Zamieszczone przez darek_wawa
3.0 tdi wszystko co o nim wiecie
Zwiń
X
-
3.0 tdi wszystko co o nim wiecie
witam. Zakładam ten watek ponieważ chce uzyskać jak najwięcej informacji na temat silnika 3.0 tdi który jest montowany m.in. w audi a4. macie jakieś doświadczenia z tymi silnikami. interesuje mnie ogolnie wszystko. co sie psuje, jakie koszta, jakie bezpieczne przebiegi, jakie moce mozna uzyskac po sofcie. czy 204km i 226 to ten sam silnik i różni sie tylko moca (programem), jak działa z automatem,spalanie, osiagi itd. kto co wie niech piszeBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
-
-
Zrobił koleś wielkie halo z małego problemu.
W mojej Corsie C tak samo zaczął hałasować łańcuch (wg instrukcji bezobsługowy a po rozgrzaniu silnika zaczynał pracować jak tedeik) i też mi w ASO powiedzieli (po gwarancji), że ten typ tak ma i zby jeździć i się nie przejmować.
Pojechałem po "pana waldka" i za tysiaka wszytsko zrobił jak trzeba.
Podejrzewam, że pan z telewizji wymieniłby sobie ten napinacz w dobrym warsztacie za 1500 pln (robocizna + części).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsnarazie zbieram opinnie o pewnym silniku na który mam chrapke ale to co do tej pory czytalem to mnie przeraza... jak nie wtryski to inne piski...Skoda Fabia Combi jeżdzi i trąbi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komentarz
-
Komentarz