amortyzator stabilizacji pomocy!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • darek-rudzki2@wp.pl
    Classic
    • 2010
    • 4

Witam kolegów czy jest może ktoś z Częstochowy lub okolic kto mógłby mi włączyć funkcję Comming/Leaving home oraz doświetlanie zakrętów. Pozdrawiam i dziękuje
    rudzki
  • mareksch
    Classic
    • 2009
    • 9

Witajcie! moze mi pomozecie..... nie wiem czy to sie tak nazywa ale nad paskiem rozrzadu jest taki amorek (po przetarziu przeczytalem ze stabilization) wiec przypuszczam ze to to! i po zatrzymaniu autka uslyszlaem stukanie! jak by sie cos urywalo! po wstepnych moich ogledzinach chyba znalazlem powod! wlasnie chyba ten amorek! bo na chwilke go doknolem i ise zrobilo ciszej... sadzilem ze to moze sruby sie poluzowaly ale nie! w dolnej czesci lata! i moje pytanie dotyczy ceny takie elementu bo nie wiem jak go zlokalizowac!
    dzieki za pomoc

co grozi jezlei sie nie wymieni? ( to jest tylko pytanie) - bo mam zamiar wymienic ;-)

Komentarz

• Marek0
      Classic
      • 2008
      • 19

Hallo, co do skutków nie wymiany napinacza, może sie tak stać że w końcu pęknie pasek lub rozleci sie napinacz i części wkręcą się w pasek rozrządu ( czarny scenariusz ), efekty będą bardzo kosztowne. Można wymienić sam amorek ( http://moto.allegro.pl/amortyzator-c...242315236.html ), jeżeli po wyciagnięciu okaże sie ze rolka jest sprawna i reszta mechanizmu nie jest zmęczona. Ja u siebe zastosowałem najtansze rozwiazanie mianowicie dałem wiekszą srubę ale póżniej niestety musiałem wymienić caly napinacz, ale u kumpla wymieniliśmy sam amorek i trzyma do dziś. Pozdrówka.
      Marek0

Komentarz

• mareksch
        Classic
        • 2009
        • 9

dzieki za pomoc! wlasnie nie wiedizlame pod jaka nazwa szukac! a tu juz wszytsko wiem! i wszystko sie zgadza ;-)
        dzieki za pomoc ;-)

Komentarz

• tomaszdtr58jj
          Classic
          • 2010
          • 3

Cześć,ja też mam z nim problem,wymieniłem cały napinacz, i auto zachowuje się gorzej niż przed wymianą,coś warczy,drży,katastrofa,niesie się to po całej kabinie,najgożej jest przy ruszaniu i skręcaniu,a nic poza wymianątego napinacza nierobiłem.Co może być powodem tych dziwnych dzwiękow?

Komentarz

• mareksch
            Classic
            • 2009
            • 9

bylem u mechaniora! wymienil caly napinacz! (kraft) mam nadzieje ze dobry! ale fakt to co napisal tomaszdtr58jj faktycznie silnik drzy a tego nie bylo! sa drgania! nie do zniesienia! co to moze byc? cos zle zalozone? czy jak? bo to troche niepokojace jest

Komentarz

przerabialem to w tym miesiacu choc u mnie nastapila poprawa, nic nie drzy, jednak ja wymienilem jeszzcze sprzegielko alternatora bo z tego co sie dowiedzialem, z reguly ono jest powodem i musowo trzeba je sprawdzic. U mnie bylo faktycznie zrabane, teraz nic nie drzy i jest ok. Nie mialem czasu na zamawianie na necie, ale chyba nie przeplacilem, napinacz 240 zl a rolka ze sprzegielkiem 160 zl, robocizna 100 zl.
              Co do krafta nie wypowiadam sie bo malo wiem na ten temat, ja kupilem Ina okazalo sie ze w srodku jest litens, ale to akurat dobra firma ponoc.

Komentarz

• mareksch
                Classic
                • 2009
                • 9

wymieniony zostal napincza z amorkiem............... ten caly komplet......... wiec sie dziwie czemu tak sie dzieje

Komentarz

Pracuję...