Michelin alpin a4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daniolord
    Classic
    • 2010
    • 24

Michelin alpin a4

Daj mu szansę :P
    Tak od razu cudów nie ma co się spodziewać.
    Jak widać to że olej jest full syntetykiem nie jest jednoznaczne z tym że silnik będzie od razu pracował jakoś inaczej. On ma działać wewnątrz a niekoniecznie musi być od razu miły dla ucha.
    Ja mam teraz w BXE Valvoline XL III 5W30 przy uruchomieniu na zimno daję mu jakieś 2 -3 minuty i dopiero wtedy jadę. Przez ten czas szybki oskrobuję.
    Ostatni próbowałem specjalnie jechać zaraz po uruchomieniu silnika jak to mądrzy piszą ...to była katorga dla silnika i dla mnie. Odgłosy klekotu na zimno okropne :? a wcale mu nie cisnąłem bo zawsze stopniowo silnik rozgrzewam.
    Jak to ktoś madry powiedział "sportowiec przed biegiem też się rozgrzewa...a nie od razu biegnie".
    Przy uruchomieni silnika na zimno ma on zwiększone obroty więc nie sądzę że olej nie dojdzie do poszczególnych elementów silnika. To jedynie kwestia lepkości i jakości oleju stosowanego. Większe znaczenie będzie miała tutaj jakość filmu olejowego który powinien pozostać na punktach tarcia w celu ochrony i zabezpieczyć elementy aż do chwili kiedy zostanie dostarczony olej.
    lepiej źle jechać niż dobrze iść ;]
  • karfin
    Drive
    • 2009
    • 79

Michelin alpin a4

Witam. Czeka mnie wymiana zimówek a będzie to mój pierwszy zakup ogumienia w życiu. Co możecie powiedzieć o tych oponach. Dobry wybór czy szukać czegoś innego??

Komentarz

• rezon
      RS
      • 2006
      • 1894
      • Volvo
      • AKL 1.6 MPI 101 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

A4 to chyba nowy typ. Dwa lata temu były tylko A3. Ja mam Primacy Alpin A3. BArdzo ciche, zachowanie na śniegu/mokrej szosie bardzo poprawne, ale bez rewelacji. Ludzie chwalą również Good Yeary Ultra Grip.

Komentarz

• karfin
        Drive
        • 2009
        • 79

Podpowiadając spędzam w aucie 1/2 dnia jeżdżąc głównie po mieście więc stosunek błoto śnieg zależy mi na lepszych osiągach na błocie O tych GoodYearach też czytałem.

Komentarz

• mirek_p11
          RS
          • 2010
          • 6630
          • Volkswagen
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Proponuję Goodyear UG 7+ bardzo dobra opona. Już troszkę zrobiłem tysięcy na tych oponach i spisują się rewelacyjne w każdych warunkach pogodowych. Jeżeli chodzi o tańsze to Fulda Kristall Montero byłaby dobrym wyborem.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
          Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
          Fotki

Komentarz

• karfin
            Drive
            • 2009
            • 79

Dzięki za podpowiedzi chyba wybiorę Goodyear UG 7+

Komentarz

• ruwado
              RS
              • 2009
              • 14885
              • Octavia IV (NX3)

Ja mam Pilot® Alpin® PA2™ - są super!!!! Chociaż mają już 6 zim za sobą dalej na nich śmigam. Na początku jak były nowe trudno mi było uruchomić ABS. Zima i góry - zero problemów - kopny śnieg, podjazdy pod ośnieżone górki dość strome. Co roku wyjazdy na narty w okolice Zakopanego - bez łańcuchów.
              pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...