Zamieszczone przez aldam
ZA DUZE ZUZYCIE PALIWA
Zwiń
X
-
Jesli masz zwiekszone zuzycie to od razu bym sprawdzil filtr powietrza, jak to nie on to moze dolej jakiegos preparatu do paliwa coby uklad oczyscic (diesel skydd czy cos takiego) dopiero potem bym jechal na serwis. Co do spalania pokazywanego przez kompa to u mnie mniej wiecej tak jak u chester121, nigdywiecej jak 28 czy 29 litrow nie wzial przy grubym butowaniu. Spalanie srednie raz sprawdzilem na dystansie jakichs 300km i po pomiarze wyszlo ze BC pokazuje dobrze, wyszla roznica ok 0.05l ale wiadomo ze kazdy dystrybutor pokazuje inaczej wiec moze i sie nie pomylil wcale. Nie mam chipa ale mysle o nim jednak jak czytam ze wtedy BC oszukuje to juz mi odchodzi ochota (czy wyglada to tak spalanie sie zwieksza a on pokazuje ze jest normalnie? jesli tak to o ile?).
A w ogole jak to jest z ta rezerwa? bak niby 55litrow a czytalem ze niektorzy leja i po 60 litrow, dzis jak mi sie zapalila kontrolka to nalalem pod korek, az bylo slychac ze zaraz mi sie z baku bedzie przelewac, patrze na dystrubutor a tam niespelna 44litry, to znaczy ze rezerwa ma az 11litrow, czy jaka chusteczka?Planujesz wakacje w Ustce?
zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/
Komentarz
-
-
chester121, ja i bez chipa nie potrafie jezdzic ekonomicznie bo na trasie predkosc 100 czy 120 to dla mnie zadna jazda, :diabelski_usmiech domyslam sie ze zapewne dopiero po chipie by sie zaczelo butowanie ;-) a ty zachipowales swojego AGRa?Planujesz wakacje w Ustce?
zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skalmar99kurcze!! wkurzam się ... byłem dzis w serwisie wpieli do kompa ... i nic !!! przetestowałem tez nalałem pod korek zrobiłem 100 km jezdziłem spokojnie i... spalanie 7-8 litrów wczesniej ok 5 l. az nie chce myslec co bedzie jak bede jezdził 190km/h. Napiszcie ile wam spalają szkodniki bo mi juz na nerwach gra
pozdr
kompem wtrysków i turbo niesprawdzisz raczejszerokości
Komentarz
-
-
a po co ci to wiedziec klocku?????
chcesz byc przy tym czy w kalendarzyku sobie zanotowac "cheste chip"
nie rozumiem twojego pytania, zrobie jak zrobie i to chyba ciebie nie powinno az tak ineresowac
no chyba ze chcesz byc sponsorem to wtedy podam ci dokladnie co i jak :twisted:
ty miales mi wyslac fotki tych czujek i nadal ich nie widze :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skalmar99Napiszcie koledzy ile wam w octavkach dieslach pokazuje wskaznik chwilowego zuzycia paliwa... jak dacie ostro z jedynki.. potem dwójki.... mi pokazuje ok. 45 litrów!!!! u was tez tak ????????? bo juz sie martwie ze cos jest nie tak
pozdrZałączone plikiObecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121wooooooowwww
gdybys nie wkleil to nigdy bym nie uwierzyl
ja jak bym na jedynce ciage jechal to srednie mi nigdy nie wzrosnie powyzej 30l/100km
Jednak bardziej dynamiczny start to nawet 46 potrafi pokazać.
PS. Małe pytanie o wskazania komputera na postoju z załączoną klimą.
U mnie jest tak bez klimy 0,4-0,5l/h uruchamiam klimę na początku 1,0l/h później opada i po pewnym czasie wskazania 0,6 - 0,7 l/h.
Jak jest u was :?:Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamPS. Małe pytanie o wskazania komputera na postoju z załączoną klimą.
U mnnie jest tak bez klimy 0,4-0,5l/h uruchamiam klimę na początku 1,0l/h później opada i po pewnym czasie wskazania 0,6 - 0,7 l/h.
BTW to ile pokazuje komp jak wlaczysz clime zalezy od warunkow, jezeli wlaczasz mocno nagrzane auto i ustawisz klime na 18 st. to pewnie pokaze wiecej niz, jak jest cieplo i masz temp na 20 st.:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPulse, 0.4/0.5l/h to jeszcze nigdy nie mialem, wiec nie wiem czy ja mam cos zepsute czy jak
Moze u aldama czesciej wskakuje 0.4l/h bo uzywa BP Ultimate ktore podobno ma 4 centany wiecej.:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Silnik rozgrzany, światła (zawsze włączone), radio pokazuje 0,5l/h i dość często 0,4l/h.
Z klima tak jak mowilm zalezy od tego "ile ma do roboty".
Sprobuje z tym Ultimate i sie zobaczy czy to za jego sprawa. :-):: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jacek NowakWydaje mi sie ze 0,4 to ciut malo na postoju.:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
moj TDI AGR 90KM pali w miescie 6-7L/100km , a na trasie 4,8-5,5/100km. Wiec na spalanie raczej nie narzekam. A co do stacji Orlenu to tez mam złe wspomnienia, tyle że z Ibizą starszą troche. Szarpała jak cholera...nie wiem czego tam dolali..chociaż jestem z Płocka :xByła Octavia I ( zaje**li w Harrachovie)
Jest Octavia II DSG
Komentarz
-
Komentarz