[Inne] Parctronik raz działa a innym razem nie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zamiatacz4
    Classic
    • 2011
    • 7

koledzy zamawiam toura i doczytalem ze brak tam ktorejs oslony silnika, mozecie podpowiedziec ktorej? Moglbym wtedy zmolestowac dealera zeby mi dolozyl te solone
  • DANIEL111
    Classic
    • 2010
    • 21

Witam mam problem z prawym czujnikiem raz działa a raz nie ostatnio jak nie działał to spróbowałem go docisnąć i zaczął działać . Ostatnio zmieniałem tą wtyczkę w którą wchodzi czujnik.
    1. Czy ma ktoś może sposób i wie jak we wtyczce w którą wchodzi czujnik z tymi bolcami podciągnąć te blaszki do góry bo wychodzi na to że za płytko je włożyłem i na nierównościach czujnik się poluzowuje i przestaje łączyć. Chyba że coś innego się dzieje pozatym kupiłem drugi używany czujnik i jest to samo na początku działał a teraz nie.

2.Ewentualnie jak sprawdzić czy tam dochodzi prąd.

Komentarz

• rosomak123
      Classic
      • 2010
      • 10

Czujniki cofania cichutko ,,cykają'' podczas pracy, ja sprawdzałem stetoskopem do pojazdów, jeśli nie ,,cyka'' to uszkodzony czujnik lub nie dopływa prąd. najlepiej jeśli podepniesz drugi czujnik. U mnie uszkodzeniu uległ przewód zasilający (uwał się ), niestety wcześniej wymieniłem czujnik, kupiłem w W-wie z allegro za 70 zł.
      rosomak123

Komentarz

Pracuję...