Zakup nowej Octavii Combi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • s_sosnicki
    Classic
    • 2011
    • 13

Poszły 3 sztuki, toż to się przecież Fabią śmigało i na forum nadal jestem zarejestrowany
  • trasat23
    Rider
    • 2010
    • 417

Witam
    Zamówiłem juz w salonie Octavię Combi, ale wciąż mam mołżiwość wyboru wersji Ambiente lub Elegance. Chciałbym aby moja skoda miała trójramienną kierownicę wielogunkcyjną kierownicę i radio Bolero z systemem 8 głośników.
    Czy lepiej kupić Ambiente i dopłacić za dodatkowe wyposazenie, czy może warto wziąść Elegance, ale wówczas też będę musiał ta radio i kierownicę dopłacić.
    www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• blackrs
      RS
      • 2008
      • 4826
      • Superb II combi (3T5)
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

kierownice i radio kupisz sobie na forum wyjdzie taniej zapewne i ktos ci zamontuje
      BYŁA o1 rs
      BYŁA o2 1.6
      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• trasat23
        Rider
        • 2010
        • 417

Zamieszczone przez blackrs
        kierownice i radio kupisz sobie na forum wyjdzie taniej zapewne i ktos ci zamontuje
        ...ale nie stracę gwarancji?
        www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• blackrs
          RS
          • 2008
          • 4826
          • Superb II combi (3T5)

za radio i kiere chyba nie ale niech sie wypowiedza ci co wiedza
          BYŁA o1 rs
          BYŁA o2 1.6
          JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• bart82
            Classic
            • 2009
            • 20

mogą być problemy ponieważ jest to ingerencja w elektronikę... oczywiście silnik nie ma tu nic do rzeczy, czyli jeżeli padnie turbo to nikt nie będzie patrzył na kierownicę,,,,

swoją drogą dobrze negocjując wcale drogo nie wyjdzie al zawsze to oryginał i fabrycznie montowany...

ps.
            ja bym brał Elegance

Komentarz

• trasat23
              Rider
              • 2010
              • 417

No to wybrałem

Zamówiłem Ambiente plus radio bloero, plus 8 głośników plus czteroramienna wielofunkcyjna kierownica. Silnik 1,9 tdi bez żadnych filtrów i innych wynalazków. Stara sprawdzona jednostka. A to wszystko jeszcze w tym roku
              www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                Rider
                • 2010
                • 474

Zamieszczone przez trasat23
                Stara ..... jednostka
                świete słowa, teraz jak bym miał wybor zamiast tego bral bym 2.0 CR TDI , wolałem ekonomie, i wybrałem 1.6 CR .

Co do dołożenia Columbusa, jak ci cos poleci w elektronice to zaczna sie schody , jak to mówia jak sie chce "psa walnac to kij sie zawsze znajdzie". Kierowniczke juz bedziesz miał taka jak chcesz fabrycznie, ja tez w przyszłosci pomysle nad zmiana na Columbusa mam Bolero, ale to za 2-3 latka. Poprostu funkcje w Colmbusie sa mi całkowicie zbedne i niepotrzebne.

Jesli zamiawiałes np: w tym tygodniu , a auta nie ma na "placu" czekasz na produkcje, to możesz spac spokojnie że Swieta i Sylwestra spedzisz przy starym dobrym aucie, a zapewnienia sprzedawcy włoż pod poduszke
                [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• macluke
                  Elegance
                  • 2010
                  • 875

Zamieszczone przez Rekin Chlebojad
                  Jesli zamiawiałes np: w tym tygodniu , a auta nie ma na "placu" czekasz na produkcje, to możesz spac spokojnie że Swieta i Sylwestra spedzisz przy starym dobrym aucie, a zapewnienia sprzedawcy włoż pod poduszke
                  W takim razie nie tylko Sylwestra ale generalnie można zapomnieć o tym modelu w styczniu.
                  Chyba, że ktoś zrezygnował z zamówienia (kolega wskoczył na jego miejsce) a auto jest jeszcze na etapie możliwych zmian konfiguracji, więc wtedy prawdopodobny jest odbiór w tym roku.

Komentarz

• TDK
                    Classic
                    • 2010
                    • 24

Z tego co mi mówiono w salonie, to modeli z 1.9TDI już nie zamawiają. Chodzi o wchodzącą z owym rokiem w całej uniji normy euro 5. Z czasem też może być problem, bo firmy spieszą się z zakupem nowych aut z kratką, gdyż wraz z nowym rokiem wchodzą nowe zasady rejestracji aut z kratką. Dlatego zdziwił mnie ten temat.
                    Koko dżambo i do przodu!
                    No i gdzie jest krzyż? Jak wiesz to proszę o informację. Z góry dziękuję.

