Stosując się do zaleceń forum użyłem "szukajki" i niestety moje zdolności nie pozwoliły na znalezienie odpowiedzi. Moje pytanie czy budowa silnika BXE znacząco różni się od poprzedników tj BKC i BLS ? czy różnice polegają tylko na normie czystości spalin. Pytam, bo w temacie kupna książki obsługi O2 zadałem takie pytanie i nie dostałem odpowiedzi. Książka nie zawiera w spisie silnika BXE. Jeżeli różnice są "kosmetyczne" zdecyduję się na jej kupno.
[O1] Szyby boczne przednie O1
Zwiń
X
-
[O1] Szyby boczne przednie O1
No i dopadło mnie wczoraj w nocy wrąbali mi się do auta na parkingu, poszła przednia szyba od strony pasażera i radio. To radio choć kosztowało coś koło 500zł to już bym im dał i niech się nażrą ale najbardziej szkoda mi szyby bo miałem wszystkie oryginalne od nowości :cry:
Panowie mam pytania
1) Moja Octavka 1 jest z 2004r po lifcie czy przednie szyby z wersji przed i po lifcie są identyczne pod względem kształtu i wymiarów?
Zamierzam kupić jakąś używkę na allegro bo w ASO nówka kosztuje 210zł, nieoryginalna w sklepie 160zł a na allegro z przesyłką oryginalną szybkę można kupić za 70zł. Co prawda nie będę miał takiego rocznika na szybie jak reszta ale na szybie z ASO też rok będzie inny niż mam obecnie.
2) Czy znacie może jakiś sklep, komis lub skład w okolicach Krakowa gdzie można kupić używane oryginalne szyby do Octavii? Albo ogólnie jakiś skład z szybami gdzie takiego coś można by szukać?
3) Znacie jakiś zakład w okolicy Krakowa gdzie tanio wymieniają szybki?
4) Co ogólnie sądzicie o zakupie szyby na allegro?
5) Czy oprócz szyby potrzebuję coś jeszcze? (Jakieś zapinki etc?)
Z góry dzięki za pomoc!BORA aka xbora
Spalanie 3.7l/100km na dystansie 185km Skoda Octavia Combi I 1.9TDI (ASV) 110kM (81kW)
||Octavia 1 Combi 1.9 TDI ASV (110KM)|| => ||Octavia 2 RS Combi 2.0 TDI BMN 170KM (@204KM)||
-
-
Szyba jak szyba
-czy na alegro czy na szrocie czy w aso zawsze będzie szybą będą się różniły producentem i ceną a przed czy po lifcie nie ma znaczenia.
- nic więcej nie potrzeba do wymiany no chyba,że uszkodzona została prowadńica
- szyby w okolicach Krakowa
Auto szyby samochodowe Pilkington. Naprawa, wymiana, sprzedaż w ogólnopolskiej sieci warsztatów. Kontakt 15 644 55 05.
Jeśli poszukujesz nowych lub używanych szyb samochodowych, sprawdź ofertę sklepu internetowego z szybami czołowymi we Wschowie GLASS-POL. Oferta szyb do auta.
przyjemnościILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomus7Szyba jak szyba
-czy na alegro czy na szrocie czy w aso zawsze będzie szybą będą się różniły producentem i ceną a przed czy po lifcie nie ma znaczenia.
- nic więcej nie potrzeba do wymiany no chyba,że uszkodzona została prowadńica
- szyby w okolicach Krakowa
Jeśli poszukujesz nowych lub używanych szyb samochodowych, sprawdź ofertę sklepu internetowego z szybami czołowymi we Wschowie GLASS-POL. Oferta szyb do auta.
przyjemności
U mnie szybka jest już zamontowana choć zajęło to trochę czasu bo codziennie praca, praca, praca i nie było kiedy a chciałem kupić oryginalną szybkę. W rezultacie skończyło się na używce w całkiem fajnym stanie z allegro za 60zł (odbierana przez brata więc oglądnął wcześniej czy jest ok) + wymiana 60zł sumarycznie 120zł + masa złości na to zdarzenie i w zasadzie była by gitara ale coś mi na pewnej wysokości tak leciutko "pyka" jak unoszę szybkę - prawdopodobnie mechanizm jest lekko podgięty albo coś w tym stylu.
Dla porównania:
Nowa oryginalna szyba w ASO 210zł (zielonkawa)
Nowa nieoryginalna w Marko Polo w Krakowie 160zł (zielonkawa) 150zł (biała)
Używana na allegro oryginalna 30-60zł
więc wybór z ekonomicznego punktu widzenia jest prosty
W rezultacie muszę jeszcze kupić radio :evil:
Swoją drogą bardzo dziwi mnie jedna rzecz na allegro wszystkie szyby mają taki układ oznaczenia na szybie jak na zdjęciu po prawej, a u mnie wszystkie szyby w aucie mają taki jak na zdjęciu po lewej ktoś wie skąd takie różnice?
