Zamieszczone przez BaPit
Mam OI TDI przejechalem sie OI benzyna
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez BaPitZamieszczone przez TymonOnly TDi 8)
Wiesz BaPit to miało zabrzmieć ironicznie 8)
Ja uznaję TDi jak i benzynkę. Uwielbiam wiertarki typu V-Tec, ostatnio nawet taką szalałem :szeroki_usmiech
A skodinki mają dobry każdy motorek, w zależności co kto lubi :wink:Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TymonZamieszczone przez BaPitZamieszczone przez TymonOnly TDi 8)
Wiesz BaPit to miało zabrzmieć ironicznie 8)
Ja uznaję TDi jak i benzynkę. Uwielbiam wiertarki typu V-Tec, ostatnio nawet taką szalałem :szeroki_usmiech
A skodinki mają dobry każdy motorek, w zależności co kto lubi :wink:
no może poza 1.4 16v. Chyba, że ktoś dąży do minimalizacji masy auta :wink: :lol: :wink: Puściłbyś mi fotki Twoich reflektorów z bliska na [email protected] ?? widziałem w galerii, ale niezbyt dokładne, a chyba wyszło to całkiem spoko :lol: :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech
Pozdrawiam,
Bartekbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
TDI głośniejszy ale radocha z jazdy większa. Mając fure na PB kombinowałem jak tu ułozyć sobie czas by jadąc gdzieś po coś zrobić wszystko po drodze bo szoda było na wache. teraz mając TDI to wsiadam i jade nie myśląc ze za godzine znów tam pojade :szeroki_usmiech
Lubie czuć moc i dużo jeźdzć - a to wszystko przy małym spalaniu. A tak to tylko w TDI :szeroki_usmiech
Co do głośności ja sie tym klekotkiem delektuje :szeroki_usmiech a śfist turbiny to pierwsze skrzypce :szeroki_usmiechOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Bylem na miescie znowu tym benzyniakiem i chcialem przetestowac to o czym pisaliscie ze nie ma czym jechac. Powiem tak: tragedii nie ma jak pisali niektorzy, ale rzeczywiscie bez porownania jest sporo slabsza i wolniej sie buja od mojej furki.... :roll:Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Lukassoa ja jeździłem OII ze 105 konnym silnikim TDI i stwierdzam że jest głośniejsza od mojego AHF'a, kumpel też tak stwierdza, więc to nie moje uszy ;-) może to kwstia dotarcia bo świeże auto...
Jest to moje odczucie po uprzedniej eksploatacji AHF od 2002-2005 i teraz BJB od listopada 2005 .
Ale tak na marginesie to nie S klasa czy wózek Ojca Tadeusza tylko poczciwa skodzinka.
pzdrOII ambientna sztuka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jacqNiestety potwierdzam co do głośności AHF i BJB na korzyść AHF, ale tylko w zakresie wolnych obrotów. W trakcie jazdy ze stałą prędkością zdecydowanie mniej słychać silnik w OII. Przy ostrym przyspieszaniu BJB jest głośny. Większe prędkości rzędu 150 wygrywa BJB ze względu na wspomniane wcześniej podwójne uszczelki i inną konstrukcję drzwi.
Jest to moje odczucie po uprzedniej eksploatacji AHF od 2002-2005 i teraz BJB od listopada 2005 .
pzdr
Samochód ma z późniejszej serii - model rocznikowy 2004. Wiem, że pierwsze fordziaki były bardzo awaryjne z tym silnikiem, ale u niego prócz tego ze mu pękła rura od turbo (podobno bardzo popularna usterka w Mondziakach) nic innego sie nie dzieje. IC tez jest sensowniej zamontowany...kurde :evil:Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KmabJa dzis po raz kolejny jechalem z kolega jego mondziakiem TDCI (130 koników chyba). No i jestem załamany skodzianką . Nie dość, że silnika w ogóle nie słychać u niego to jeszcze nie ma żadnych pi*** świerszczy w kabinie. Samochód jest zdecydowanie lepiej "złożony". U mnie co chwila - jedno poprawie, drugie trzeszczy . Przełożenia też lepiej mu działają. Ma krótkie biegi, ale nie aż tak jak u nas w Skodziankach TDI.
