kabel za lewym przednim reflektorem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maynard44
    Classic
    • 2011
    • 6

Kabraxis, ja wybrałem właśnie dunlopy(205/55), ale za dużo nie powiem bo ledwie 4kkm na nich zrobiłem dopiero. Ale na mokrym i suchym dobrze trzyma, trakcji nie traci. W porównaniu do zimówek barum polaris 2(196/65) są bardziej ciche. O szybkości zużycia to nie mogę powiedzieć bo dystans za mały. Mają mniejsze opory toczenia niż Michelin Primacy HP w sensie, że jak ruszam to czuje, że łatwiej to idzie mniej gazu wymaga, taki subiektywne odczucia
  • rado77
    Classic
    • 2010
    • 18

Wczoraj musiałem wymienić żarówkę świateł mijania w lewym reflektorze.Mam takie pytanie.Czy u was w autach jest za reflektorem(lewym) taki czarny kabel który idzie obok linki służacej do otwierania klapy silnika,a pózniej opada w dół?Wymieniał mi tą żarówkę kolega i nie zwróciłem uwagi jaki stan był przed wymianą.

Komentarz

• 4tech
      RS
      • 2008
      • 4199
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Masz alarm?
      To pojedynczy przewód?

Jeśli tak, to będzie przewód od czujnika otwarcia maski...
      Jeśli nie, to zobacz gdzie, do czego, jest podłączony tam z przodu.
      O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
      Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
      Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

• rado77
        Classic
        • 2010
        • 18

Tak to pojedyczny kabel płaski.Dalej idzie obok linki do otwierania klapy a w drugą stronę opada wgłąb silnika.Też mi sie wydaje że może to być kabel od czujnika otwarcia/zamkniecia klapy.Zastanawia mnie tylko czemu nie jest poprowadzony jakoś estetycznie nie jest poprzyczepiany tylko idzie tak swobodnie.Możliwe więc że coś poodczepiał jak wymieniał tą żarówkę.

Komentarz

• 4tech
          RS
          • 2008
          • 4199
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez rado77
          Tak to pojedyczny kabel płaski.Dalej idzie obok linki do otwierania klapy a w drugą stronę opada wgłąb silnika.Też mi sie wydaje że może to być kabel od czujnika otwarcia/zamkniecia klapy.Zastanawia mnie tylko czemu nie jest poprowadzony jakoś estetycznie nie jest poprzyczepiany tylko idzie tak swobodnie.Możliwe więc że coś poodczepiał jak wymieniał tą żarówkę.
          Rozumiem, że idzie przy lince, ale do czego jest podłączony?
          Na wstępie, do czego idzie tu u góry, przy klapie. A czemu tak akurat jest puszczony, to możesz zapytać, tego co zakładał...
          Najczęściej tak najszybciej, bez większej roboty...
          O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
          Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
          Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

Pracuję...