koledzy zamawiam toura i doczytalem ze brak tam ktorejs oslony silnika, mozecie podpowiedziec ktorej? Moglbym wtedy zmolestowac dealera zeby mi dolozyl te solone
Witam mam problem z prawym czujnikiem raz działa a raz nie ostatnio jak nie działał to spróbowałem go docisnąć i zaczął działać . Ostatnio zmieniałem tą wtyczkę w którą wchodzi czujnik.
1. Czy ma ktoś może sposób i wie jak we wtyczce w którą wchodzi czujnik z tymi bolcami podciągnąć te blaszki do góry bo wychodzi na to że za płytko je włożyłem i na nierównościach czujnik się poluzowuje i przestaje łączyć. Chyba że coś innego się dzieje pozatym kupiłem drugi używany czujnik i jest to samo na początku działał a teraz nie.
2.Ewentualnie jak sprawdzić czy tam dochodzi prąd.
Czujniki cofania cichutko ,,cykają'' podczas pracy, ja sprawdzałem stetoskopem do pojazdów, jeśli nie ,,cyka'' to uszkodzony czujnik lub nie dopływa prąd. najlepiej jeśli podepniesz drugi czujnik. U mnie uszkodzeniu uległ przewód zasilający (uwał się ), niestety wcześniej wymieniłem czujnik, kupiłem w W-wie z allegro za 70 zł.
Komentarz