Samochód ma z późniejszej serii - model rocznikowy 2004. Wiem, że pierwsze fordziaki były bardzo awaryjne z tym silnikiem, ale u niego prócz tego ze mu pękła rura od turbo (podobno bardzo popularna usterka w Mondziakach) nic innego sie nie dzieje. IC tez jest sensowniej zamontowany...kurde :evil:
chyba porownywanie O1 z nowym mondkiem, nie ma wiekszego sensu, chyba ze pod wzgledem glosnosci silnika.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodachyba porownywanie O1 z nowym mondkiem, nie ma wiekszego sensu, chyba ze pod wzgledem glosnosci silnika.
A tak serio - dopóki nie było O2, to O1 byla postrzegana jako konkurencja dla Mondka i często też w różnych zestawieniach samochodów porównywano te modele. Ostatnio sie porównuje Mondka z O2.Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KmabA tak serio - dopóki nie było O2, to O1 byla postrzegana jako konkurencja dla Mondka i często też w różnych zestawieniach samochodów porównywano te modele.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
fakt ze tdi do cichych nie naleza ale, to jest ich jedyny minus
np dajmy na to focusa tdci jezdze z kolega nim czasami
praktycznie od nowosci i jak byl swiezutki to naprawde silnik chodzil jak marzenie
ale teraz ma 50kkm przebiegu i jak przyspiesza to strasznie slychac w srodku ten nieprzyjemny terkot, w TDi terkot jest ladnie wymodulowany w TdCI niestety bardzo drazni ucho
teraz coraz czesciej z ojcem zastanawiamy sie nad przesiadka do audi A6 2.5TDi
tam tez wogole diesla nieslychac :diabelski_usmiech
ale poki co jestem bardzo zadowolony ze swojej czeszki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester1212.5TDi
Spytaj się jakichkolwiek kumatych mechaników o awaryjność 2,5TDI. Ten silnik to porażka.
A najlepiej jak będziesz u mnie po plasticzek i pipkawkę, to nie zapomnij poruszyć tego tematu. Jek będzie chwila możemy nawet skoczyć do moich znajomych do Motorpolu czy Wojtanowicza
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcindMiKruS, ciekawe co by wtedy powiedzieli chlopaki z TDI Racing Team :roll:
Zamieszczone przez MaicroftA z tym wyprzedzaniem tez nie ma problemu, dociskasz tak jak zawsze i wiecej nie musisz sie martwic, ale to wiesz bo jezdziles tym Golfem GTI :twisted:
Ale macie racje TDi w polaczeniu z DSG, to moze byc to! 8)TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KmabA tak serio - dopóki nie było O2, to O1 byla postrzegana jako konkurencja dla Mondka i często też w różnych zestawieniach samochodów porównywano te modele. Ostatnio sie porównuje Mondka z O2.
Nie przypominam sobie zadnej gazety, w ktorej byly by porownywane mondeo i O1 lub O2, natomiast superb i mondeo to i owszem.O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekZamieszczone przez KmabA tak serio - dopóki nie było O2, to O1 byla postrzegana jako konkurencja dla Mondka i często też w różnych zestawieniach samochodów porównywano te modele. Ostatnio sie porównuje Mondka z O2.
Nie przypominam sobie zadnej gazety, w ktorej byly by porownywane mondeo i O1 lub O2, natomiast superb i mondeo to i owszem.
Widziałem też porównania Mondeo i O2.
Tak na marginesie jeździłem dziś Corollą D-4D 2.0 116km. I chodzi o niebo ciszej od TDI.Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamjeździłem dziś Corollą D-4D 2.0 116km. I chodzi o niebo ciszej od TDI.
[ Dodano: Wto 11 Kwi, 06 12:46 ]
Zamieszczone przez Jacek NowakNiestety wszyscy wiemy ze TDI jest glosny,ale czy jest mozliwosc jeszcze go jakos wyciszyc???
Wiec teoretycznie mozna by nieco wytlumic, ale chyba byloby z tym duzo zabawy a efekt i tak moglby byc niezadowalajacy.
To ze octavia nie ma najlepiej wytlumionego wnetrza wiadomo, w audi z tym samym silnikiem jest zdecydowanie ciszej, ale tez trudno sie dziwic bo kosztuje zdecydowanie wiecej.
