Witam kolegów czy jest może ktoś z Częstochowy lub okolic kto mógłby mi włączyć funkcję Comming/Leaving home oraz doświetlanie zakrętów. Pozdrawiam i dziękuje
amortyzator stabilizacji pomocy!
Zwiń
X
-
Witajcie! moze mi pomozecie..... nie wiem czy to sie tak nazywa ale nad paskiem rozrzadu jest taki amorek (po przetarziu przeczytalem ze stabilization) wiec przypuszczam ze to to! i po zatrzymaniu autka uslyszlaem stukanie! jak by sie cos urywalo! po wstepnych moich ogledzinach chyba znalazlem powod! wlasnie chyba ten amorek! bo na chwilke go doknolem i ise zrobilo ciszej... sadzilem ze to moze sruby sie poluzowaly ale nie! w dolnej czesci lata! i moje pytanie dotyczy ceny takie elementu bo nie wiem jak go zlokalizowac!
dzieki za pomoc
co grozi jezlei sie nie wymieni? ( to jest tylko pytanie) - bo mam zamiar wymienic ;-)
-
-
Hallo, co do skutków nie wymiany napinacza, może sie tak stać że w końcu pęknie pasek lub rozleci sie napinacz i części wkręcą się w pasek rozrządu ( czarny scenariusz ), efekty będą bardzo kosztowne. Można wymienić sam amorek ( http://moto.allegro.pl/amortyzator-c...242315236.html ), jeżeli po wyciagnięciu okaże sie ze rolka jest sprawna i reszta mechanizmu nie jest zmęczona. Ja u siebe zastosowałem najtansze rozwiazanie mianowicie dałem wiekszą srubę ale póżniej niestety musiałem wymienić caly napinacz, ale u kumpla wymieniliśmy sam amorek i trzyma do dziś. Pozdrówka.Marek0
Komentarz
-
-
Gość
przerabialem to w tym miesiacu choc u mnie nastapila poprawa, nic nie drzy, jednak ja wymienilem jeszzcze sprzegielko alternatora bo z tego co sie dowiedzialem, z reguly ono jest powodem i musowo trzeba je sprawdzic. U mnie bylo faktycznie zrabane, teraz nic nie drzy i jest ok. Nie mialem czasu na zamawianie na necie, ale chyba nie przeplacilem, napinacz 240 zl a rolka ze sprzegielkiem 160 zl, robocizna 100 zl.
Co do krafta nie wypowiadam sie bo malo wiem na ten temat, ja kupilem Ina okazalo sie ze w srodku jest litens, ale to akurat dobra firma ponoc.
Komentarz
Komentarz