kmink, tak z ciekawości: jaki mniej więcej koszt takiej wymiany?
Wymiana tarcz i kolocków a płyn hamulcowy
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
octavian16
Wymiana tarcz i kolocków a płyn hamulcowy
Dobry den, Witam
Byłem w ASO na wymianie tarcz i klocków - przód. Zastanawia mnie czy powinno dość do wymiany płynu hamulcowego /wymiana zgodnie z naklejką dopiero w październiku - 24 m-ce/?
Ahoj
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez baca10Teoretycznie NIE
Zamieszczone przez baca10w praktyce zalezy od ciebie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filipTZamieszczone przez wikingwitam ile potrzeba płynu do wymiany
pojemnośc ukłądu hamulcowego to ca. 0,7 l, wiec 1 l wystarcza jeszcze na przeplukanie i ewentualne dolewki :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Przeważnie na wymianę litr płynu starcza ale trafiły się takie wymiany gdzie przeleciało więcej. Jeśli ktoś planuje zużyć 1.5l to tylko wyjdzie to na + ponieważ układ będzie dokładniej przepłukany.
Płynu hamulcowego nie wymienia się dokładnie w takim czasie jak jest to napisane na jakiś naklejkach. Jeśli zawartość wody w nim przekracza dopuszczalną wartość to mimo że nie ma jeszcze np. 24msc. kwalifikuje się do wymiany
a wierzcie mi że to co piszą na butelkach (24msc., 36msc i jeszcze więcej) niejednokrotnie okazało się bzdurą
Kolejną sprawą jest eksploatacja. Doprowadźcie płyn do zagotowania i pewnie znów wydatek gotowyNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wikingwitam ile potrzeba płynu do wymianywww.mechanic.pl - Najlepszy warsztat samochodowy w Warszawie !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mechanicwiking napisał/a:
witam ile potrzeba płynu do wymiany
Zależy ile płynu brakuje, u mnie poszła 1/3 takiego litrowego baniaczka.
Czy według Ciebie do wymiany wystarcza 1/3 litrowej butelki? :shock:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
Komentarz