Po zmianie opon myszkowanie - luzy w układzie czy kwestia ..

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Po zmianie opon myszkowanie - luzy w układzie czy kwestia ..

Zamieszczone przez nico21
    oparcie tylnej kanapu jest mocowane na ruchomym "przegubie", wystarczy jak tylko przesuniesz taka zapadke i mozesz wyjac ten bolec z oparciem tylnej kanapy.
    Ta zapadka jest od strony drzwi ? :roll:

Po zmianie opon myszkowanie - luzy w układzie czy kwestia ..

Zmieniłem opony na 195/65 R15 91V Dunlop sport sp01. I zaczął myszkować przy prędkościach autostradowych. Pod tym watkiem niewiele konkretnych informacji. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ht=myszkowanie.
    Ponieważ wydatek na opony juz poniesiony cieżko przyjąć argument, że to wina opon. Aby poprawić "trakcję" co wymienić w układzie kierowniczym i/lub zawieszenia. Wymieniłem ostatnio lożysko i mechanik powiedział że końcówki stabilizatora i drążków niby OK. I faktycznie na starych oponach nie czułem myszkowania. czyli wrażenie że jest luz na kierownicy i nie mam kontroli na Skodą takiej jak bym chciał miec. A kierownica mimo, że auto jedzie na wprost jest lekko skręcona. Czy może zacząć od tulei w wahaczach. Sprawdziłem Amortyzatory przód ok 65%, tył na pusto 55%.

Artur

[ Dodano: Pią 14 Kwi, 06 15:16 ]
    Pomyliłem forum czy admin może przenieść wątek na forum ogólne?

Artur

Komentarz

• rafalus
      L&K
      • 2005
      • 1140
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

kierownice to mialem lekko od poczatku skrecona w lewo
      a felgi masz te same inne ?
      Mi za to cos zmual po zmianie na szersze o numer ale nie pamietam ,zeby w zeszlym sezonie byla taka roznica w dynamice na szerszym moze to te paliwo
      chyba nie przez to ,ze zaminilem opony przod tyl?
      nowy cSIMC od Aliego
      seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
      Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

rafalus,
        Zamieszczone przez rafalus
        a felgi masz te same inne
        Tak identyczne i przed zmiana opon nic nie zmieniałem. Moze na "łysych" oponach cały układ mniej był podatny na myszkowanie? NA zimowych też nie zauwazyłem tego. Nowe opony rozmiar ten sam co zimówki i poprzednie letnie.

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

może takie coś wystąpić po zmiane opon mogłeś gdzieś na dziurze z geometrią zepsuc trzeba by było sprawdzic jak z geometrią takie myszkowanie może też być przyczyna zmainy belki skrętnej z tyłu wdzenia geometri bedzie ciężko. Sprawdź też silent bloki.

Komentarz

Pracuję...