[O2] Pakiet na bezdroża z 17nastkami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • waldistan
    Drive
    • 2011
    • 61
    • Octavia II (1Z3)
    • BGU 1.6 MPI 102 KM

Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń - tych fotograficznych i motoryzacyjnych
    O1 1.6 SR BFQ Ambiente 2003
  • ROG
    Classic
    • 2010
    • 10

Jestem nowy na forum.
    Przymierzam się do zakupu nowej OII Elegance 1.8TSI z pakietem na bezdroża.
    Chciałem wziąć do tego koła 17" ale w cenniku jest napisane,że te dwie opcje (pakiet i 17calowe koła) się wykluczają. Czy ktoś może wie dlaczego? Czy to z jakichś powodów technicznyych czy handlowych?

Będę wdzięczny za odpowiedż. W salonie niestety nie potrafili mi tego wyjaśnić.

Komentarz

• gregor_gda
      Drive
      • 2009
      • 80

Re: Pakiet na bezdroża z 17nastkami

Zamieszczone przez ROG
      Jestem nowy na forum.
      Przymierzam się do zakupu nowej OII Elegance 1.8TSI z pakietem na bezdroża.
      Chciałem wziąć do tego koła 17" ale w cenniku jest napisane,że te dwie opcje (pakiet i 17calowe koła) się wykluczają. Czy ktoś może wie dlaczego? Czy to z jakichś powodów technicznyych czy handlowych?

W salonie powinni wiedzieć chyba wiedzą co sprzedają i dlaczego tak jest , według mnie to powody chandlowe to jest tylko sugestia z mojej strony powodzenia przy zakupie
      Gregor

Komentarz

• Scyzor
        Classic
        • 2010
        • 28

Re: Pakiet na bezdroża z 17nastkami

Zamieszczone przez ROG
        Decydują o tym względy techniczne. Nie pamiętam dokładnie szczegółów, ale kiedyś rozmawiałem o tym z przedstawicielem Skody na jakimś szkoleniu w Szkole Jazdy Skody. Mówił coś o zawieszeniu, tak czy siak nie jest to wymysł marketingowców.

pozdrawiam,
        Scyzor

Komentarz

• ROG
          Classic
          • 2010
          • 10

Dzięki na odp.
          W salonie też coś mówili o tym,że to z powodu podwyższonego środka ciężkości. Ale przecież (przynajmniej w przypadku kół i opon oferowanych przez skodę) auto na 16" i 17" stoi na tej samej wysokości nad ziemią. Felgi są większe ale profil opony w 17tkach jest niższy i wychodzi na to samo.
          Zresztą wersja Scout ma jeszcze większy prześwit niż "normalna" wersja z pakietem na bezdroża a seryjnie dają do niej 17".
          Ciekawe...

Komentarz

Pracuję...