BORA aka xbora
Spalanie 3.7l/100km na dystansie 185km Skoda Octavia Combi I 1.9TDI (ASV) 110kM (81kW)
||Octavia 1 Combi 1.9 TDI ASV (110KM)|| => ||Octavia 2 RS Combi 2.0 TDI BMN 170KM (@204KM)||
Komentarz
-
-
Hi...
[quote="BORA"]Zamieszczone przez tomus7Szyba jak szyba
[...]
Swoją drogą bardzo dziwi mnie jedna rzecz na allegro wszystkie szyby mają taki układ oznaczenia na szybie jak na zdjęciu po prawej, a u mnie wszystkie szyby w aucie mają taki jak na zdjęciu po lewej ktoś wie skąd takie różnice?
Obrazek
Pozdrawiam...Kwiatek...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4kwiatekTa z allegro to 2007 rok na moje oko. Z czasem u producenta może być inny stempel do oznaczania. Może tez wynikać z tego że producent ma różne fabryki. Ta z allegro ma wyraźne oznaczenie że jest "barwiona".
Trzy lata różnicy - mógł się zmienić sam "znaczek", inna fabryka itp
Nie przejmowałbym się tym zbytnio
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BORAU mnie szybka jest już zamontowana choć zajęło to trochę czasu bo codziennie praca, praca, praca i nie było kiedy a chciałem kupić oryginalną szybkę. W rezultacie skończyło się na używce w całkiem fajnym stanie z allegro za 60zł (odbierana przez brata więc oglądnął wcześniej czy jest ok) + wymiana 60zł sumarycznie 120zł + masa złości na to zdarzenie i w zasadzie była by gitara ale coś mi na pewnej wysokości tak leciutko "pyka" jak unoszę szybkę - prawdopodobnie mechanizm jest lekko podgięty albo coś w tym stylu.ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
Komentarz
-
-
[quote="4kwiatek"]Hi...
Zamieszczone przez BORAZamieszczone przez tomus7Szyba jak szyba
[...]
Obrazek
Pozdrawiam...Zamieszczone przez Jacek Wo.Zamieszczone przez 4kwiatekTa z allegro to 2007 rok na moje oko. Z czasem u producenta może być inny stempel do oznaczania. Może tez wynikać z tego że producent ma różne fabryki. Ta z allegro ma wyraźne oznaczenie że jest "barwiona".
Trzy lata różnicy - mógł się zmienić sam "znaczek", inna fabryka itp
Nie przejmowałbym się tym zbytnio
Co do szybki to faktycznie szybka jest barwiona (zielonkawa)
Zamieszczone przez tomus7Zamieszczone przez BORAU mnie szybka jest już zamontowana choć zajęło to trochę czasu bo codziennie praca, praca, praca i nie było kiedy a chciałem kupić oryginalną szybkę. W rezultacie skończyło się na używce w całkiem fajnym stanie z allegro za 60zł (odbierana przez brata więc oglądnął wcześniej czy jest ok) + wymiana 60zł sumarycznie 120zł + masa złości na to zdarzenie i w zasadzie była by gitara ale coś mi na pewnej wysokości tak leciutko "pyka" jak unoszę szybkę - prawdopodobnie mechanizm jest lekko podgięty albo coś w tym stylu.
Sam nie zakładałem tej szyby bo nie miałem czasu (praca). Szyba była zakładana w Marko Polo w Krakowie i był przy tym mój brat. Z tego co mówił to zaraz po założeniu bardzo coś strzelało w czasie unoszenia szyby a kolesie nie bardzo kawapili się żeby coś z tym zrobić, dopiero brat i mówi że TAK TO NA PEWNO NIE ZOSTANIE i mają coś z tym zrobić. Zaczęli coś ściemniać że pewnie mechanizm krzywy itp. na co brat im że Panowie ale tu nie był uszkodzony mechanizm tylko wybita szyba więc niech nie wciskają kitu i robią tak jak ma być. Po małej wymianie zdań zaczęli coś tam regulować i brat mówi że teraz to jest o niebo lepiej niż było na początku ale tak jak napisałem wyżej i tak coś mi na pewnej wysokości tak leciutko "pyka" jak unoszę szybkę.BORA aka xbora
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BORAMożesz jaśniej co masz na myśli?
Sam nie zakładałem tej szyby bo nie miałem czasu (praca). Szyba była zakładana w Marko Polo w Krakowie i był przy tym mój brat. Z tego co mówił to zaraz po założeniu bardzo coś strzelało w czasie unoszenia szyby a kolesie nie bardzo kawapili się żeby coś z tym zrobić, dopiero brat i mówi że TAK TO NA PEWNO NIE ZOSTANIE i mają coś z tym zrobić. Zaczęli coś ściemniać że pewnie mechanizm krzywy itp. na co brat im że Panowie ale tu nie był uszkodzony mechanizm tylko wybita szyba więc niech nie wciskają kitu i robią tak jak ma być. Po małej wymianie zdań zaczęli coś tam regulować i brat mówi że teraz to jest o niebo lepiej niż było na początku ale tak jak napisałem wyżej i tak coś mi na pewnej wysokości tak leciutko "pyka" jak unoszę szybkę.Załączone plikiILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
Komentarz
-
Komentarz