żeby to zaprogramować tylko nie wiem jak ma to być na 100% Wrzucę jeszcze foto czy rzeczywiście dobrze w programie wszedłem.

Komentarz

• kropeck
      RS
      • 2009
      • 2319
      • Octavia II (1Z3)
      • BLF 1.6 FSI 115 KM

Poprawne kodowanie to 0007101. Tylko czy zamontowałeś sobie czujnik ilości płynu do spryskiwaczy? Bez tego będzie Ci cały czas świeciło.
      Pozdrawiam,
      Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• terre
        Ambiente
        • 2010
        • 128

tego nie wiem czy mam czujnik. Czyli jak wprowadzę ten kod to jak nie mam czujnika będzie się świeciła kontrolka cały czas a jak nie mam to wystarczy że zostawię tak jak miałem i będzie ok.

A tej stronki mi się nie udało znaleźć na forum a nie powiem długo szukałem czegoś takiego

Komentarz

• kropeck
          RS
          • 2009
          • 2319
          • Octavia II (1Z3)
          • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez terre
          tego nie wiem czy mam czujnik. Czyli jak wprowadzę ten kod to jak nie mam czujnika będzie się świeciła kontrolka cały czas a jak nie mam to wystarczy że zostawię tak jak miałem i będzie ok.

A tej stronki mi się nie udało znaleźć na forum a nie powiem długo szukałem czegoś takiego
          Wywaliłem tego linka ze swojego postu, bo to jednak dotyczy ciut innego kodowania. A co do czujnika spryskiwaczy, to skoro nie było zakodowane, to na 99% nie masz tego zamontowanego. Ale ale da się to zrobić na własną rękę :-)
          Pozdrawiam,
          Michał

Komentarz

• terre
            Ambiente
            • 2010
            • 128

Aha. No nic robić tego nie będę trudno nie ma to nie ma ale sprawdzić mogę kurcze szkoda ze nie mam vaga po Polsku. Tak to nie wiem co i jak a nie chce sobie pomieszać. Kumpel mi zrobił ze światłami ze obniżył moc żarówek i zapalają się same przednie po przekręceniu stacyjki. To pewnie tak samo nie będę miał dźwięku przy zamykaniu i otwieraniu drzwi jak nie mam alarmu ??? tylko sama centralka.

Komentarz

• kropeck
              RS
              • 2009
              • 2319
              • Octavia II (1Z3)
              • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez terre
              Aha. No nic robić tego nie będę trudno nie ma to nie ma ale sprawdzić mogę kurcze szkoda ze nie mam vaga po Polsku. Tak to nie wiem co i jak a nie chce sobie pomieszać. Kumpel mi zrobił ze światłami ze obniżył moc żarówek i zapalają się same przednie po przekręceniu stacyjki. To pewnie tak samo nie będę miał dźwięku przy zamykaniu i otwieraniu drzwi jak nie mam alarmu ??? tylko sama centralka.
              Teoretycznie się da, ale przy oryginalnym alarmie, a nie dokładanym w ASO.
              Niech Ci kumpel zrobi jeszcze tak, że gasły te dzienne (przednie) przy zaciągniętym ręcznym :-)
              Pozdrawiam,
              Michał

Komentarz

• terre
                Ambiente
                • 2010
                • 128

Mam mam tak zrobione Do jazdy po mieście wystarczą takie światła. Mam moc chyba na 70% ustawioną. A co do tego alarmu właśnie nie wiem czy w ogóle go mam. A centralka jest na pewno tylko mnie trochę to denerwuje że nie widać czy drzwi są zamknięte i trzeba ciągnąć za klamkę żeby sprawdzić i zostaje jedynie patrzeć po światłach od kierunków.

Komentarz

• kropeck
                  RS
                  • 2009
                  • 2319
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez terre
                  Mam mam tak zrobione Do jazdy po mieście wystarczą takie światła. Mam moc chyba na 70% ustawioną. A co do tego alarmu właśnie nie wiem czy w ogóle go mam. A centralka jest na pewno tylko mnie trochę to denerwuje że nie widać czy drzwi są zamknięte i trzeba ciągnąć za klamkę żeby sprawdzić i zostaje jedynie patrzeć po światłach od kierunków.
                  Ale przecież słychać jak się zamyka drzwi ... a po drugie kierunkowskazy migają - raz jak się zamyka auto, dwa razy przy otwieraniu. Po kolejne - masz lampkę od alarmu w aucie ... :-) :-)
                  Pozdrawiam,
                  Michał

Komentarz

• terre
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 128

Wiem wiem. Już mam samochód pół roku to się przyzwyczaiłem Ale słyszeć głos to słyszeć. No ale bez tego też się da żyć.

Komentarz

Pracuję...