Mi tam TDI nie przeszkadza bo malo jezdze po miescie, a na trasie to juz jest w porzadku.:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
ja sie nie zgodze z tym ze 1.6 nie ma kopa ja mam taka octe i jak sie pocisnie aż w siedzienie wciska a co do spalanie na trasie kraków olsztyn przy sredniej predkosci w granicach 110-120 spalanie wachało sie w granicać 5,3-5,7 wiec nie jest tak żle!!!! równoczesnie uzytkowałem octe z silnikiem 1,9 tdi i miałem wrażenie ze jest wolniejsza a gdy sie z nia scigałem na trasie ja swoja 1,6 a kolega 1,9tdi to dziwnym trafem ja wygrywałem a on jest lepszym kierowcom!!! sam nie wiem czemu tak było skoro 1,9 tdi jest mocniejszy i szybszy???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karmelja sie nie zgodze z tym ze 1.6 nie ma kopa ja mam taka octe i jak sie pocisnie aż w siedzienie wciska a co do spalanie na trasie kraków olsztyn przy sredniej predkosci w granicach 110-120 spalanie wachało sie w granicać 5,3-5,7 wiec nie jest tak żle!!!! równoczesnie uzytkowałem octe z silnikiem 1,9 tdi i miałem wrażenie ze jest wolniejsza a gdy sie z nia scigałem na trasie ja swoja 1,6 a kolega 1,9tdi to dziwnym trafem ja wygrywałem a on jest lepszym kierowcom!!! sam nie wiem czemu tak było skoro 1,9 tdi jest mocniejszy i szybszy???
Ja raz sie zlapalem z octa 1.6l (102KM) i co wcale tez jej tak nie ucieklem :roll: glownie roznica byla widoczna od predkosci 170km/h ,1.6l juz zostawalo wyraznie w tyle 8) Po wyzej 190km/h to juz zaczynala znikac :wink: Bylo to 1.6l bez gazu. Kierownik zapierdzielal z wiekszymi predkosciami po zakretach troche ,ale przy rozpedzaniu nadrabialem
Komentarz
-
-
lec
wyciszenie autka to podstawa. A poza tym klekot to klekot, i zawsze bedzie glosniej od benzyny. Mi to nie nie przeszkadza, aczkolwiek ja mam auto wyciszone (kolega ktory ma desielka w Corsie to az w zachwyt wpadl jak to u mnie cicho niby chodzi). Byl przytoczony przypadek gdzie roznolegle ktos kupil Mondeo. U mnie jest taki przypadek ze kolega praktycznie razem ze mna kupikl sobie Focusa2 1.6bezn 115KM, takiego na 16" jakas tam wersja sport niby. Jezdzilem i rzeczywiscie cicho, jak dla minie to tak cicho ze nie wiedzialem czy juz silnik chodzi czy nie :P Ale za doplata bym sie nie zamienil. Moje czeszka wieksza, wygodniejsza, no i to tez sprawa gustu - Fordy mi sie w srodku wogole nie podobaja. No ale to juz OT. Generalnie ten topik do dla mnie jakies odkrywanie tego co oczywiste. Beznyna jest cichsza od diesla i nie ma co na ty, faktem dywagowac. Cos za cos.
Komentarz
-
lec
Zamieszczone przez karmelsam nie wiem czemu tak było skoro 1,9 tdi jest mocniejszy i szybszy???
Komentarz
-
karmel, jesli masz 102 KM i scigales sie z 90KM TDi i wygrales to znaczy to tylko tyle ze koles nie umie nia jezdic
i nie probuj udowadniac na sile bo popatrz sobie na moment obrotowy jaki ma diesel a jaki ty masz
w cale nie twierdze ze benzynka zle jezdi bo bym sklamal
ale 90KMdiesel jest szybszy od 100KM benzyniaka (jesli kierowniki maja te same umiejetnosci)
druga sprawa to taki wyscig kosztowal cie pewno jakies 10l benzynki (jak nic ) a dieselek zaspokoil sie polowa tego :diabelski_usmiech
ja swoim 100KM octavie lykam bez problemu, raz nawet udalo mi sie nie odstawac (za mocno :wink: )od audi A3 1.8(120KM)bez turba :wink:
Komentarz
-
Komentarz