kmink, tak z ciekawości: jaki mniej więcej koszt takiej wymiany?
Wymiana tarcz i kolocków a płyn hamulcowy
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
octavian16
Wymiana tarcz i kolocków a płyn hamulcowy
Dobry den, Witam
Byłem w ASO na wymianie tarcz i klocków - przód. Zastanawia mnie czy powinno dość do wymiany płynu hamulcowego /wymiana zgodnie z naklejką dopiero w październiku - 24 m-ce/?
Ahoj
-
Ja autko serwisuje zgodnie z terminarzem i jak mam jechac pare razy to jadeZamieszczone przez ruwadomasz termin wymiany płynu.Zamieszczone przez baca10Teoretycznie NIE
czy chcesz za miesiąc znów jechać do serwisu, czy załatwić wszystko od razu.Zamieszczone przez baca10w praktyce zalezy od ciebie
Komentarz
-
-
pić go będziesz czy co :?:Zamieszczone przez filipTliterek z małym haczykiem ~1,15LZamieszczone przez wikingwitam ile potrzeba płynu do wymiany
pojemnośc ukłądu hamulcowego to ca. 0,7 l, wiec 1 l wystarcza jeszcze na przeplukanie i ewentualne dolewki :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Przeważnie na wymianę litr płynu starcza ale trafiły się takie wymiany gdzie przeleciało więcej. Jeśli ktoś planuje zużyć 1.5l to tylko wyjdzie to na + ponieważ układ będzie dokładniej przepłukany.
Płynu hamulcowego nie wymienia się dokładnie w takim czasie jak jest to napisane na jakiś naklejkach. Jeśli zawartość wody w nim przekracza dopuszczalną wartość to mimo że nie ma jeszcze np. 24msc. kwalifikuje się do wymiany
a wierzcie mi że to co piszą na butelkach (24msc., 36msc i jeszcze więcej) niejednokrotnie okazało się bzdurą
Kolejną sprawą jest eksploatacja. Doprowadźcie płyn do zagotowania i pewnie znów wydatek gotowy
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zależy ile płynu brakuje, u mnie poszła 1/3 takiego litrowego baniaczka. Natomiast podczas wymiany tarcz i klocków na pewno sprawdzili czy ilość płynu jest wystarczająca i kiedy ostatni raz był wymieniany,wiec nie ma obawy.Zamieszczone przez wikingwitam ile potrzeba płynu do wymianywww.mechanic.pl - Najlepszy warsztat samochodowy w Warszawie !
Komentarz
-
-
dopatruje się tutaj jakiegoś przejęzyczenia lub pomyłki w przelaniu myśli na klawiaturę i niestety nie mogę się doszukać więc zapytam autora. Mechanic, co miałeś na myśli odpowiadając koledze na pytanie?Zamieszczone przez Mechanicwiking napisał/a:
witam ile potrzeba płynu do wymiany
Zależy ile płynu brakuje, u mnie poszła 1/3 takiego litrowego baniaczka.
Czy według Ciebie do wymiany wystarcza 1/3 litrowej butelki? :shock:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-

Komentarz