paweł2, kolega z konkurencyjnej firmy ma jako służbówke accorda 2.2 ogólnie powiem tak nie wysiada z niego do chaty wraca tylko jak gołota walczy i wsiada spowrotem ogólnie polecam jak coś to mam ziomka w salonie hondy ale to najlepiej na pw
Ok dzieki.Sam jestem ciekaw co zdecyduje ojciec.Jest kilka fajnych aut O2,S2,Accord,Mondeo,ciekawa moze byc nowa Kiia optima.Jak dla mnie wazny jest motor,wiec bralbym RS-a 2.0tsi,a najlepiej Accorda z 2.0Tsi :wink:
paweł2, kolega z konkurencyjnej firmy ma jako służbówke accorda 2.2 ogólnie powiem tak nie wysiada z niego do chaty wraca tylko jak gołota walczy i wsiada spowrotem ogólnie polecam jak coś to mam ziomka w salonie hondy ale to najlepiej na pw
Ok dzieki.Sam jestem ciekaw co zdecyduje ojciec.Jest kilka fajnych aut O2,S2,Accord,Mondeo,ciekawa moze byc nowa Kiia optima.Jak dla mnie wazny jest motor,wiec bralbym RS-a 2.0tsi,a najlepiej Accorda z 2.0Tsi :wink:
2,4 daje radę
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
odnośnie kupna samochodu. mam kolegę, który chce kupić samochód z mocnym silnikiem i celuje między subaru forester turbo a audi a4 3.0 diesel. Ostatnio wsiadł do mojej skromnej octavki pojechaliśmy na obwodnicę i po jeździe z silniczkiem TSI był pod wielkim wrażeniem ( moc silnika, kultura pracy i jakość wykonania ). dwa dni temu dzwonił i poszukuję RS-a w necie . podsumowując jazda próbna przed wyborem auta jest niezbędna :!: aby podjąć trafną decyzję - polecam udać się do salonów hondy,skody,forda i przetestować każde auto.
2,4 daje radę
Daje napewno,dobry i niezawodny motor,ale wole tsi,wiadomo turbo i pod 300km mozna podejsc :diabelski_usmiech
[ Dodano: Nie 10 Paź, 10 10:53 ]
Wlasnie sobie uswiadomilem ze do tej listy aut,trzeba by dopisac,nowego Paska i Mazde6.Czyli te dwa i O2,S2,Accord,Mondeo.
Miałem okazję pojeżdzić najnowszym Accordem 2.0 Executive przez weekend. Powiem jedno ... suuuuper samochodzik
Dla mnie jest to jeden z najpoważniej branych pod uwagę następców mojej O II. Świetne zawieszenie, bombowe prowadzenie zarówno na prostej jak i w szybkich łukach. Jedynie troche zbyt twardy zawias (strasznie trzęsie autem na wzdłuznych nierównosciach - pagórkach).
silnik 2.0 156 KM daje sobie radę z tym autem jednak , jak to w Hondzie, trzeba go kręcić, bo cokolwiek fajnego dzieje sie dopiero po przekroczeniu 4000 obr/min. Wtedy auto dosteje wielkiego kopa i czuć te 156 KM.
Wnętrze świetnie wykonane, z dobrych gatunkowo materiałów i cudowne przednie fotele !!
Ale żeby nie było tak rózowo accord ma tez pare wad. jedną z nich jest barak mozliwości regulacji wysokości i pod lędzwie w fotelu pasażera, nawet w najbogatszej wersji !! Kolejna wada to brak mozeliwości doświatlania zakrętów, oraz funkcja spalania chwilowego komputera pokazująca dane tylko w przedziale 0 -15 l/100 km :?: Doprawdy nie mam pojęcia dlaczego tak jest i co przyświecało inzynierowi projektującemu ??? Kolejną ale juz ostatnią dla mnie wadą jest brak mozliwości zarządzania modułem komfortu z pozycji kierowcy. Jak widać Skoda Octavia rozpieszca wypasażeniem od którego trudno później odwyknąć
Jednak to tylko szczegóły, które powinny co prawda byc w wyposazeniu auta kosztujacego troche ponad 100 tys zł, ale da sie bez nich żyć. Nie zmienia to jednak faktu, że Accord to światne auto. Super jeździ, jest światnie wykonane i niesamowicie wygodne. co prawda bagaznik nie dorównuje pojemnościa i funkcjonalnościa (brak haczyków) O II ale Hondy nie kupuje sie dla bagażnika.
jasne przez kierowców śmigających autami ze znaczkiem VW i innych w tym skody ops: ale biorąc pod uwagę że hyundai dostarcza elektronikę do BMW i nie tylko :wink: trzeba zweryfikować nasze podejście do takowych producentów.
Ja osobiście długo bym się nie zastanawiał: http://www.kia.pl/News/rok2010/20100...rtageCeny.aspx :diabelski_usmiech
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
ja też, trzeba nauczyć się przełamywać stereotypy i nie bać nowości. Ta nowa Kia Sportage nie dość, że ładna to w dobrej cenie i dobrze wyposażona w wersji standardowej, autko naprawdę warte zastanowienia.
no właśnie. Mam w robocie Klienta - jeździł staaaaaaaaaaarym Hyundayem sonatą (czy jakoś tak). Jeździł, jeździł, jeździł... i jeździł, aż mu się rozpadł. Ale baaaaaaardzo długo to trwało. Nie chciał innego autka.
dokładnie!!! Kumpel z którym pracuję ma Sonatę 2.0 w benzynie rocznik 1997 i za cholerę nie chce mu sie posuć :twisted: naprawdę dobre auto a ma najechane ponad 250 tys km...i nie bierze NIC oleju!
