A ja się nie zgadzam - kod do radia jest prawidłoyw wklejony przez ASO do plastiku dołączonego do drugiego kluczyka. Być może popełniłem w tym procesie jakieś błędy. Cóż - w oststeczności kupię sobie coś nowego
Profil opony
Zwiń
X
-
Profil opony
Mam pytanie o możliwość zastosowania wyższego profilu opony.
Jako, że w innym autku używałem opon zimowych o wyższym profilu i mam przesympatyczne wspomnienia z ich użytkowania - samochód wyżej zawieszony i super ekstra komfort podczas pokonywania nierówności - nawet zacząłem sie rozglądać za takim rozmiarem.
Dzisiaj jednak przyjrzałem się wolnej przestrzeni wokół kół i mam teraz wątpliwości (czy nie będzie obierało przy skręcaniu).
Standardowo mam opony 195/65R 15, czy zmieszczą się o wyższym profilu - mam na myśli 195/70R15 ?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
-
-
Zamieszczone przez hsurimZ góry dziękuję za wszelkie sugestie.
trudno sobie wyobrazić lepszy komfort i bezpieczeństwo a jednocześnie jeszcze gorsze prowadzenie.
wg. mnie zabieg kompletnie do niczego nie potrzebny, nie sądzę, żeby ktoś miał inne zdanie.
druga rzecz -> widziałeś jaki jest wybór opon w takim rozmiarze i jakie są ich ceny?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Jest jeszcze opcja 175/80 R14. OI i chyba tylko classic wychodzila oryginalnie z takimi oponami przez krotki okres czasu z tym ze ...Zamieszczone przez szkodatrudno sobie wyobrazić lepszy komfort i bezpieczeństwo a jednocześnie jeszcze gorsze prowadzenie.Zamieszczone przez szkodaruga rzecz -> widziałeś jaki jest wybór opon w takim rozmiarze i jakie są ich ceny?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkoda(...) balon 65 Ci nie wystarcza?(...)
Szczególnie pozytywną różnicę w prowadzeniu zauważyłem na śniegu - pewniej skręcałem i hamowałem.
(niewykluczone, że większe koło lepiej sobie radzi na śniegu)
Na sporych nierównościach wręcz płynąłem - w dobrym słowa tego znaczeniu.
Poza tym autko było wyższe - może nieco 'dziwnie' wyglądało - ale ten 'manewr' z wyższym profilem znacząco pomógł np. przy ulicznych parkowaniach w zaspie.
Czyżby w Skodzie miałoby to przynieść odwrotny efekt ?Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
Komentarz
-
-
Miedzy r15 195/65 a 195/70 jest roznica 1 cm na strone czyli srednica kola wieksza o 2cm
To juz lepiej wziac r15 185/70 i 2,75mm na strone roznicy. Tylko moze sie okazac, ze to tez nietypowy rozmiarVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Skoro 195/70 mają tylko po 1 cm więcej na stronę, to tak się teraz zastanawiam ... może i faktycznie były to wówczas 185/70 (a nie 195/70), bo przy wsiadaniu wyraźnie odczuwałem różnicę w wysokości.
W takim razie 185/70R14 - po 2,75 cm więcej na stronę - powinny się zatem (chyba) zmieścić :hmm
Dziękuje raz jeszcze wszystkim za zainteresowanie tematem.Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hsurimW takim razie 185/70R14 - po 2,75 cm więcej na stronę - powinny się zatem (chyba) zmieścić :hmm
Opona 185/70/R15 bedzie ciut wieksza na srednicy (5mm) od 195/65/R15VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
Komentarz