Sprawdzenie samochodu w serwisie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rafi888
    Classic
    • 2011
    • 4

Witam

nie wiem jak w 02, ale w O1 koszt każdego przeglądu gazowego w ASO jest powiększany o wymianę świec.

Pozdrawiam.
  • maly3
    Classic
    • 2010
    • 13

Chialbym sprawdzic samochod przed zakupem w serwisie Skody.Pytanie ile taka usluga moze kosztowac,jakie informacje dzieki temu moge uzyskac?Samochodzik to Skoda Octavia II 1.9 TDI.Z gory dzieki za odpowiedz.

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

Wszystko zależy w jakim serwisie i w jakiej części polski - z tego co wiem, ceny oscylują od 100zł do 250zł (średnie).
      Za sprawdzenie stanu karoserii (miernik)+podnośnik, podłączenie pod kompa, sprawdzenie wizualnie silnika (łącznie z odkręceniem osłony silnika od dołu)+ jazda testowa - kupujący ode mnie seata zapłacił w wawie 250zł - całośc trwała chyba ze 2h.

Komentarz

• maly3
        Classic
        • 2010
        • 13

A jezeli samochod byl sprowadzony to podadza mi cala historie auta?Bo szukalem troche w internecie i spotkalem sie z opiniami ze jezeli samochod nie byl serwisowany w polskim ASO to moze byc problem.

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

maly3, a pytasz o skodę? bo jeśli tak, to odp. brzmi nie.

Komentarz

• maly3
            Classic
            • 2010
            • 13

Tak,o Skode.

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez arci9
              kupujący ode mnie seata zapłacił w wawie 250zł - całośc trwała chyba ze 2h.
              kupujący ode mnie Skodę dokładnie to samo, tyle, że praktycznie nie dowiedział się niczego sensownego o tym samochodzie oprócz jakichś powierzchownych pierdół typu, że osłona pod silnikiem jest naderwana, a z istotnych rzeczy to nie został potwierdzony przebieg (na moją uwagę próbowali to zrobić, ale nie umieli), nie wykryto wymienionego błotnika, nowiutkiego wahacza, nie zdiagnozowano w żaden sposób sprężarki no i nie wykryto bardzo drogiej w naprawie usterki, która ujawniła się za ~miesiąc i wtedy już każdy mechanik doskonale widział o co chodzi, więcej nie pamiętam.
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

• arci9
                RS
                • 2004
                • 2007

szkoda, pewnie dlatego, że ja byłem w Maranie, czyli serwisie specjalizującym sie w Seacie, ale nie do końca autoryzowanym, a mającym b. dobre opinie u użytkownikow skody
                Naprawdę dokładnie auto zostało prześwietlone, diagnozą zajmowała się głównie jedna osoba, a jesli miała watpliwości, to wołała specjalistę z danej dziedziny - np. mechanika, gdy komp ,wykazał, że podczas zapalenie zapłonu, nie ma sprawdzenia ciśnienia oleju.
                Trochę trwało, za nim chłopaki doszli, że do czujnika oleju podłączony jest inny czujnik , ktory daje sygnał na dodatkowe wskaźniki
                Podobnie było z blacharką, jesli pojawiły się wątpliwości zawołano speca do blacharki

Komentarz

• piotrek_os
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8162
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wszystko zalezy od osoby, kótra sprawdza auto.....
                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez piotrek_os
                    Wszystko zalezy od osoby, kótra sprawdza auto.....
                    noooooo, zapewne tak
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...