Komentarz

• vaz
                      Elegance
                      • 2010
                      • 799
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: No to wybrałem

Zamówiłem Ambiente plus radio bloero, plus 8 głośników plus czteroramienna wielofunkcyjna kierownica. Silnik 1,9 tdi bez żadnych filtrów i innych wynalazków. Stara sprawdzona jednostka. A to wszystko jeszcze w tym roku
                      na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad elegance ... Masz wtedy i kierownicę 4 ramienną z pakietem skórzanym i 8 glośników , klimatronik , alusy ... Zamów sobie pełne koło zapasowe.
                      Antyfotoradar Valentine1
                      Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• plicha
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 189
                        • Octavia III combi (5E5)
                        • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Re: No to wybrałem

A ja chciałem Ci polecić Elegance. Teraz w promocji jest pakiet business
                        oto link do cennika
                        Kamil

Octavia II FL 1,4 TSI 2009 Elegance Liftback
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39711
                        Fabia I 1,4 16V 2005 Ambiente Combi

Komentarz

• trasat23
                          Rider
                          • 2010
                          • 417

Octavia II jeszcze w tym roku

Wziąłem jednak ambiente z pakietem skórzanym i kierownica wielofunkcyjną oraz 8 głośnikami. Zrezygnowałem jednak z Bolero za 3500 i wziąłem swinga, a dzięki temu dobrałem sobie climatronic . Wczoraj zapłaciłem zaliczkę, a na zleceniu mam dostawę auta do 31.12.2010. Sprzedawca zapewnił, że kilka salonów w Polsce dostało kontyngent na kilka, kilkanaście aut z dostawą w AD 2010. Zamówienie złożyłem już na początku października, a teraz dopiero załatwiałem formalności (zaliczka, kolor, i wyposażenie dodatkowe).
                          Z tegoi cow iem teraz już przyjmują zamówienia na auta na przełom stycznia i lutego.
                          Ale ta Skoda idzie w górę.
                          www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• voltar
                            L&K
                            • 2009
                            • 1107
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Rekin Chlebojad
                            Co do dołożenia Columbusa, jak ci cos poleci w elektronice to zaczna sie schody
                            Wez przestan kolege straszyc. Dokladanie radia i innych akcesoriow nic nie ma do gwarancji.

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• piotrek_gdy
                              RS
                              • 2008
                              • 7723
                              • Volkswagen

Zamieszczone przez voltar
                              Wez przestan kolege straszyc. Dokladanie radia i innych akcesoriow nic nie ma do gwarancji
                              dokładnie tak
                              z tym, że samo założenie Columbusa radziłbym zrobić w ASO żeby sie później nie dop...ali. skasują cie może max 150pln a wszystko zakoduja jak trzeba
                              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                                Rider
                                • 2010
                                • 474

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                voltar napisał/a:
                                Wez przestan kolege straszyc. Dokladanie radia i innych akcesoriow nic nie ma do gwarancji

dokładnie tak
                                z tym, że samo założenie Columbusa radziłbym zrobić w ASO żeby sie później nie dop...ali. skasują cie może max 150pln a wszystko zakoduja jak trzeba
                                dokładnie tak, tyle że w ASO to w ASO ( i problemu nie bedzie) a ja miałem na mysli "metode przedgarażowa" wiec nic nie strasze.
                                [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• Jac_ek
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 1733

Wczoraj zapłaciłem zaliczkę, a na zleceniu mam dostawę auta do 31.12.2010.
                                  to już lepiej odebrać/zarejestrować dzień (dwa) później - będzie młodsza o rok ;-)
                                  - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Yarwa
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 915
                                    • BMW

no chyba że kolega kupuje z kratka, to jak zarejestruje 31.12 to odpiszę VAT a jak tak jak doradzasz to nie odpisze całego a i wyda 2000pln na kratę, która mu będzie wadziła w aucie

Komentarz

• trasat23
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 417

Zamieszczone przez Yarwa
                                      no chyba że kolega kupuje z kratka, to jak zarejestruje 31.12 to odpiszę VAT a jak tak jak doradzasz to nie odpisze całego a i wyda 2000pln na kratę, która mu będzie wadziła w aucie
                                      Auto będzie z Kratką, więc rejestracja musi być AD 2010.
                                      www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• bart82
                                        Classic
                                        • 2009
                                        • 20

moja dobra rada często nękaj twojego sprzedawcę żeby ci w grudniu nie zadzwonili że się jednak nie wyprodukuje...

