[O2] Samopozomowanie xenonow za 350PLN

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawlito12
    Drive
    • 2010
    • 79

Witam jak możesz sprawdzić ten vin TMBJS41U078870995to z góry dziękuje . Info proszę przesłać na pp. Dzięki i pozdrawiam
    nie myśl o tym czego chciałeś ciesz się tym co dostałeś
  • maxpaynemm
    RS
    • 2008
    • 1764
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zaintrygowało mnie samopoziomowanie do hidów za 350PLN dostepne na stronie http://jafra.home.pl/product_info.ph...roducts_id/413

Wiem że ORI bedzie najlepsze, ale szukanie użwek jest cieżkie a kupienie zestawu na Kufatec trochę drogie (1600PLN ).

Zaobserwowalem że ten zestaw posiada podłaczenie do silniczków na 3 kabelki czyki do zwykłych silniczków w zwyklych lampach. Natomiast ORI silniczki jak wiemy mają 4 przewody. Zastanawiam się czy dało by sie zastosować taki zestaw bez prucia orginalnych silniczków w xenonach?????

Wiecie może od czego są poszczególne przewody w tym silniczku??

Kowal2002 co ty na to???
    Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Sterownik na 100% służy do zasilania silniczków takich jak są w zwykłych lampach halogenowych i na 100% nie nadaje się do sterowania silników krokowych jakie są oryginalnie w xenonach. Urządzenie działa zapewne na takiej samej zasadzie jak czujniki w Ipod/Iphone-ach, HTC, Samsung-ach, Nokia-ch itd. Kto ma takiego fona to wie o co biega: elektroniczna poziomica, gra-kulka przez labirynt itd.
      Ogólnie nie jest tam nic napisane, ale na 99,9% jestem pewien, że chodzi jedynie o poziomowanie statyczne ( czyli po odpaleniu auta ) i nie działa to w czasie jazdy. Podejrzewam, że właśnie po to jest kabelek z sygnałem prędkości, aby czujnik nie reagował w czasie jazdy a jedynie w czasie postoju auta. Czyli w najgorszym wypadku poziomuje tylko raz po odpaleniu silnika, w najlepszym poziomuje/koryguje ustawienie świateł przy każdym zatrzymaniu auta, co oznaczałoby, że jak dorzucimy do bagażnika worek cementu bez wyłączania silnika to światła też się automatycznie ustawią.

Za 350 pln spodziewałbym się tej drugiej opcji, ale niech ewentualny kupujący przygotuję się psychicznie na opcję pierwszą.

BTW. Za 350 pln można kupić w używce ori czujniki + ori sterownik do poziomowania. Zostaje tylko dorobienie przewodów i mamy ori poziomowanie.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Andrev3
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 6116

maxpaynemm, obawiam się że to samopoziomowanie nie będzie działać jak ori. Moje domniemanie jest takie, że jak doładujesz kufer to się wyrówna do stanu prawidłowego ale jak będziesz jechał po muldach to silniczki nie nadążą się układać... Więc nie wiem czy jest sens. Wszystko by wyszło tak naprawdę w momencie jakby ktoś to zamontował i potestował.
        RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• maxpaynemm
          RS
          • 2008
          • 1764
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kowal 2002, Andrev3, czyli nie ma co sobie gitary zawracać?

kowal 2002, rozumiem że masz na myśli allegro czy jednak ASO z tym zakupem ori części??
          Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• genesis
            Ambiente
            • 2010
            • 232

Ale takie samopoziomowanie wykona się przed oczyma diagnosty na przeglądzie to przejdzie badania. Mniemam, że sporo osób się skusi.
            DADRL wyłącz światła - włącz myślenie

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

maxpaynemm, mam oczywiście na myśli Alledrogo. W ASO to pewnie te części ze 3tyś. kosztuja.

genesis, no niestety nie ma tak pięknie, bo zapewne ten układ nie wykonuje kalibracji silniczków po każdym odpaleniu auta ( szybki ruch góra-dół i ustawienie w poziomie ), a nawet jeśli to zajmuje to jakieś 7-8 sek. ( w krokówkach z ksenonów zajmuje to ok 1sek ), więc nawet kiepski diagnosta się kapnie.
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...