jednak właśnie ona daje mi poczucie przynależności do grupy ludzi którzy niosą sobie nawzajem bezinteresowną pomoc.
Jestem tego samego zdania. Jak tylko mogę i czas mi pozwala też aktywnie udzielam się na forum, niestety od czasu kupienia szkodnika praca zawodowa mi nie pozwala na uczestnictwie w spocie. Wg opinii "posiadaczy wlepy" jakby jeszcze nie jestem swojakiem, bo jej nie mam gdyż nie byłem na spocie. Dyskryminacja jakaś czy co?!
[ Dodano: Pią 11 Lut, 11 00:07 ]
Zamieszczone przez Piratka
Jeśli ktoś nie ma czasu na spot, nie powinien przynależeć do OCP,
Nie zgodzę się z Tobą. Nie mam czasu jeździć na spoty bo taką mam pracę. Płacę cegiełki na utrzymanie forum aby jakoś pomóc żeby to hulało i co, wg Ciebie nie mogę należeć do OCP ?!
jestem tuż przed zakupem więc jeszcze trochę pomęczę
Jak działa czujnik deszczu na wycieraczkę tylnej szyby? Czy wycieraczka ta też się włącza co jakiś czas?
W VC przy włączonym czujniku uruchamia się wyłącznie przy włączeniu wstecznego biegu. A jak jest w O2FL?
Jak działa czujnik deszczu na wycieraczkę tylnej szyby? Czy wycieraczka ta też się włącza co jakiś czas?
W S2 jest opcja w MFD, którą możesz wł/wy. I wtedy tylnia wycieraczka działa co 10-20s, gdy dźwignia jest włączona na działanie ciągłe.
Ale nie wiem czy w O2FL można z poziomu kierowcy to włączyć.
Można włączyć z poziomu MaxiDota. Przy pracy ciągłej wycieraczek przednich, tylna przeciera szybę chyba co 40 sekund. Jeśli wycieraczki są w trybie automatycznym (czujnik deszczu), tylna też powinna co pewien czas przetrzeć szybę, jeśli przednie pracują w sposób ciągły, tyle, że nie wiem dlaczego u mnie raz to działa, raz nie.
voytek[/b]]Można włączyć z poziomu MaxiDota. Przy pracy ciągłej wycieraczek przednich, tylna przeciera szybę chyba co 40 sekund.
czyli o ile dobrze rozumiem: standardowo - tylna wycieraczka działa po włączeniu wstecznego biegu, natomiast po zmianach parametrów maxi-dot uruchamia się co 40 sekund, tak?
Tak. Musisz w Setup`ie wejść w Lights & Vision i zaznaczyć opcję Rear wiper.
Cytat z instrukcji: "Po ustawieniu włącznika wycieraczek w położenie 2 względnie 3, przy prędkości samochodu powyżej 5 km/h wycieraczka szyby tylnej co 30 sekund względnie co 10 sekund wykona jeden ruch. Przy działającym czujniku deszczu (dźwignia w położeniu 1) funkcja zadziała tylko wtedy, gdy wycieraczki szyby przedniej będą pracowały w trybie nieprzerwanym".
Z moich obserwacji: o ile wycieraczki pracują w trybie ciągłym (dwa lub trzy skoki dźwigni w górę), tylna wycieraczka faktycznie co pewien czas przeciera szybę. W trybie automatycznym (położenie 1, czyli 1 skok do góry) raz działa, raz nie, nawet, jeśli wycieraczki przednie pracują nieprzerwanie.
Komentarz