Komentarz

• macluke
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 875

Zamieszczone przez bart82
                                          moja dobra rada często nękaj twojego sprzedawcę żeby ci w grudniu nie zadzwonili że się jednak nie wyprodukuje...
                                          tylko co to pomoże? Sprzedawca raczej nie ma żadnego wpływu na to, kiedy fabryka wyprodukuje samochód... :?:

Komentarz

• serfer
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 231

Zamieszczone przez macluke
                                            Zamieszczone przez bart82
                                            tylko co to pomoże? Sprzedawca raczej nie ma żadnego wpływu na to, kiedy fabryka wyprodukuje samochód... :?:
                                            A tu się mylisz kolego.Raz,że ludzie rezygnują z zamówień i w momencie jeśli jest ono jeszcze w fazie do zmian, wówczas gdy ciśniesz odpowiednio sprzedawce wrzuci tam twoje zamówienie nie kogoś innego.Dwa ,że niektóre salony mają swoich "ludzi" w fabryce ,którzy w jakiś sposób przyczyniają się do tego aby auta były trochę szybciej(odpowiednio przesuwają zamówienia).Ale takie rzeczy to już z kierownikiem trzeba negocjować.On odpowiada za takie manewry.

Jeśli kolega bierze auto z kratką to oczywistym jest fakt,iż dostanie auto w tym roku.W innym wypadku odstąpi od umowy.Moim zdaniem nie ma się co martwić,choć jest to dość ciekawe,bo ponoć na fabie z kratką kombi w połowie września przestali przyjmować zamówienia.
                                            Fabia Sportline 1,2 TSI 129km/230Nm

Komentarz

• voytek
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 480
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

O ile tylko zdążą wyprodukować auto w grudniu (muszą być papiery do auta w tym karta pojazdu, zwykle przychodzą do salonu wcześniej niż samo auto, w przypadku mojego autka przyszły jakieś dwa tygodnie przed autem), to można się dogadać, żeby wystawili fakturę jeszcze w grudniu, wtedy można już autko ubezpieczyć i zarejestrować jeszcze w starym roku, nawet, jeśli fizycznie dotrze do salonu już w styczniu.

Komentarz

• Big Wojtek
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 440
                                                • Hyundai

Wysłany: Sob 23 Paź, 10 09:32 Temat postu: Octavia II jeszcze w tym roku

--------------------------------------------------------------------------------

Wziąłem jednak ambiente z pakietem skórzanym i kierownica wielofunkcyjną oraz 8 głośnikami. Zrezygnowałem jednak z Bolero za 3500 i wziąłem swinga, a dzięki temu dobrałem sobie climatronic . Wczoraj zapłaciłem zaliczkę, a na zleceniu mam dostawę auta do 31.12.2010. Sprzedawca zapewnił, że kilka salonów w Polsce dostało kontyngent na kilka, kilkanaście aut z dostawą w AD 2010. Zamówienie złożyłem już na początku października, a teraz dopiero załatwiałem formalności (zaliczka, kolor, i wyposażenie dodatkowe).
                                                Z tegoi cow iem teraz już przyjmują zamówienia na auta na przełom stycznia i lutego.
                                                Ale ta Skoda idzie w górę.
                                                trasat23 miałeś szczęście. Ja zamawiałem auto z kratką 1 września i odbiór 16 grudnia.

Komentarz

• malysmok
                                                  Classic
                                                  • 2010
                                                  • 36

Zamieszczone przez voytek
                                                  O ile tylko zdążą wyprodukować auto w grudniu (muszą być papiery do auta w tym karta pojazdu, zwykle przychodzą do salonu wcześniej niż samo auto, w przypadku mojego autka przyszły jakieś dwa tygodnie przed autem), to można się dogadać, żeby wystawili fakturę jeszcze w grudniu, wtedy można już autko ubezpieczyć i zarejestrować jeszcze w starym roku, nawet, jeśli fizycznie dotrze do salonu już w styczniu.
                                                  Dokladnie tak samo mialem na przelomie 2009/2010. Auto wyprodukowane w grudniu, faktura na grudzien, odbior w styczniu.

Pozdrawiam,

Komentarz

Pracuję...