[O2] Silnik 2.0 TDI CR DPF 140 KM-wasze opinie.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maciekreed
    Classic
    • 2009
    • 3

witam,
    co do głównego tematu:

po 20kkm zadnych problemów nie ma z silnikiem, auto oszczedne średnio ok 5,7 - 5,9 L/100 km, możliwe zejscie poniżej 5L/100 przy płynnej jeżdzie z niskimi obrotami ok. 2tys obr/min.

filtr cząstek sie nie odezwał, z tym ze moje przebiego to 30% miasto reszta trasy.

w porównaniu do 1,9 tdi pd jest gigantyczna róznica w kulturze pracy no i co dla mnie najważniejsze nie zasysa mi oleju silnikowego.

pozdrawiam
    maciek

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

No spalanie to Ty masz niczym taxi driver. Moze to manual i pali malo, bo w podpisie moim masz srednie CBB z DSG ktore 70% przejechalo w trasie

Olej bedzie wciagal, bo CBB wciaga normalnie jak inne PD-ki, moze Twoj go narazie nie bierze, bo katujesz silnik spalaniem ponizej 5l i obrotami ciut powyzej 1500 :diabelski_usmiech
      Spritmonitor.de

Komentarz

• piotrek_gdy
        RS
        • 2008
        • 7723
        • Volkswagen
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez maciekreed
        średnio ok 5,7 - 5,9 L/100 km, możliwe zejscie poniżej 5L/100 przy płynnej jeżdzie z niskimi obrotami ok. 2tys obr/min
        maciekreed, jak dla mnie to jakiś kosmos, chyba, że jeździsz na tempomacie po autostradzie
        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• maciekreed
          Classic
          • 2009
          • 3

Zamieszczone przez Maicroft
          No spalanie to Ty masz niczym taxi driver. Moze to manual i pali malo,
          bo w podpisie moim masz srednie CBB z DSG ktore 70% przejechalo w trasie

Olej bedzie wciagal, bo CBB wciaga normalnie jak inne PD-ki,

moze Twoj go narazie nie bierze, bo katujesz silnik spalaniem ponizej 5l i obrotami ciut powyzej 1500 :diabelski_usmiech

no cóz jest to manual silnik 2,0 common rail, wiec pewnie wybrałem złe oznaczenie

czy mam spalanie niczym taxi driver to nie wiem, podałem spalanie takie jak mi wychodzi

co do brania oleju w przyszłości to wszystko mozliwe, poprzednia octavia zaczeła brać po ok 150 tys. km

oczywiście jak jeżdze po Krakowie to zuzycie paliwa idzie w góre, ale dalej to nie sa duże ilości

pozdrawiam,
          maciek

Komentarz

Pracuję...