Zamieszczone przez piramida
W którym coming-leaving home
Zwiń
X
-
na dolnym zdjeciu raczej jest coming/leaving home
ps.
kto powie co znaczy ta naklejka w audi? max 210
:szeroki_usmiech...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
-
Nexus6, zgadza sie
a dokladnie taka naklejka musi byc jesli indeks predkosci opon jest mniejszy niz predkosc maksymalna samochodu...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekJa mam "auto" i czujnik deszczu i coming/leaving home i automatyczne przełączanie dzienne/mijania
włacznik z funkcją auto połączony jest z czujnikiem zmierzchu
a CH/LH możesz włączyć też w autach bez czujnikaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
kross12
CH można włączyć - sam mam :P
Z tym że jest jedno ale, musisz mrugnąć długimi żeby zadziałały :roll:
Komentarz
-
kross12
jaką tajemnice ?
[ Dodano: Sro 13 Paź, 10 23:07 ]
chodzi Ci o "ale"?
Napisałem że trzeba mrugnąć światłami, jeśli masz czujnik zmierzchu włącza się to automatycznie a tak za każdym razem musisz mrugnąć długimi/
Komentarz
-
No to pozwolicie, że wtrącę....
W autach bez czujnika zmierzchu są dwie metody na uruchomienie CH. Jedna to taka, że włącznik świateł jest na 'WŁACZONY' [to wtedy daje taki efekt, ze w ciągu dnia nie włączą Ci się, bo zwykle masz włączony tryb skandynawski, czyli włącznik na 'zero' i to oznacza, że jest dzień i nie ma sensu uruchamianie CH - czyli efekt czujnika zmierzchu :-) ] i po wyłączeniu auta światła zostają dalej załączone przez czas ustawiony w adaptacjach.
Druga opcja to taka, że jak wyłączysz auto (wyłącznik świateł może być na 'ZERO'), to mrugnąć trzeba długimi (wystarczy ułamek sekundy) i wtedy po otworzeniu drzwi światła odpalają się na zadany czas. Jeśli najpierw otworzysz drzwi to światła się nie włączą, ale jeśli przy otwartych drzwiach mrugniesz (bo zapomniałeś wcześniej), to też się uruchomią. Czyli generalnie wyzwalaczem CH przy odpowiednim zakodowaniu są mrugnięcie długimi oraz otwarte drzwi.
Jak miałem stary sterownik, to wtedy działało to super, bo CH i LH uruchamiały się w momencie, gdy z pilota otworzyłem auto, bądź pilotem go zamknąłem. Niestety po wymianie na nowszy już tak nie działało .... :/Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
ja wymieniłem sterownik i działa mi ch i lh, mam ustawiony tryb amerykanski. brak czujnika zmierzchu, i tak.
wylacznik w pozycji "0" auto zamkniete , przychodze otwieram alarmem i swiatla mijania sie pala przez 10 s, ( tak ustawiłem w adaptacjach),
przełącznim w pozycji mijania - wyłączam samochod zamykam pilotem i pala sie swiatła mijania przez okreslony czas. Jeżeli na przełaczniku ustawionym na mijania przychodze do pojazdu i otwieram z pilota musze dwa razy kliknac , 1-raz otwiera auto, 2 raz zapala swiatła mijania na ustalony czas.
Komentarz
-
Komentarz