Czy można określić wersję wyposażenia na podstawie VIN albo książki serwisowej? Czy elegance może mieć czarny kolor wnętrza ( jasna jest tylko podsufitka). U mnie to chyba nie jest ani ambiente ani elegance...
Ja wiem że mam wersię Ambiente - tak przynajmniej wynika z naklejki w książce serwisowej, ale chciałbym porownać z czystej ciekawości wyposarzenie wersji Elegance z moim autem.
Lucky24, dodaj elektryke 4 szyb, alu, inne listwy wewnetrzne, climatronic, esp dla kombi parktronikx8 i pare innych rzeczy
wszystko zależy jaki rynek będziesz porównywał, bo np niemiecki elegance i polski elegance mogą sie różnić
Dzięki za info. Ja mam wersję z Włoch i chyba dośc dobrze wyposarzoną jak na Ambiente, bo mam alufelgi, 4xel. szyby i climatronic dwustrefowy, skórzana kierownicę oraz dźwignię zmiany biegów i hamulec ręczny. Nie wiem tylko co z ESP.
Lucky24, dodaj elektryke 4 szyb, alu, inne listwy wewnetrzne, climatronic, esp dla kombi parktronikx8 i pare innych rzeczy
wszystko zależy jaki rynek będziesz porównywał, bo np niemiecki elegance i polski elegance mogą sie różnić
Dzięki za info. Ja mam wersję z Włoch i chyba dośc dobrze wyposarzoną jak na Ambiente, bo mam alufelgi, 4xel. szyby i climatronic dwustrefowy, skórzana kierownicę oraz dźwignię zmiany biegów i hamulec ręczny. Nie wiem tylko co z ESP.
Powinienesz być zadowolony jak masz dźwignię zmiany biegów i hamulec ręczny bo to bardzo niespotykana opcja. A tak na poważnie w kwestii ESP to Ci podpowiem, bo sam niedawno kupiłem i zacząłem się interesować, że na konsoli jak masz wyłącznik ESP off to masz ESP a jak masz wyłącznik ASR off to nie masz ESP tak jak ja.
Pozwole sobie na odświeżenie tego tematu bo sam baruję się z wersją wyposażenie mojego niedawno zakupionego szkodnika :wink:
Czy mógłby któś podpowiedzieć w którym miejscu na wlepie lub książce serwisowej jest zapisywany rodzaj wyposażenia :?:
Znalazłem coprawda między innymi taki zapis 1Z5164 ale mnie on nic nie mówi :?
Pozwole sobie na odświeżenie tego tematu bo sam baruję się z wersją wyposażenie mojego niedawno zakupionego szkodnika :wink:
Czy mógłby któś podpowiedzieć w którym miejscu na wlepie lub książce serwisowej jest zapisywany rodzaj wyposażenia :?:
Znalazłem coprawda między innymi taki zapis 1Z5164 ale mnie on nic nie mówi :?
na naklejce w ksiazce serwisowej, lub w bagazniku masz oznaczenie CLAS, AMBI lub ELEG (albo jakos podobnie sa to kolejno: classic, Ambiente, Elegance. Ozanczenia masz zaraz pod tym numerem ktory podales.
Ponizej masz fotke z mojego starego samochodu.
Ponizej sa kody wyposazenia. Mozna je rozszyfrowac na wielu stronkach samochodow z koncernu VAG. Lista ta jest jednak nie pelna. Pelna liste zdobedzeisz na podstawie numeru VIN. np. W aso :diabelski_usmiech
Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Heretyk Jetsem pod wrażeniem :shock: nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi. Rozwiązałeś mój dylemat teraz wiem że mam wersję Clasic Dzięki Wielkie !!
20240217_120943.jpg U mnie jest taka naklejka i w kółeczku wychodzi na to że oznaczenie AMB oznacza wersja wyposażenia Ambiente. I nic więcej nie wiem co konkretnie ma na wyposazeniu 20240217_120943.jpg
Komentarz