przepraszam z całym szacunkiem dla naszych szkodników ale jest to niskobudżetowe toczydełko i tylko w tych katergoriach może być traktowane, octa za ponad 100 tys to już lekka przesada, przecie to golf
no moja bez rabatu kosztowala kolo 120 tys zł (a z rabatem i tak sie nie zamknelem w 100 tyś) i Audi nie chciałem bo minimum jakie mnie interesowało to Q5 2 TDI , ale to nie na ten raz(dodam ze auto na osobe prywatna)
Zamieszczone przez Micho
co do Twych uwag do accorda miejsca z tyłu jest więcej niż w octavi,
Warto sprawdzic bo moja przygoda z Honda skonczyła sie po CR-V (2006-2007) <---poprzednie auto, stoii w garazu (i to ta z kołem ostatnia z produkcji)
w temacie
Opla sobie kolego odpusc, to nic innego jak Vektra w nowej budzie (tyle że na Vektrze zepsuli sobie opinie, i powstała Insignia) <<----oczywiscie kwestia egzemplaża, ale w wiekszosci jednak na NIE,
Ford?? Wiecej z nim problemow niz przyjemnosci,a do tego w srodku srebrny plastik-elastik, zasnanowił bym sie nad Superbem, fajne auto ale jak dla mnie za duże do miejskiej Dżungli
I zastanow sie jeszcze nad koreanczykiem, Kia <->Hyundai , podobno coraz to lepsze autka robia, tylko tam nie licz na duży upust. miałem ponad rok temu kupic do kiasta Kia Soul XL i bardzo sie ciesze że tego nie zrobiłem (od ponad roku powaznych 5 akcji serwisowych) Koreanczyki tak jak pisałem coraz to lepsze auta, troszke gozej wykonane, i patrz na te wyprodukowane Made in Korea a nie Made in Slovakia.
w oplu to proponuję wsiąść w salonie i postukać w deskę, konsolę - tam wszystko skrzypi już w nowych samochodach. I to nie tylko w insigni ale w astrze też. Potem sobie siądź do chevroleta i zauważysz, że gdzieś to już widziałeś - ten sam styl i wykonanie. Dla mnie to opel zrównał do chevroleta, a nie chevrolet do opla (bo to ten sam koncern teraz)
Jak to ma być do miasta, to Octa, jak na trasy to superb. Ten drugi jest do miasta za duży.
Ktoś tu pisał o nowej Kia Optima ? Chyba chodzi o Magentisa ?? Jeśli tak to mi się podoba, ten nowy Sportage też fajny. Te Mondeo 2.2 200km też ciekawy silnik no i buda mi się podoba ale w kombi.
Ktoś tu pisał o nowej Kia Optima ? Chyba chodzi o Magentisa ??
Magnetis w starej wersji wypada już z rynku i nie ma co brać jego pod uwagę, wchodzi nowa Optima (Magnetis) a to już dopracowane technicznie i stylistycznie auto. Optima jeszcze u nas w kraju jest nie sprzedawana ale to kwestia czasu i myślę, że jeśli cena tego auta będzie atrakcyjna, a zapewne będzie to samochód który znajdzie wielu chętnych.
[ Dodano: Pon 11 Paź, 10 09:12 ]
Zamieszczone przez paweł2
zostaly:O2,Accord,nowy Passat,Mazda6
ja osobiście bym brał mazdę 6 :P miałem wcześniej tą markę auta i złego słowa o niej powiedzieć nie mogę a zamiast O II zdecydowanie wolał bym Passata no i jeśli ma się odwagę i nie chce być banalnym to nową Kia Sportage (dobra cena i wyposażenie) lub Hyundaia Ix35 (zdecydowanie nie banalne auto w przystępnej cenie i oferujące sporo radości z jazdy), myslę że Honda jednak lekko przesadza z ceną :?
Ja jeżdzę OII 1.8 TSI 4x4 w wersji L&K. Wyposażenie bogate, auto bardzo fajne w prowadzeniu. Ale... miałem ostatnio okazję przejechać się Accordem 2.4 w benzynie (200KM). Jak dla mnie jest to samochód zdecydowanie o klasę wyższy. Wnętrze dopieszczone, prowadzenie zdecydowanie lepsze. Porównując te dwa samochody na korzyść skody jak dla mnie jedynie silnik. Mimo wszystko chyba bardziej dynamiczny.
Passat, miałem okazję nim jeździć i wrażenia niestety podobne na niekorzyść Skody. Wnętrzne Passata jak dla mnie jest dużo bardziej eleganckie i dopieszczone. Oferuje poza tym bardzo fajne wyposażenie.
Mazda6 - jeździłem testowo, jeszcze jak szukałem auta. Jest śliczne z zewnątrz. W środku dla mnie osobiście było nieergonomicznie. Jazda mi się nie podobała a silnik 2.0 zawiódł mnie całkowicie. Wydaje mi się że cena jest za wysoka jak na to co oferuje. Ale to mazda
Podejmując rok temu decyzję brałem pod uwagę silnik, napęd 4x4 i cenę. Dlatego wygrała Skoda. Natomiast z analizowanych aut jak dla mnie Passat vs. Honda. Trochę mnie drażni że Passatów tyle jeździ.. więc Honda
Ktoś tu pisał o nowej Kia Optima ? Chyba chodzi o Magentisa ??
Magnetis w starej wersji wypada już z rynku i nie ma co brać jego pod uwagę,
Ja tam kupuje glownie samochody wypadajace z rynku i jeszcze sie nie zawiodlem,
a cena takiego samochodu zazwyczaj jest bardzo dobra - tak jak w przypadku magentisa.
Komentarz