jakim cudem w Czechach O2 1.6 TDI kosztuje tyle co 1.4 TSI ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario34
    Ambiente
    • 2007
    • 151

Chcę kupić antenkę magnetyczną do O2. Mam radio President Johnny II ASC. Do tej pory używałem anteny Wilson Little Wil i byłem zadowolony, jednak skradziono mi ją razem z autem. Szukam czegoś o podobnych osiągach lub trochę lepszego.Punktem montażu będzie prawa tylna część dachu. Co sądzicie o wyborze President Florida ewentualnie Missouri (chociaż tu się chyba przepłaca) w porównaniu właśnie do Małego Wila?
    mario
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

czesc, wlasnie w ramach bezsennosci sobie przegladam czeska strone Skody i sie zastanawiam - czemu maja o wiele wiekszy wybor lakierow niz my, oraz czemu O2 w wersji classic 1.6 TDI (438.900) kosztuje tylko 4000 koron (700 zl????) wiecej niz 1.4 TSI (434.900) ???? a u nas to roznica 9200 zl ?????

kto mnie oswieci????
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

może tam DSG w standardzie jest do 1.4 ???
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• marlej108
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 4976
        • Octavia III (5E3)
        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

dsg nie jest w standardzie.
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Pawel11
          Drive
          • 2010
          • 99

Poprostu "Pepiki" (durnie jedne) nie zrozumiały jeszcze , że silniki od traktorów i ciężarówek :wink: to najlepsze na świecie silniki i warte są każdych pieniedzy :diabelski_usmiech.

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez Pawel11
            Poprostu "Pepiki" (durnie jedne) nie zrozumiały jeszcze , że silniki od traktorów i ciężarówek :wink: to najlepsze na świecie silniki i warte są każdych pieniedzy :diabelski_usmiech.
            taaa, a gaz nadaje się do kuchni najbardziej i temu podobne pierdoły...

przy tak małej różnicy w cenie 1,6TDI wydaje się byc całkiem fajną alternatywą, tylko, że zamula w stosunku do CAXA.
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

Zamieszczone przez Pawel11
              A szczególnie tedeiki, bo inne diselki już nie są takie fajne jak tedeiki ....

Jak mawia taki jeden ... tedeik to tedeik a wieśwagen to łooooooooo, łooooooooo najlepszy na świecie samochód ..... a golfik VI tedeik to jego największe życiowe marzenie ..... dla mnie no comment.

Śmiał się ze mnie, że skodę kupiłem to mu pokazuję homologację - producent silnika - wolkswagen (mi to rybka - liczy się duży kufer) odrazu zmiana zdania - ale fajny ten twój silnik .... no jaja jakieś.

Może stąd się wzięła moja niechęć do tedeików ?? Po prostu odrazu mi się kojarzą z tym burakiem i jego koncepcją życiową - tylko golf tedeik.

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez loyd
                Może stąd się wzięła moja niechęć do tedeików ?
                szczerze mówiąc niechęć do tedeików, teesików, fałteków, benzinerów, dieslerów, elpegieerów etc. etc. traktuję jako zwykłe zaburzenie
                już zamykamy, czy jeszcze trochę :?: :lol:
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

• loru
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 4286
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez szkoda
                  już zamykamy, czy jeszcze trochę :?: :lol:
                  jeszcze trochę :jump:
                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• t271828
                    Elegance
                    • 2008
                    • 928

Re: jakim cudem w Czechach O2 1.6 TDI kosztuje tyle co 1.4 T

Zamieszczone przez marlej108
                    czesc, wlasnie w ramach bezsennosci sobie przegladam czeska strone Skody i sie zastanawiam - czemu maja o wiele wiekszy wybor lakierow niz my, oraz czemu O2 w wersji classic 1.6 TDI (438.900) kosztuje tylko 4000 koron (700 zl????) wiecej niz 1.4 TSI (434.900) ???? a u nas to roznica 9200 zl ?????

kto mnie oswieci????
                    Maja jakies swoje rozeznanie rynku i tak dopasowali ceny zeby sprzedac zalozona ilosc samochodow. Zreszta jest to normalniejsze niz sytuacja u nas - wybierasz albo oszczednosc albo lepsze osiagi - a koszt mniej wiecej taki sam.

Zerknalem przed chwila na niemiecka strone skody i tam roznica 1 tys.euro wiec posrednio miedzy Polska i Czechami.

Chcialem jeszcze dopisac, ze moze warto po takie auto jechac do Czech, ale to chyba jest jakies 70 tys PLN wiec u nas jednak taniej. Za to na pewno warto przyjechac po 1.4 do Polski.

Komentarz

• firmek
                      Rider
                      • 2008
                      • 477

Po prostu cena aut (z reszta jak wielu innych produktow) jest skalkulowana na dany rynek. To nie jest do konca tak ze producent liczy sobie calkowity koszt produktu i dodaje do tego x procent marzy i za tyle sprzedaje. Jesli bylibysmy w stanie zaplacic 2x tyle za Skode to tyle by kosztowala - kazdy produkt kosztuje tyle ile jest w stanie za niego zaplacic kupujacy. Dobrym przykladem moga byc ceny aut eurpejskich za oceanem - dla zainteresowanych polecam skonfigurowanie sobie np BMW czy AUDI w polksim i amerykanskim konfiguratorze - mozna sie troche zdziwic, szczegolnie jesli kurs wymiany jest korzystny

Komentarz

Pracuję...