Trzeszczenie,zgrzyty....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JanuszSz
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 2835
    • Superb II combi (3T5)

Lukas81, Nie przejmuj się.Dzisiaj słoneczko świeci,temperatura plusowa i lekki wiaterek wysuszy pozostałości wody i po południu wszystko będzie ok.
    Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Misiekoctavia
      Elegance
      • 2005
      • 891

Ja mam sprawdzony sposob na skrzypienie tych zakichanych tylnich drzwi a wlasciwie to zamkow w tylnich drzwiach i zawiasow. Wyczyscilem je zmywaczem uniwersalnym( caly syf ladnie pieknie wylecial z nich) i wtedy posmarowalem wd40 choc pewnie lepszy bylby smar do zamkow. Od tej pory jak reka odjal :szeroki_usmiech i wkoncu jestem prawie happy Prawie bo jeszzcze mi cos brzeczy w desce rozdzielczej, w sytuacjach gdy tyl buda sie "wygina" na dziurach sluchac jak kanapa i tylne plastiki lekko "zajecza" No i na postoju przy wlaczonym silniku np. na swiatlach to rygielki od zamkow brzecza mi prosto w ucho :evil: Ciekawe jest tez ze od tego roku gdy zrobi sie zimniej ok.0 stopni to czasami mi cos strasznie skrzypi chyba przy tylnich uszczelkach od drzwi. Tyle z mojej strony Nienawidze tych swierszczy :evil:

Komentarz

• Lukas81
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2007
        • 232

Zamieszczone przez JanuszSz
        Lukas81, Nie przejmuj się.Dzisiaj słoneczko świeci,temperatura plusowa i lekki wiaterek wysuszy pozostałości wody i po południu wszystko będzie ok.
        To chyba wyjadę "na powierznię", bo w robocie fura w garażu stoi

Spoko, mam nadzieję, że masz rację bo mocno mnie te trzaski dzisiaj zestresowały...
        Były:
        Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
        Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
        Jest:
        Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km

Komentarz

• oculus
          Ambiente
          • 2008
          • 228

U mnie uszczelki w tylnych drzwiach też zaczęły skrzypieć od paru tygodni. Jakos tak od początku zimy. Dzisiaj przesmarowałem uszczelki w tylnych lewych drzwiach eksperymentalnie gliceryną. Zobaczę jaki bedzie efekt.
          Skoda Octavia Scout 2.0TDI

Komentarz

• zurcio
            RS
            • 2008
            • 2046

Zamieszczone przez oculus
            Dzisiaj przesmarowałem uszczelki w tylnych lewych drzwiach eksperymentalnie gliceryną.
            oculus, dla mnie pomogło przesmarowanie silikonem w sprayu, ale to też za drugim razem (inna marka). Pierwszy jaki kupiłem nic nie pomógł, po jakimś czasie przy okazji wpadł mi w ręce ponownie silikon i kupiłem. Przesmarowałem i problem ucichł, zobaczymy na jak długo ...
            Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• oculus
              Ambiente
              • 2008
              • 228

Po glicerynie bez efektu. Potem spryskałem silikonem, ale też słabo. Dopiero w ASO skutecznie załatwili problem. Chyba podstawa sukcesu, to obfite spryskanie silikonem. Pokryli nim uszczelki razem z progami facet z ASO radził też prysnąć do wnętrza uszczelek cienką końcówką przez otwory w uszczelce, gdyby problem się powtórzył.
              Skoda Octavia Scout 2.0TDI

Komentarz

• rymeks
                Drive
                • 2007
                • 93
                • Octavia III (5E3)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Re: Trzeszczenie,zgrzyty....

Zamieszczone przez Samiec
                2. Dodatkowo brzeczy mi oparcie tylnej kanapy za fotelem kierowcy. Jak sie je odepnie od zaczepu i porusza gora dol to jest straszny luz.(az ten metalowy uchwyt sie wyrabia)
                Moze ktos ma pomysl co zrobic z ktoras z tych przypadlosci?
                Można to wyregulować.
                Mi po tygodniu zaczęło skrzypieć ale w ASO podkręcili śrubeczkę i cisza do teraz.
                Octavia 3 RS TSI
                Octavia 2 BXE +

Komentarz

• wesoły
                  Drive
                  • 2008
                  • 43

Witam czy moze mi ktos pomoc, mam problem typu:

radio samo mi sie podglasza ze idzie ogluchnac
                  to jedno
                  drugie:
                  jezeli gra mi jakas plyta ze zmieniary to czasem albo mi sie samoczynnie podglasza lub przelancza na radio. pomocy
                  moze da sie to jakos samemu naprawic.
                  dzieki

Komentarz

Pracuję...