na ostatnim przeglądzie jak Tomek mnie uświadomił i pokazał co na obudowie filtra zostaje,to aż ciarki przechodzą co my tankujemy,zdecydowanie polecam wymianę filtra co 15 tyś.
najlepiej nic nie dolewać tylko tankować na sprawdzonej stacji.
ewentualnie jak się pojawią jakieś ekstremalne temperatury rzędu -25 i mniej coś tam można dla świętego spokoju wlać i nie ma najmniejszego znaczenia czy CR, PD, VP.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
i jeszcze -> pamiętacie zeszłą zimę?
pewnie tak
więc ja trzymając samochód pod chmurką nie dolewałem absolutnie nic = zero problemów.
dobre paliwo, akumulator i świece to podstawa.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Rekin Chlebojad, naprawdę jakość paliwa obecnie jest taka, że nie warto dodawać czegokolwiek
to nie lata 90 kiedy w zimie zdarzało się zatankować letnią ropę
także IMHO nie warto nic dodawać
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Ja w zeszłą zimę też nic nie dolewałem, ani do swojej ani do służbowego Forda CR...... a przepraszam dolałem raz 0,5l dykty do płynu do spryskiwacza bo płyn zimowy przymarzał :szeroki_usmiech
O1 ASV+ by MR Motors - sprzedana O2 BXE jeszcze seria Perfectservice by DGW
ostatniej zimy znajomy kupił na stacji Statoil dodatek zabezpieczający przed zamarzaniem paliwa... Zostawił go tak z ciekawości na dworze na jedną noc, rano było jeszcze -23stC i środek był bardzo mocno "zżelony"... także totalna klapa.
Troszkę się naprodukowałem w tym temacie- generalnie- jeśli nie masz akurat pecha i zatankujesz paliwo zimowe nic Ci nie grozi.
Jeśli natomiast chcesz być ubezpieczony- depresator do diesla. Tyle i aż tyle.
I tak jak koledzy napisali- tankować paliwo na sprawdzonej stacji.
Zeszłej zimy mój samochód w ciągu tygodnia stał nie ruszany. Dopiero w piątek odpalany i żadnych, nawet najmniejszych problemów z odpaleniem, a żadnych dodatków nie lałem- więc chyba nie ma się czym przejmować.
It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz